Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

AYAH...

Assalamualaikum....



Perginya tak kembali...
tanggal 13/12/14 jam 11.20 malam... Ayah saya En. Shafie Ibrahim telah pergi meninggalkan kami sekeluarga.. perginya tak kami jangka secepat ini  tapi kami sudah bersedia kerana sakitnya yang kian kronik...  Alahmdulillah saya sempat berjumpa dengannya sebelum pemergiaanya kerana saya pulang ke kampung pada 10/12/14 pada hari rabu, tiga hari sebelum.... apa yang mengejutkan kami sekeluarga dia seperti biasa tiada yang pelik... tapi Allah lebih menyayanginya... kami redha dan pasrah...


Ayah.. 
seorang yang kuat tak pernah sakit terut tapi bila sakit tak sangka sekeronik ini... bagi saya, Ayah seorang lelaki yang gagah pujaan hati saya... Ayah cinta pertama anak perempuannya.... sentiasa lembut percakapannya hanya sesekali mungkin tinggi suaranya menegur... Ayah kuat bekerja untuk menyara kami sekeluarga kerana kami orang kampung.. ayah hanya bekerja kampung dengan bersawah walaupun adik beradiknya semua bekerja kerajaan... biasa anak perempuan masa kecil rapat dan manja dengan ayahnya bila dewasa jadi renggan... saya juga begitu namun 2/3 tahun kebelakangan ini kami rapat kembali...


Terkilan... 
saya terkilan dan sangat terkilan... belum sempat saya membalas jasanya membesarkan saya, memberi pelajaran setinggi ini dan pendidikan agama.. ayah sudah pergi meninggalkan saya... terkila rasanya... belum sempat membahagiakan hatinya dengan wang gaji pertama saya dia telah pergi selamanya... terkilan rasa hati ini, belum sempat saya tunjukkan skrol Ijazah Sarjana saya padanya dia telah pergi.. terkilan rasanya.. belum sempat saya berjaya dia telah tiada...


Tiada lagi panggilan Ayah...
pilu hati ini bila mendengar orang sekeliling kita memanggil seorang lelaki dengan panggilan ayah sedangkan saya sudah tiada... Alhamdulillah, Allah telah meminjamkannya  buat kami selama ini dan lebih 20 tahun dia saya panggil ayah...




Ayah terima kasih atas kasih sayang dan pengorbananmu selama ini...
Ayah damailah dirimu disana... anakmu akan sentiasa mengiringimu dengan doa....
Al-Fatihah 








Muntah!

Assalamualaikum...


haluuuu!!!....


EErrkkk.. saya mintak maaf yer.. kalau tajuk nih membuatkan kawan-kawan blogger rasa tak senang ke apa.. hehehe.. sebenarnya nak citer pasal semalam... saya termuntah disebabkan..erkk.. xtahu sebab kompius sama ada En. gastrik or En. stress yang dtg menyapa (jangan cakap saya mengandung lak.. bila masa saya kawen..kihkihkih).. korang pernah tak bila korang stress korang muntah????? kalau gastrik tu pekara biasalahkan kalau muntah... hehehe ni pasal stress... bagi saya pulak saya akan mengalami sintom muntah jika stress tu dah tahap tak boleh nak tanggung dah... hehehe 


Dan semalam saya kejadian itu berlaku... huhuhu tapi saya tak pasti jika ianya disebabkan oleh Stress or Gastrik.. menang saya ada gastrik tapi kalau tak silap saya.. saya makan jer semalam... wawawa.. kalau stress, saya stress pasal apa?? hahahaha... tapi kan kadang-kadang bila kita stress kita sendiri pun tak tahukan sedar-sedar dalam hospital dan Doc cakap  kita pengsan disebabkan stress.. huhuhu... mungkin lain orang lain cara akibat menaggung stress tu kan.. hehehehe saya cakap macam saya nih Doc lak..kihkihkih 

Teringatlak pada semesta lepas.. pada satu hari tu.. time tu saya dekat library dalam pukul 4/5 pm macam tu.. saya mengadu dekat rumate saya yang saya sakit belakang dan saya rasa nak muntah... pastu dia cepat-cepat hantar saya ke Pusat Kesihatan Universiti sebab muka saya dah pucat lesi.. (kalau toreh dengan pisau nih memang tak kuar darah..) dia sendiri cakap dia takot tengok saya.. hahaha... tapi time 2 dah habis office hours so kami masuk bahagian kecemasan... bila pembantu Doc tu cek dia cakap mungkin disebabkan saya stress sebabnya nadi saya sangat laju... huhuhu

Tapikan bila kita stress nih jangan ambil mudah lak yer... bahaya... huhuhu.. oklah saya sebenarnya nak bagi tahu yang saya tidak akan dapat berblogger untuk beberapa hari... hehehe maaf jika saya tidak dapat membalas kunjungan anda semua.. inshaAllah nanti bila saya balik ke Kedah saya akan berkunjung ke halaman kawan-kawan blogger yer... saya akan balik ke Terengganu... yahuuuu!!!! 


tatatititutu!!! kawan-kawan doakan perjalanan pergi dan balik saya selamat...



[Giveaway] Hello From Canada

Assalamualaikum...


Rajin lak saya semenjak dua menjak nih kan nak join Giveaway kan walaupun "busy'' dan internet selalu on/off.. hahaha walauapapun giveaway yg saya join kebanyakannya syarat-syaratnya tak susah macam giveaway ini... ^-^v 


sesiapa yang nak join lehlah klik-klik banner di bawah.. 



jawapan bagi soalan giveaway ini adalah....:


giveaway ini tamat pada
20 Dis 2014 




Stress....

Assalamualaikum...

haluuu...


Hari ni Ahlam bagun pepagi lagi (4.30 am uallls) sebab semangat nak cari journal dan maklumat untuk research Ahlam tapiiiiiiii.... internet buat hal.. haish berjam-jam tunggu nak bukak satu-satu page bila boleh bukak xleh nak download lak.. huhuhu nasiblah kan time internet laju macam hangin hang xnak buat kerja, sibuk duk tengok cerita dekat Tonton... hahaha lepas stress xleh buka page library dan bila boleh buka xleh nak download lak kan.. Ahlam pun bukalah blog kononnya nak hilangkan stress dengan berblogwalking tapiiiiii.. hanya boleh bukak 1 page jer tu pun jenuh nak refresh... maka bertambahlah stress dihati nih.. huhuhu




"Eh cik kakak!! awat hang xp jer library xyah nak download2 bagai... " kan awatlah Ahlam tak p jer dekat librarykan, kan senang.. tapiiiiii Ahlam nih jenis rajin sesangat nak kuar (malas...huhuhu).. lagi-lagi kalau tak de kawan...so oleh itu, saya melepak jer dalam bilik nih... redha jer internet boleh ke tak.. hahaha.. Ahlam bukan apa... malas nak ke library sebabnya library dekat sini kena pakai formal dan dekat dalam tu sesangat sejuk!.. dahlah Ahlam nih jenis selekeh erkkk... selekeh yang kemas yer.. ada ker selekeh yang kemas? kihkihkih  (alasan!!!).... lagi pun hari ni ari minggu so library buka half day jer.. kalau p pepagi xsyok sangat Ahlam ni jenis suka p belah petang sampailah library tu nak tutup sebab time tu student tak ramai sangat...

Dan disebabkan itu, Ahlam pun duk lah membaca journal-journal yang lepas dan membetulkan mana yang patut dan maklumat yang tak dapat lagi tu Ahlam hold dulu...  sambil-sambil tu duk layang lagu-lagu Pak Jamal Abdillah! hahahaha mesti kawan-kawan blogger akan fikir Ahlam nih selera "orang lama"... hahaha  yerlah sebelum nih duk tulis entry pasal layan cerita lelama sekarang duk layang lagu Jamal Abdillah and the geng! pulak.. hahaha eh korang cer dengar dulu.. syok kot.. hahaha dan lepas tu sedar-sedar kertas journal atas muka dan tengok-tengok jam dah tengah hari.... huhuhu

Okhelah sampai sini jer kot.... nanti bila internet dah okhe Ahlam p jejalan yer.. hehehe 



p/s: sib baik ada Pak Jamal Abdillah n the geng xdelah stress sangatkan...kihkihkih




GIVEAWAY BY KAMEQ DEANNA

Assalamualaikum...


jom join Giveaway nih...






sesiapa nak join klik lah banner diatas... ^-^v




wish mw luck!


TIBA MASA UNTUK MELUPAKAN....

Assalamualaikum....

haluuu....


Rasanya dah hampir 3 tahun kami putus.. dan rasanya juga dah tiba masanya untuk saya terus padamkan namanya dalam hidup errkk hati saya... hurmmm... memang susah pada tahun pertama buat saya untuk melupakan segala kenangan air mata..kihkihkih tapi sekarang saya sudah boleh untuk berkawan balik dengan dia tanpa rasa sedih (sedih ker?)... huhuhuhu dia pun dah ada pengganti (lepas saya dua orang kau)...

Oleh itu, saya akan padamkan semuanya yang berkaitan dengan dia... kalau sebelum ni, jika ada sesapa yang perasanlah kan dan rajin nak belek/baca entry lama saya mungkin akan tahu siapakah dia.. (kalau adalah kan...huhuhu) sebabnya adalah 2/3 entry pasal dia dulu... so now, saya nak delete semuanya.. hahahahahaha (gelak jahat)... kalau dulu, ada kawan-kawan yang bertanya "eh kau,kau tunggu dia lagi ke?" jawapannya NO!!!! kerana kami takkan bersama diatas sebab-sebab tertentu... tak nak cakap banyak dengarkan lagu Salahkah ini... hehehehe

"salahkah ku bila mencintamu sepenuh hati...
sedang ku tahu pasti keluarga tak merestui...
biarkan dunia berputar seiring waktu berjalan..
sampai saat nanti tiba..
waktu merestui cinta terlarang... 
untuk kita berdua..."
 (cebisan lirik lagu salahkan nyanyian Hafiz&Rossa)

Setelah lama saya pendam.. cuba perbaiki diri (muahasabah diri.. hehehe) akhirnya saya sedar.. dia bukan jodoh saya mungkin ada hikmah disebalik kejadiaan dan pengalaman itu... dan sebetulnya, selepas putus saya dapat rasa satu ketenangan yang tidak pernah saya rasakan sebelum ni.. saya lebih dekat dengan Yang Maha Pencipta... saya lebih tenang walaupun waktu itu banyak berlaku masalah-masalah besar dalam diri saya.. saya struggle dengan diri sendiri... tapi alhamdulillah saya boleh melaluinya.. ^-^v

Dan yang paling penting sekarang.. sudah tiba masanya saya melupakan segala kenangan lama... walaupun agak lama mengambil masa... (hati seorang perempuan kan huhuhuhu)...

dan juga saya nak ucapkan selamat tinggal kenanagn!!!! hehehehehe





salam sayang....
p/s:sayataksalahkansesiapa.... ^-^v




Hafiz
Salahkah ku bila mencintamu sepenuh hati
sedang ku tahu pasti keluarga tak merestui


Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2013/12/lirik-lagu-salahkah-hafiz-rossa-ost.html#ixzz3KdcYhtxQ
Hafiz
Salahkah ku bila mencintamu sepenuh hati
sedang ku tahu pasti keluarga tak merestui

Rossa 
Biarkan dunia berputar seiring waktu berjalan
sampai saat nanti tiba
waktu merestui cinta yang terlarang
untuk kita berdua 

Dari jauh ku berlari mengejar mimpi-mimpi
berat rasanya ku dapatkan semua 


Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2013/12/lirik-lagu-salahkah-hafiz-rossa-ost.html#ixzz3KdcOLrqC
Hafiz

Salahkah ku bila mencintamu sepenuh hati
sedang ku tahu pasti keluarga tak merestui

Rossa 
Biarkan dunia berputar seiring waktu berjalan
sampai saat nanti tiba
waktu merestui cinta yang terlarang
untuk kita berdua 

Dari jauh ku berlari mengejar mimpi-mimpi
berat rasanya ku dapatkan semua 


Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2013/12/lirik-lagu-salahkah-hafiz-rossa-ost.html#ixzz3KdcOLrqC
 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS