Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

MASALAH....Serba Salah Serba Tak Kena....

Assalamualaikum....


sedar tak sedar dah 5 hari kot Ahlam tak update entry baru yer...hehehehe al-maklumlah Ahlam ni bizi mengalahkan menteri...huhuhu bizilah sgt pdhal xsebizi mana pn...

hurm.. perasan tak... setiap entry Ahlam dalam blog nih banyak cerita masalahkan...?  kalau ada yang perasan ler, entah ada entah tak nih... :P huhuhu entahlah Ahlam rasa dekat sini jer tempat yang boleh Ahlam luahkan masalah Ahlam yang tak teruk mana .. cuma diri sendiri jer yang fikir teruk dan membesar2kan masalah yang sebesar kuman 2..kihkihkih... maybe Ahlam ni seorang yang banyak berfikir baik buruk kot...huhuhu

Ahlam selalu jer rasa serba salah dan serba tak kena nak2 sekarang nih... aduihai!!! serabut pun ada.. banyak sgt yang Ahlam fikir.... padahal dekat dalam dunia nih ada lagi orang yang banyak masalah dari Ahlam... masalah Ahlam nih cuma masalah remeh temeh jer.... so sape2 yang baca blog nih jangan ada rasa  menyampah yer...hehehe macam Ahlam  bagitau kat atas tadi Ahlam lebih selesa luahkan masalah disini walaupun tak sepenuhnya Ahlam ceritakan... tapi Ahlam luahkan apa yang Ahlam rasa...

Ahlam sedar setiap masalah 2 ada jalan penyelesaiannya cuma kita perlu bijak untuk mencari jalan bagaimana untuk menyelesaikan dengan baik... tak semua manusia dalam dunia ni berfikiran positif... Ahlam pn kadang2 fikir negatif jgk... Ahlam pn tak taw apa yang Ahlam nak sampaikan sebenarnya...huhuhu tapi itulah semua orang dalam dunia ni ada masalah dia, bahkan boleh dikatakan semua kehidupan dalam dunia ni ada problem dia... ceh!! cakap owg puteh gtu...hehehe

tapi...setiap masalah 2 ada jalan penyelesaiannya... insyaAllah... ^-^v

*Ahlam nak kongsikan video nih... moga ia mebuatkan otak kita berfungsi untuk mencari jalan penyelesian terbaik dlm setiap masalah kita 2... *

beat ur problem today n move forwod...


dengar dia pnya moral of story 2...:)



*motif!!!.... sekadar gambar hiasan... :P*

p/s: senyum 2 pengubat lara, penawar luka, penyembuh masalah...insyaAllah... so senyum yer jangan masam2, marah2 ^_______________^V


Akaun Tak wujud????

Assalamualaikum...

*camner leh jadi camni????*


YA Allah serius Ahlam risau sgt pasal  akaun JOBMALAYSIA Ahlam xdapat buka bila Ahlam col someone dia cakap dalam masa 24 jam klu xboleh buka jgk col pihak JOBMALAYSIA tanya diorg... tapi Ahlam dah 2/3 hari xbuka akaun permohonan 2.. bila buka hari ni ni plk yang jadi... dan dia terus suruh Ahlam col pihak JOBMALAYSIA...YA Allah Ahlam xtaw nk buat pe ni... sedihnya... masa depan Ahlam kot 4 tahun belajar gini lak jadinya.... bila col pihak JOBMALAYSIA dorg ckp mungkin ada masalah internet n dia mintak nama penuh n no id Ahlam.. bila Ahlam bagi dia ckap akaun Ahlam TAK WUJUD... ha!!!! ape?????? giler nak nagis pn ada time 2... camner leh xwujud  4/5 hari lepas Ahlam buka nak update ok jer boleh lak buka... dan Pihak JOBMALAYSIA suruh Ahlam emailkan masalah Ahlam kat diorg... now Ahlam hanya mampu berdoa moga semuanya ok...huhuhu

untuk pngetahuan korg.. pelajar Pendidikan kna isi ni untuk penempatan mereka.. klu dah akaun Ahlam xwujud so xdelah nama Ahlam dlm sistem Suruhsnjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) bagi penempatan di sekolah nanti dan sebab itu Ahlam risau, Ahlam xnak tunggu lagi setahun untuk dipostingkan....



ya Allah bantulah hambaMu ini,,,,huhuhu :'( doakan masalah Ahlam ni selesan dgn cepat yer... huhuhu

TED MOvie....

Assalamualaikum semua...


wahhh... dah lama Ahlam xupadate kan...hehehe sbnarnya Ahlam baru balik dari Johor...dan xberapa nak sihat sikit... ni pn baru jer buka blog kesayangan ni... okhe berbalik pada tajuk kita 2... TED Movie... cerita 2 memang best.. baru jer semlam Ahlam pg tengok dgn kawan Ahlam...

cerita ni best la jgk.. tapi AWAS jgn bwk kanak-kanak yang bawah umur (erkk dah nama kanak2 memeg bawah umurlahkan...huhuhu) sebabnya cerita ni penuh dgn kata2 kesat dan memeg xelok untuk tontonan kanak2...

memeg terlampau banyak kata2 mencarut dan kesat dalam cerita ni... huhuhu so xpayahla nk bawak adik2 korg p tgok cerita ni.. bwk tgok cerita lain la...hahaha klu yang dah dewasa 2 okla...huhuhu btw luoe nak tanya sape dah tgok citer ni cepat angkat tangan?????? hahahaha


 tgok gamabar mula2 dh rasa jangal...huhuhu
sib baik xde budak yg ikot kami tgok... :P

dia comelllll sgt...trus ingat En. Bebe sy kat umahhh sbb En Bebe kaler coklat gini hampir sama... rindunyaaaaa....huhuhu

dan kalaulahhhh

BlueBear aka MR Teddy saya gini  best jgk kan jadi buddy terbaikkkk...

memperknalkan BlueBear Ahlam kdg2 dipanggil Mr Teddy. yg tgah b ersiram sbb busuk sgt :P.. En bebe 
xde gambar la...huhuhu


sampai situ shaja... sekiannnnnn!!!...

p/s: mood blogking ada.. walaupn mata menistiskan air mata tanpa henti..(sbb sakit mata...hohoho doakan Ahlam cpt sembuh yer... ^-^v )
 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS