Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

Segmen Bloglist Cun Oktober 2014 by Ekinnuar

Assalamualaikum....




jommmmmm..... join segment nih macam best jer macam best jer... kihkihkih
apa yang buat Ahlam tertarik nk join ialah kerana segment nih simple.... 
ok caucincau dulu!!!


wish me luck!



nak tahu apa syarat-syaratnya? just tekan banner cute diatas... ^-^v





BERITA GEMBIRA...

Assalamualaikum...


Alhamdulillah syukur pada Yang Maha Pencipta...dalam masa 2 bulan ini Ahlam dapat berita-berita gembira dari sahabat-sahabat Ahlam...  pertama kawan baik Ahlam time susah senang dekat Penang dulu time tunggu posting, Emy sudah selamat melahirkan baby boy yg comel, yang kedua lak kawan kamcing susah senang masa di UUM dulu time degree, Finie pun dah selamat melahirkan baby girl yg comel lagi montel dan yang seturusnya kawan suka duka kehidupan, Fina sudah selamat menjadi tunangan orang.. alhamdulillah dan yang terakhir lak kawan baik Ahlam sama course di UUM dulu p kelas sama-sama buat agsment satu group, Hayati aka Yati pun telah selamat melahirkan Baby boy... dannnnn yang last sekali my nephew, Najdan dah selamat menjadi suami orang.. Tahniahhhhhhhh buat kawan-kawan dan anak saudara saya.. hehehe



baby boy Emy... namanya Noh Naufal.. suka sangat namanya nih simple dan unik lagipun anak buah Ahlam ada sorang nama Naufal.. hehehehe comelkan baby boy Naufal nih... muka dia macam ayahnya adalah sikit tang maknya... btw untie Ahlam doakan Naufal jadi anak yang soleh dan patuh pada ibu bapa aminnnn...



baby girl Finie... namanya Alisha Aireena.. buat penat jer Ahlam carikan nama last2 bapaknya tak nak.. hahahakkk.. baby girl Alisha nih sangat bambam...matanya sepek ikot maknya rambut lebat ikot bapaknya kot... hehehehe btw Untie Ahlam doakan Alisha menjadi anak yang solehah dan patuh pada kedua ibu bapanya... aminnn


baby boy Yati.. namanya tak tahu lagi... Ahlam belum sempat berbual dengan maknya lagi.. apapun muka baby boy nih sebijik macam ayahnya.. hahaha btw untie Ahlam doakan baby menjadi anak yang soleh dan patuh pada kedua ibu bapa... aminnn


ni pengantin baru kite... alhmdulillah selamat.. moga najdan dan yana menjadi suami isteri yang baik dan bahagia sampai syurga.. aminnn 


gambar tunang Fina jer Ahlam xdapat nak uplod masuk.. hehehe btw Ahlam harapkan Fina bahagia.. inshaAllah bulan 12 nih berlangsunglah hari bahagia cik Fina kiter... hehehehe Ahlam happy sangat bila..
tengok kawan2 bahagia.. ^-^v







p/s: jangan lupe tekan2 iklan Ahlam yer..kihkihkihkih :P

Gerammmm!!!


Assalamualaikum.. hai sehabat blogger....



GERAM!!! asal Ahlam geram yer??? hahahaha... sebenarnya xdelah geram sangat tapi sakit hatilah jugak... Ahlam sejak semlam lagi buka Portal nih nk cek bungkusan dan berapa jumlah yuran pengajian tapi asyik xleh nk login jer rasa macam nak ambil leptop nih campak dari tingkat 2..... xpelah nak buat camner kan...wawawawa last sekali ahlam layan Youtube hahaha tengok cerita Melayu lama dan Melayu klasik..hambik kau!!!! sampai malam duk layan citer-citer tuh... hahahaha sampaikan kawan Ahlam si Intan tu tegur dia cakap Ahlam macam orang tua lama.. hahaha apapun memang layanlah...



bawang putih bawang merah in the house!!!!


syok wooo.. layan citer lama-lama nih... Ahlam rasa citer lama nih lg berkualiti dengan cerita sekarang yang tah paper tuh... mula-mula layan lagu lama patu tekan cerita kekasih awal dan akhir pastu duk layang cerita maria-mariana lah, gemilang, puteri impian, idola, pasrah,selubung blablabla last sekali semalam sebelum leptop tengok Ahlam tidur Ahlam tengok cerita nih... bawang puteh bawang merah... hahahaha seikhlasnya Ahlam lebih suka cerita-cerita zaman 90an, 80an dan seangkatannya.. sebab cerita-cerita itu semua ada nilainya dan kualitinya yang tersendiri kalau lawakpun mesti ada moral value dalam tuh.. tapi sekarang entahlah diorang nak untung jer kot.. Ahlam tak nafikan yang cerita-cerita sekarang pun ada jugak yang berkualiti tapi yang xada kualiti lebih banyak dari yang berkualiti... kalau lawakpun rasa macam lawak bo*#@ jer.. maaf yer.. teremosi lak.. kuhkihkih 

eh..eh..eh... lari tajuk lak Ahlam ni yer.. apa-apapun bila tengok cerita-cerita lama nih terus mood marah Ahlam hilang... hehehehe okeylah yer kawan-kawan Ahlam nak caucincau dulu.. tatatititutu








p/s: terima kasih yer kawan-kawan yang komen pada entry lepas yang mengucapkan tahniah dan tak lupa pada yang mendoakan Ahlam dapat jodoh cepat tuh.. hehehehe terima kasih tak terhingga.. bila baca tuh Ahlam senyum sorang-sorang n mulut nih  duk sebut AminAmin jer.. hahahakk






BARAKALLAH MY NIECE

Assalamualaikum....



Alhamdulillah anak saudara saya Ayuni dan selamat menjadi isteri petang semalam 14/09/2014... mak saudaranya?????? entahlahhhhh bilanya (memang tahu dah akan ada soalan mcm ni so Ahlam terus bagi jawapan yer...) tunggu anak raja kot masuk meminang baru nak kawen.. hahahahkkk bak kata orang jodoh nih kita xtahu bila.. so sy tunggulah mungkin minggu depan ke, tahun depan ke, kita tak tahu kan.. semua ni ketentuan dari yang Esa.. 

well for my lovely niece and husben .. selamat pengantin baru dan moga berbahagia till jannah.. aminnn ^_^v sorrylah mak cik hang xleh nak balik sebab baru start kelas.. so payah sikit... huhuhuhu





suka baju n make up Yuni nih simple... cantikkan... cantikkan??? hehehe 

sebenarnya anak buah saya dah 3 orang dah kawen... minggu depan lagi sorang inshaAllah... yehyeh xlama lagi Ahlam akan post lak yang Ahlam dapat cucu.. wawawawawa sobsobsob.. bila tah nak post majlis kawen sendiri..kihkihkihkih




p/s: doakan mak cik diorang yg lagi 3 (termasuk saya cepat2 kawen... hahahahakk)

Segmen Ben Ashaari: Impian Ku Seorang Blogger

Assalamualaikum... hai.. hola...

Hari ni buka blog tengok ada satu segment yang menarik minat Ahlam nak join... Segmen Ben Ashaari: Impian Ku Seorang Blogger...


sesape nak join lehla klip dekat banner ni.. segala maklumat dan syarat pernyetaan ada di sana... ^_^v


Serba sedikit mengenai diri saya.. saya seorang pelajar di sebuah IPTA di utara tanah air...seorang yang periang kalau bagi sesape yang rapat dengan saya dan agak pendiam bagi sesiapa yang belum rapat dengan saya tapi boleh jadi peramah jugak orangnya kadang-kadang... seorang suka kucing tapi takde peluang nak pelihara walau seekor kucing lagi... dan seorang yang suka tumbuhan terutamanya pokok bunga... hahahaha itu sahaja kot... 

Kelebihan blog...hurm.. saya pun xpasti apa kelebihan blog saya ni..huhuhu yang pasti saya ingin kongsikan pengalaman seharian saya yang penuh suka duka pada pembaca dan segala info yang berguna.. saya juga nak megasah bakat menulis yg tidak ada nih.. hahahahkk (boleh jadi penulis tak saya ni???)

Impian sebagai blogger... masa mula-mula buat blogger dulu tujuan saya, saya nak femes macam blogger retis lain..hahahahakk.. tapi itu dulu zaman mudo-mudo dulu.. sekarang just nak low profil jer... impian sekarang saya nak jadi seorang blogger yang berguna dan dapat memberi manfaat buat semua pembaca yang datang melawat ke blog ni.. hehehehe





 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS