Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

Segmen Cik Bunny : Jom Blogwalking!

jom kwn2 join..hehehe tarikh tutupnya pd 20 November 2011


nak join jgk..sila klik banner diatas...


tag Guru aku Fiza...hehehehe 


Jom tegok gambar ni..T-T







assalamualaikum...jom lihat gambar nih...T-T




apa yang anda semua fikirkan...?? ditinggalkan disaat dia memerlukan insan yang tersayang berada disisi...tidak dipedulikan disaat memerlukan ...namun apakah daya... segalanya Tuhan yang Maha Mengetahui...





wahai anak..selamilah hati ibu bapamu..jgn tinggalkan meraka disana....T-T

Wah!!! Banyaknya Followers Dia...huhuhu

Assalamualaikum...

hehehehe..lamanya aku tak update blog kesyangan aku ni..huhuhu pdhal baru jer nk masuk 2 minggu..tak la lama sngat pn..hehehe.... almaklumlah studnt cm aku ni memag selalu bz... dgn agsmnt la dgn aktiviti kolej, aktiviti PALAPES..huhuhuhu..penat??? hahaha jgn ckp la... minggu ni lak aku kena pergi banyak tempat... sabtu hari 2 ke Pulau Pinang, ahad ke Bedong, SP... rabu ke kelantan..ha!!! sekarng aku dkt Kelantan..huhuhuhu... insyaAllah pas raya haji aku akn ke Langkawi lak..huhuhu...eh pe yg ak merepek ni ek...huhuhuhu

ok brbalik pada tajuk entry aku hari ni..hurm..bila aku usha2 kt blog org lain memg rasa jeles la sebabnya tgok diorg punya follower...perhhhh!!!! bnyak 2...ada yg beribu2...aku..hurm...skit jer..huhuhu xsampai 20 pown..hehehe..tapi aku xkisah pon...macam aku trbaca kt satu blog ni..yg dicari bkn pengikut tpi pembaca yang boleh bagi komen, nasihat dan selalu jenguk kita pnya blog.hehehe macam aku buat la..hahahakk perasan lak...huhu..(tpi kdng2 aku msuk baca jer..pastu kuar xkomen pon...sebbnya xde idea nk komen pe..wawawawa)

tapi blog yg bnyak follower ni, semuanya otai2 contohnya cam En. Ben Ashaari, Chegu Zubir, MooN Keyz.. ni tiga org otai yg ak selalu msuk n baca post2 diorg n kdng2 aku komen la jgk..tpi xselalu la..hehehehe.... ada lagi blog2 lain yang aku selalu singgah nak2 blog junior aku.. Fiza... dia la yang banyak tolong aku kenal dunia brblog nih..hehehehe thanks dear....:) otai2 ats 2 pn aku knal sebab si Fiza yang knalkan.. pastu pemilik blog MooN Keyz yg aku anggap otai ni..terima kasih banyak2 sebab sudi jadi follower saya yang ke-13 hehehehe... xbanyak blogger otai yang sudi follow blog org baru nih..:)

siapa yang xnak ada banyak follower..try tanya budak2 yang ada blog nih semua nk kan..tpi ak xkisah la ada ke x..dulu masa mula2 buat blog nih..rasa teruja jgk nk cari follower smpaikan aku paksa kawan2 aku..hahahakkk...gilor...tpi bila pikir2 balik hurm xpayah la...klu ada org nk follow, follow lah..xnak xpe lah..xkisah..hehehe... janji blog aku nih jadi tempat untuk aku kongsikan ape yang aku rasa dan perjalanan hidup aku yang xseberapa nih...kongsikan sesuatu yang aku suka dan tidak...kongsikan pengalaman dan sesuatu yang aku rasa patut untuk aku kongsikan...

banyak jugak blog otai2 ni buat segmen untuk tolong budak2 blog baru untuk tambah follower dan naikkan trafik blog mereka..tapi aku cuba jgk nk masuk..tpi tiba2 rasa aku xlayak lak...huhuhuhu...lagipun blog aku bukannya ada apepon cuma pasal aku...jadi aku rasa xpayah la..tunggulah nanti2..tpi bila yer..entah xtaw lagi..hehehehe...

xtaw dah nk cakap pe..hehehe 2 jer kot...k bye...jumpe lagi nanti..:P




p/s: Muhammad Adam Alif Mikail tolonglah Mak Irah kau ni nak tgok tv..dah rasa nak muntah tgok dvd ultraman adek 2...dari pagi smpai ke malam asyik bnda yg sama jer..huhuhuhu..arghhhhhh!!!! stress...huhuhuhu 

love it very much..(kate owg puteh)

i dun know why...but i like this song so much...i won share to all my readers...hahahahakkk speking landon ak ari nih...dh la xbetul...hahahakkk


tragedi buah epal~ Anita Serawak

Kau merah sangatlah mengghairahkan
Dan kadang hijaumu lugu
Padamu telah tercipta
Denyut getaran hidup
Seirama dalam dunia

Dalam dunia

Kau menggoda setiap insan
Yang menatapmu berbeban harap
Anggunmu dan sombong
Congkaku seketika
Melupakan kodrat kehidupan
Oh duniawi

Mungkin kau belum merasa gelisah
Dan terlepas dari rasa ragu
Namun dirimu itu tersimpan jua
Seribu tanya seribu sapa

Dan saatnya kini kau pun pasrah
Di sisi kilau sebilah belati
Tak berdaya lupakan dirimu
Hanya tuk sekadar pelepas dahaga

Oh tragedi
Oh sungguh pilu
Kesemuan yang membius diri..





*jom kite melalak..*

kau pernah?????

kau pernah bercinta? sakitkan bercinta ni...bila org yang kita sayang, suka, kasih, cinta..khianati rasa itu.. sakitkan..
kau pernah rasa kecewa? pedihkan...rasa seperti jantung kita disentap sekuatnya...lemah longlai selepas itu..
kau pernah??
kau pernah rasa sedih tak? sedihkan sampai nagis bengkak-bengkak mata...
kau pernah rasa hancur hati ini? pernah tak????

kau pernah rasa bodoh tak??? kalu kau tak pernah rasa bodoh..cuba kau fikirkan..betapa bodohnya kau bila kau menagis kerana janji-janji kosong itu...



itu sahaja..sekian terima kasih...:P huhuhuhu

Oh...TUHAN AKU INGIN TERUS TERSENYUM...

Ya Allah ya Tuhanku...



aku ingin terus tersenyum walaupun semua yang berlaku ini amat memeritkan hatiku...
aku ingin terus tersenyum walaupun ujian ini amat membebankan diriku...
aku ingin terus tersenyum walaupun waktu itu aku ingin menagis....
aku ingin terus tersenyum walaupun sakit itu terus mencucuk hatiku...
aku ingin terus tersenyum walaupun rasa itu amat pahit..
aku ingin terus tersenyum walaupun diri ini terseksa...
aku ingin terus tersenyum walaupun rasa hancur hati ini...
aku ingin terus tersenyum walaupun rasa harapku hancur berkecai...
aku ingin terus tersenyum walaupun mata ini sarat dengan penderitaan itu...
aku ingin terus tersenyum walaupun air mataku tiba-tiba menitis...
aku ingin terus tersenyum walaupun mimpiku hanya sebuah mimpi...
Ya Allah..aku ingin terus tersenyum...
Ya Allah..aku ingin terus tersenyum walaupun aku tewas... tewas degan perasaan sendiri...
aku ingin terus tersenyum walaupun diriku menderita...


aku ingin terus tersenyum kerana aku tahu segalanya adalah yang terbaik untuk diriku...

Agsmnt oh Agsmnt...

Assalamualaikum...

wahhhhh!!!! hari ni aku n member aku Janisah memg trbaik la kami dari pagi sampai la ke saat ini stil lag duk kat atas kerusi kt dalam Pepustakaan Sultanah Bahiyah Universiti Utara Malaysia ini tampa ke mana-mana.. sambil membelek buku dan mengadap leptop untuk siapkan agsmnt kami..wawawa.. sampaikan lupa sal makan...huhuhu

kepala aku pn dah pening nih...kerja pn xsiap2 lg..aduhai...inilah dinamakan campus life... 


* ceh!! khusuknya aku...smpai termuncung2 mulut 2..haha*


* yg nih xleh blah..siap posing  maut lagi tu..wawawa..biasalakan xleh stress2 bljar nih..hahahakkk*


*ni janisah, khusyuk giler cik mek ni..hehehe yerla kna buat paper project kot...huhuhu*


*hahaha...nih dh xleh nk buat pe la ni...pening kpala otak..:P*


sempat lagi kami snep gmbar kan..hahahakkk...
 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS