Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

SAHUR

Assalamualaikum....


selamat pagi semua... hehehe lama jugak cheq tak tulis entry hati ke hati nih yer.. asyik duk ajak join GA jer...kihkihkih bukan apa adik kakak semua.. cheq nih busy plus tak ada idea nak tulis apa.. buka blog jer nampak GA sana GA situ.. apa lagi GA yang senang tuh cheq joinlah...hehehehe panjang jugak cheq duk melalut nih.. okeh! cheq nak cerita pasal sahur... korang semua sahur dengan apa? mesti makan nasi kan... cheq nih tak merasa lagi sahur dengan nasi... huhuhu al maklumlah duduk hostel... ada jer cafe buka sampai pukul 3/4 pagi tapi dah sangat lewat.. so perasaan dan rasa malas nak keluar bilik amatlah tebal setebal embun pagi di hutan Sintokyo nih.. (hirpobola sgt) dan disebabkan itu cheq dan rumate hanya makan apa yang ada... hehehe eh!!! jangan kata kami tak bangun sahur lak... kami sangat rajin bangun sahur taw! puasa ganti pun bangun bersahur sahkan yang wajib ini...huhuhu


mesti tertanya-tanyakan apa yang kami makan bila bersahur... hehehe jeng-jeng! cheq suka makan oat, pastu letak buah-buahan dalam tu.. biasanya cheq letak apple or pisang...  selain oat cheq makan kurma... cheq memang pengemar kurma, memang selalu adalah kurma dalam bilik nih.. yerlah kurmakan banyak khasiat dia.. kalau bukan dibulan puasa cheq akan makan kurma masa sarapan dan makan malam.. (sebab cheq tengah diet sekarang hahahaha)... tak lapar ke? memang tak rasa lapar pun.. mula-mula tuh memang la rasa lapar jugak tapi alhamdulillah ok jer sampai berbuka.. nampaklah perbezaannya sekarang berat badan dah turun!!! yahuuuu!!! hehehehe


korang try lah.. sedap dulupun cheq tak suka oat.. tapi bila letak buah sedap sangat-sangat.... hehehe apa yang penting sebenarnya ialah kita kena minum air masak banyak-banyak.... ^-^v


puasa jauh dari family memang akan rasa sedih.. tapi cheq hati batu kan.. sedih-sedih pun duk gelak sakan..wawawa dan yang paling terasa adalah tahun ini tahun pertama sambut Ramadan tanpa Ayah... al-fatihah buat Ayah... huhuhuhu




p/s:ingat nak share gambar tapi xtahu kenapa xboleh nak uplod gambar lak... hais tak pelah inshaAllah di entry yang lain sy share gambar ok.. hehehehe

Persiapan Hari Raya bersama Lazada Malaysia

Assalamualaikum...


halooo semua.. jom join Contest Riang Ria Raya 2015 bersama LAZADA MALAYSIA.
LAZADA MALAYSIA akan mengadakan jualan eksklusif hari raya selama sebulan bermula 11 june sehingga 15 july 2015 dan SPECIAL " Riang Ria Raya-Jualan Terhebat" bermula pada 24 june hingga 26 june 2015 iaitu selama 24 hari sebelum Hari Raya. LAZADA akan menawarkan promosi menarik serta tawaran terhebat lagi ekskulsif untuk pelbagai kategori selama 3 hari unruk membantu persiapan raya nanti.

apa lagi tunggu moh ler kita shopping untuk meraikan Syawal yang bakal tiba.. hanya dihujung jari sahaja... klik-klik barang dah sampai... hehehe


SILA KLIK BANNER UNTUK JOIN...


nak shopping boleh klik

http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya-2015/  



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Blooming lace Mix Jubah


cantik sangatttt!!!
Rekaan jubah yang sangat memikat hati.. Ahlam sangat suka perincian yang digunakan pereka terkenal Rizman Ruzaini ini pada bahagian atas jubah nampak menawan dan mewah...
Harga RM299.00.. kalau pakai hari raya nih memng Cik Ahlam meletopslah kalas kak temah yo!



Zarios Baby Pink Platform Pump shoes light Pink


Kasut Zorios Baby Pink nih memang mengujakan Cik Ahlam...  dengan warna pinknya yang cantik (i like pink kaler) kasut ini bolehlah Ahlam suai padan dengan jubah tuh... mesti gojes lagi menawan kan.. kalaulah Ahlam dapat kasut ini pakai hari raya mesti semua jeleskan.. hehehe
harganya pun berpatutan hanya RM79.20 jer... hehehe






Faux Crocodile Shopper Bag

Ahlam memang sangat teruja dengan bag tangan... tak sah kalau nak pergi mana-mana nak kena suai padan dengan pakaian dan situasi tempat tuh.. so bag Faux Crocodile nih memng sangat cantik nak-nak kalau Ahlam pakai dengan jubah dan kasut.. Meletups habis i... 
harganya pun sangatlah berpatutan iaitu RM47.00




p/s: Ahlam kalau nak beli baju mesti nak 'matching'kan dari kasut sampailah ke bag (dari hujung rambut sampai hujung kakilah katakan, lagi satu kalau beli dkt LAZADA nih just pilih-pilih jer mana cantik sesuai semua ada kan... hehehehe 



...dan lagi satu benda yang Ahlam paling nak ialah...


Butterfly Oven 28L B5226

Oven nih comelkan.. hehehe Ahlam dah lama teringin nak ada oven sendiri bolehlah Ahlam buat biskut raya banyak-banyak... hehehe
hargapun amatlah berpatutan cuma dengan harga RM 181.00 sahaja...



mesti korang teringin nak bargaya sakan di hari raya nanti kan... apa lagi kunjungilah LAZADA  dengan segera!!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ini adalah Blogger Contest anjuran LAZADA Malaysia dengan kerjasama syaiday. 6 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah Gopro 4 dan Duit Raya! Untuk sertai Contest ini, sila ke blog sayaiday dengan ke link ini:

Senarai Hadiah:

Tempat Pertama: Gopro 4
Tempat Kedua: Duit Raya Cash RM150
Tempat Ketiga: Duit Raya Cash RM100
3x Duit Raya Cash RM50


menarik bukan... apa lagi yang anda tunggu jom shopping...
 ^-^v



  


"First Giveaway By Cik Itah | ramaramapendek".

Assalamualaikum...



 
Hai semua Cik Ahlam nak ajak korang semua join GA nih...






Klik banner untuk join...




Good luck!



p/s:kiter xde insta.... huhuhu

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Assalamualaikum...



 jom join GA nih.. hadiah lumayan menanti anda... 



Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Simple Giveaway : From Bintulu With Love

Assalamualaikum...


moh ler kita join Simple GA nih!!! hehehehe



sila klik banner untuk join... ^-^v



GA ini dijangka tamat pada:
10 Julai 2015




Goog Luck!!!



I'M SO SORRY...

Assalamualaikum...


Kenyataan Akhbar...



hai... for those yang terkena link iklan, saya mintak maaf sesangat diatas apa yang terjadi. pekara itu berlaku disebabkan oleh perasaan suka-suka dan ingin mencuba.. saya tiada niat lain selain itu bukan kerana terdesak or nak cepat dapat income, NO!... itulah kali pertama trick 'jahat' plus 'nakal' yang saya pernah buat... and inshaAllah it will be the last! i promise!!!

I know ada yang bengang tahap gabang! pada saya.. dan ada yang dah blacklist saya dalam senarai gatai letak ads dekat cbox diorang dan juga yang latak my name besar-besar dalam dalam ruangan AMARAN mereka...oleh itu saya membuat pemohonan maaf secara terbuka ini... so please forgive me... and for those yang tak marah tuh tak bermakna anda tidak bengang kan? saya nak ucapkan terima kasih kerana tidak blacklist saya atau memalukan saya... thanks a lot!

dan yang paling best pada mereka yang terkena and still datang blog saya siap follow lagi.. saya nak ucapkan ribuan terima kasih pada anda dan  i'm so sorry...


SAYA AHLAMMIERA MEMOHON MAAF!!!




p/s:ramai jer buat macam tuh n dah saya banyak kali kena mcm tuh tapi xdelah nak marah sgtkan... tapi nak buat mcm mana dh nasib saya dimalukan begituh... hihihihi
p/s:meh klik ini dan sini... opppsss! (hahahaha kalau sudi)



FESTIVAL & CULTURAL NIGHT

Assalamualaikum...

hai semua... apa kabar? hehehe hari ni saya nak share aktiviti bebeapa minggu lepas.. hahaha dah beberapa minggu baru nak update kan.. bukan apa saya takde masa nak buat entry panjang-panjang.. ni pun pendek jugak setelah beberapa hari kumpulkan gambar barulah tergerak hati nak share apa yang saya join sepanjang beberapa minggu lepas... kalau ikutkan hati saya tak berapa suka ke tempat-tempat macam ni.. tapi ikutkan jer temankan rumate saya yang beriya-iya.. kesian pulakkan.. huhuhu 


Fastival of Indonesia

minggu pertama hari tuh sebelum bulan enam nihlah hujung bulan 5 hari tuh saya ada ikut rumate saya ke malam kebudayaan Indonesia.. perghhh happening sangat habaq hang! coz diorang jemput imNeeta alah band penyanyi tuh.. serius seronok tak sia-sia ikut rumate saya..kihkihkih tapikan saya agak malu sikit.. mati-mati selama ini saya ingatkan imNeeta tuh band dari Indonesia (syuupp!!! jgn cakap dkt org lain taw.. malu i).. hahahaha yang paling syok dalam festival nih diorang buat persembahan dari setiap bandar-bandar besar diorang contohnya dari Bali, Sumatera, Jakarta dll... dan penari-penari ini didatangkan khas dari Indonesia u...apa yang boleh saya cakapkan memang menakjubkan... hehehehe


#silau cheq... sebelah tuh adik comel nama dia fiqah! classmate rumate i...

#with my rumate Nurul.. senyum sape paling comel? mestilah Ahlam kan??? kihkihkih cepat ngaku!

#inilah band ImNeeta tuh... korang leh cari dekat youtube... lagu-lagu diorang best!

#hensem kot mamat rambut panjang tuh..lupelah nama apa..kihkih Neeta memang sweet n baik jer... kitorang xsempat nak bergambar dengan diorang sebab ramai sangat yang nak bergambar.. so gambar dari jauh jerlah..huhuhu

#ni salah satu dari group penari yang didatangkan khas dari Indonesia.. yang nih xingatlah dari mana.. huhuhu tapi ini group yang last buat persembahan tarian malam tuh.. gambar persembahan takdop..huhuhu rumate i tak ambil.. i pulak phone buat hal memang takleh buat pe ar... huhuhu


#last...


Saudi Arabian Cultural Night

dan pada minggu berikutnya kami join Saudi Arabia Cultural Night... yang nih so-so jer.. dan ada peristiwa memalukan dan mengecewakan terjadi.. sob..sob..T-T tapi takpelah benda dah lepas.. huhuhu yang ini pulak tak banyak sangat program dia agak boring sikit.. tapi ada yang tak mengecewakan sebabnya ada pertunjukkan api.. hehehehe malas nak cerita panjang jom layang gambar yang my rumate ambil... macam biasa phone saya phone cabut! huhuhu




#apatah diorang panggil nih cheq tak ingat..wawawa


#inilah pertunjukan api yang mendebarkan dan tak berapa mendebarkan...kihkihkih 


#okeh tata!!! sampai disini sahaja.. tak banyak pun gambar malam Arabian Night nih... almaklumlah bukan guna kamera pun guna phone...huhuhu dan tak banyak program menarik pun macam hambar... rata-rata kata macam tuh... huhuhu moga tahun depan or sem depan diorang buat lagi manarik...




p/s:ingatkan p arabian night nih lehlah jumpe penyanyi kun anta tuh.. walau yang bukan ori.. sipi2 pun jadi tapi xde pun..hahahaha
p/s:baru perasan yang kita pakai tudung kaler sama p festival dan arabian night.. eh3 kita ada banyaklah tudung kaler gini... walaupun bukan warna feberet!





salam sayang
AhlamMieraShafie!
^-^v










FIRST GIVEAWAY by MRS. PANDA

Assamualaikum...





 hola!!! korang jom join GA nih.. hehehe






sila  klik banner untuk join...


GA nih tamat pada
 Tamat 11.59 p.m 14 Jun 2015


selamat ber'GA'



ERRA FAZIRA SUDAH BERTUDUNG!

Assalamualaikum...





Alhamdulillah seorang lagi artis Malaysia yang beragama Islam sudah berhijab sepenuhnya... memetik dari Utusan Malaysia.. Erra telah berhijab sepenuhnya bersempena Nifsu Syaabaan, moga dengan keberkatan itu Erra terus isthiqamah... inshaAllah


saya memang peminat Erra Fazira yerlah membesar dengan filem-filem lakonan dia... paling saya suka cerita Soalnya Hati, Soalnya Siapa dan Pasrah adalah lagi tapi nih paling saya suka.. hehehehe tengok banyak kali pun takpe... hehehehe











HIDY & HAZY.CO GIVEAWAY

Assalamualaikum...




klik banner untuk join!


bermula pada 

29 May 2015

 tamat pada
15 Jun 2015





 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS