Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

TAKUT UNTUK BERDEPAN

Assalamualaikum...


fuhhhhhfuhhhhhfuhhhh!!! ambik nafas2... huhuhu sesak nafas rasanya...huhuhu nak tahu kenapa... wawawawa.. sebenarnya Ahlam kena balik kampung... kerana ada family gethering and my nephew nak kawen...hohoho... (anak buah dah nak kawen mak saudara entah bila..tsk3...) so semua adik beradik Ahlam balik sebab kebetulan sekarang ni kan cuti sekolah...huhu

berbalik pada tajuk 2.. Ahlam takut nak berdepan dengan family Ahlam, sebabnya pasal IV.. aduhai terutamanya untuk berhadapan dengan Mak Ahlam... Ahlam rindukan dia sangat-sangat tapi Ahlam takut... takut untuk melihat wajah kecewanya... :( tapi nak buat macam mana Ahlam tetap kena hadapinya juga... 

hurmmmm.... harap tiada yang bertanya pasal itu.. ia menyakitkan hati dan hurmmm...


ok sampai sini sahajalah buat setakat ini.. doakan perjalanan Ahlam selamat dan juga doakan moga segala urusan Ahlam dipermudahkan...


hoho.. balik kampungx10.... (walaupun agak sedih tapi hati tetap riang..boleh xlagu 2.. wawawa)

peace!




p/s: dugaan yang maha berat.. tak tertanggun rasanya jiwa ini...huhuhu

MALU SENDIRI...

Assalamaualaikum semua...


perasan tak (kalau perasanlahkan..hahaha) semenjak dua menjak  nih entry Ahlam macam berbau kesedihan, kekecewaan, rasa down yang amat..hurmmm memang pun Ahlam tengah melalui fasa kesakitan yang amat, rasa kecewa yang tersangat... tapi bukan pasal cinta cintun ke apa... 2 masalah karut bagi Ahlam.. yang tengah Ahlam alami ni lagi teruk.. tak taw nak cerita macam mana tapi kesakitan itu sangat tak tertanggung.. yerlah sebabnya harapan yang mak dan ayah Ahlam letakkan pada diri Ahlam, Ahlam dah sia-siakan dan kecewakan mereka... kerana itu Ahlam sangat-sangat sedih dan kecewa dengan diri sendiri... tak taw nak mula dari mana, tak taw nak melangkah kemana semuanya macam tak de jalan.. kabur... tapi nak buat macam mana inilah takdir buat Ahlam.. mungkin nanti ada rezeki lain buat Ahlam, mana taw insha Allah...

MALU SENDIRI... bila baca entry yang lepas Ahlam rasa macam nak sorok muka dalam lubang.. malu gil* rasanya bila baca balik..hahahahahuhuhu sib baik tak banyak yang komen (2punadasatujerkot)...huhuhu sebabnya rangkin blog Ahlam 2/3 menjak nih menurun kerana si tuan punya blog nih takde mood nak blogking.. so orang lain tak datanglah blog kite...hehehehe (sedihnyaxdeorgnkdtg..huhuhu)... btw im promise myself tuk aktif berblog  balik hahahaha....

actually banyak benda Ahlam nak kongsikan tapi itulah takde mood..hehehe ok sampai disini sahaja.. jumpe lagi tatatititutu....


erkkkk....sekadar gambar hiasan...hahaha *ater dah rasa habis chomel la 2...kihkihkih* :P




p/s: terima kasih buat rakan-rakan yang bagi support dan tak bosan bagi nasihat.. terima kasih tak terhingga... i really appreciate it... *sebak!

Hanya Mahu Kuat dan Redha...


Assalamualaikum...


kata orang rezeki?tuah ayam nampak di kaki, rezeki manusia pula tengok nasibnya... rezeki seseorang, kita tidak tahu hanya DIA yang Maha Mengetahuinya... bercakap tentang rezeki ini buat saya pasrah namun dalam pada itu saya tersangat kecewa adakah itu saya tidak redha dengan takdir yang tertulis buat saya???

astagfirullahalazim... saya ingat saya kuat untuk hadapi semua dugaan yang Allah tentukan ini, namun saya rebah dipertengahan jalan dan sekarang saya terlalu payah untuk saya bangkit untuk terus melangkah.. saya telah mengecewakan hati dua insan saya yang terlalu saya sayangi.. saya hancurkan harapan mereka saya punahkan impian mereka untuk melihat saya gagah berdiri... namun sekarag saya tak mampu berdiri.. dunia bagai kelam buat saya... dugaan demi dugaan buat diri ini terus dihimpit sendu dikala malam...

pada siapa untuk saya luahkan tiada yang memahami, tiada yang mengerti tiada yang mahu pinjamkan telinga... dunia bagaikan tiada penghuni... sana sini mencari sang telinga yang mampu meminjamkan buat seketika namun bicaranya buat saya bertambah dihimpit pilu...

dikala sepertiga malam... terjaga oohh Tuhan syahdunya terasa... kini ku tahu pada siapa patut ku mengadu.
hanya pada-Nya yang Satu...

Ya Allah terlalu panyahnya untuk hambaMu ini bangkit berdiri dan menglangkah pergi, Ya Allah berilah hambaMu ini kekuatan untuk menempuhi segala dugaan ini... kekuatan untuk menghadapi semuanya.. jika itu sudah tertulis..redhakanlah hati ini untuk menerima segalanya...

mungkin dugaan ini tidak seberat insan lain diluar sana... alhamdulillah DIA mendugaa kerana DIA sayang pada kita... ^-^


*saya teringat kata ustaz.. saya akan pegang kata2 ini..huhu # saya pernah publishkan kata2 ini dulu*



p/s: buat rakan2 seperjuangan TAHNIAH diucapkan... peganglah tanggungjawab yang diberikan itu sebaiknya...
 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS