Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

Menang Lagi!!!

Assalamualaikum...



Alhamdulillah.. Ahlam menang lagi yeyhhh!!! jangan jeles yer...kihkihkih.. kali ini Ahlam menang segment blogwalking anjuran blogger Aisyhah Nyais... alhamdulillah.. Ahlam dapat hadiah header percuma... sapa nak bagikan... terima kasih Ecah yang sweet sangat dan baik hati (ceh puji! tapi betui taw.. suka chit chat dgn dia... ^-^v)


okhe.. Akak doakan apa yang Ecah impikan jadi kenyataa dan moga berjaya dalam pelajaran dan hidup aminnnn....


sila klik banner untuk ke blog Aisyhah...





REVIEW FOLLOWER KE 800

Assalamualaikum



halooo... pagi nih Ahlam terjaga dan dh tak boleh tidur dah sambil-sambil siapkan tesis sa,bil tu belik blog so baru terperasan yang follower Ahlam dah cecah 800 orang.. so memang dah niat awal-awal hari tuh nak buat blog review buat follower yang ke 800 and inilah orang yang bertuah itu Faranina... thanks buat Fara kerana sudi follow blog Ahlam yang usang lagi buruk... hehehehe


tadaaaaa!!!! hehehehe terima kasih pada blogger yang sudi follow blog Ahlam yer... sob..sob..sob terharu... maaf Ahlam tak boleh nak review semua blog... btw kesudian kalian semua amat Ahlam hargai dengan seikhlas hati... ^-^v


okhe.. bali pada topik asal.. inilah blog bertuah dan follower Ahlam JOurney yang ke 800.. tadddaaaa!!!!!..... 


sila klik banner untuk ke blog Fara..



blog Fara simple dan cantik.. tengok ler header Fara sweet kan...


owh dah jadi mommy...  hehehe

btw to Fara... Ahlam nak ucapkan berbanyak terima kasih kerana sudi follow blog Ahlam... moga Fara terus suksess dalam berblog dan juga dalam hidup... moga maju jaya!!!! 




p/s: Ahlam blur.. xtahu nak review pe.. first time kata orang kalau korang baca dan rasa mcm ada bnda tergantung ke apa buat-buat xnampak sudah yer almaklum dah tegah malam buta/pagi buta (4.30 am) semua yg buta... harap2 korang sudi-sudilah ke blog Fara... xoxo




Keep Claim

Assalamualaikum...




The last person on your mind before you close your eyes at night is either the reason for your happiness or pain.



keep claim and let's play....




wish me luck!!!






MENANG GA LAGI....

Assalamualaikum...


Alhamdulillah Ahlam menang lagi GA untuk kali ke 3... hehehehe perasaan syukur sgt murah rezeki.. hehehehe walaupun menang bagi hadiah masuk bloglist tapi Ahlam tetap bersyukur sangat-sangat... terima kasih pada Sis Aeinna Musa kerana menganjurkan GA nih.. hehehe



ni blog kedua Ahlam khusus untuk GA... kenapa? sebabnya Ahlam nak senangkan diri ini dan penganjur.. hehehe  lagi satu tak nak serabutkan blog ini dan blog kedua nih untuk eksperiment Ahlam dlm mengedit blog.. hahahaha (boleh macam tu?)




Alahmdulillah...


bukan senang kan untuk masuk bloglist org.. hehehe
dan bukan senang nak menang GA nih yerlah beratus, berpuluh orang yang join.. semuanya nasib kan
walaupun menang bagi senarai bloglist jer... macam Ahlam cakap lah bukan senang nak masuk bloglist blogger nih kadang-kadang kena buat GA dulu suruh peserta/org masukkan blog kita dalam bloglist mereka tapi nih takyah suruh, takyah nak buat GA orang dah masukkan.. hehehe ofkoz lah Ahlam happy...hohoho 
menang GA nih macam kita topup kita dapat pulangan.. tiap kali topup dapat komesin.. sape tak happy kan tapi dengan guna Sim kad Tone Excel nih boleh macam tuh.. u topup u get the komisyen... tak ke seronok tuh... eh3x iklan lak Ahlam nih.. alang-alang buat entry tuh masukkanlh iklan sikit... hehehehe  

btw kalau berminat dan sebarang pertanyaan boleh WA Ahlam di talian ini
01135470703
 im free to help u... 

love 
AhlamMieraShafie


Jom sertai program affiliate tudung SIMPLEHIJAB

Assalamualaikum...


Ahlam nak mengajak kepada yang bosan duk rumah takde buat pe tuh sambil-sambil on9 buat duit kan... hehehe



kilik banner untuk join/pendaftaran

Pernahkah anda terfikir untuk memulakan perniagaan tudung tetapi kekurangan modal dan kepakaran? Tak mengapa. Jom sertai program affiliate tudung SIMPLEHIJAB dan berpeluang menjana pendapatan sampingan setiap sebulan. Daftar sekarang melalui link berikut:
http://simplehijab.co/?id=xyav
Apakah keistimewaan yang dibawakan oleh sistem affiliate kami ini adalah:
1. Pendaftaran adalah percuma. Tiada sebarang yuran atau caj yang akan dikenakan.
2. Anda tidak perlu menyimpan sebarang stok.
3. Anda tidak perlu menguruskan order atau pembelian.
4. Anda hanya perlu berkongsi unik URL atau link yang disediakan ke semua laman media sosial anda seperti Facebook dan Twitter. Ataupun hanya dengan semudah melalui Whatsap dan bersedia untuk menerima komisen.
5. Anda berpeluang untuk menerima komisen sehingga 10% bagi setiap pembelian (bergantung kepada jenis tudung) yang dilakukan oleh pelanggan yang di-referred oleh anda ke sistem kami.
6. Tiada had tempoh yang ditetapkan untuk penerimaan komisen bermaksud anda akan tetap menerima komisen selagi mana SIMPLEHIJAB beroperasi.
Apa yang lebih menarik lagi?
1. Anda boleh meningkatkan lagi komisen anda dengan cara mengajak lebih ramai rakan-rakan anda untuk menjadi Affiliate Agent kami dengan menggunakan Unique URL atau link yang disediakan di ruangan dashboard akaun anda.
2. Contoh: Anda mengajak si A untuk menjadi agent. Maka anda akan mendapat komisen sehingga 5% (bergantung kepada jenis tudung) sekiranya si A membawa pelanggan untuk membeli di SIMPLEHIJAB. Sekiranya si A mengajak si B menjadi agent, anda tidak akan memperoleh sebarang komisen sekiranya si B membawa pelanggan untuk membeli di SIMPLEHIJAB.

BUAT DUIT DENGAN HANDPHONE?

Assalamualaikum...

 semua...


buat duit dengan hanphone? macam best jer kan... macam mana tak best kalau kita topup  aka tambah nilai kita dapat komisyen... alhamdulillah Ahlam dah merasa.. ^-^v walaupun  baru kagi kan... kawan Ahlam siap dapat buat pembayaran PTPTN lagi dengan komisyen yang dia dpt.. perghhh terngaga Ahlam dengar... kawan tu junior Ahlam dkt uum.. dia baru jer habis study konvo pun tak lagi, inshaAllah dia konvo bulan 11 nih... siap cakap, nanti bila saya datang konvo inshaAllag hutan Pt saya selesai... perghh memang Ahlam respect lah... so korang apa tunggu lagi jom TUKAR!!!






or u can email me at: alammiera@yahoo.com
or 


Giveaway Chocolate Vochelle by dyan zakhi

Assalamualaikum... 



kepada pengemar coklat macam Ahlam meh join  GA nih.. untung-untung kalau ada rezeki dapat coklat free.. hehehe










selamat mencuba moga-moga ada rezeki kita.. hehehehe 



Merdeka Giveaway By Honeyonnee.Com

Assalamualaikum...

jom join GA nih... hehehe







klik banner untuk join.... ^-^v



BILA RINDU DATANG MENYAPA...

Assalamualaikum....


bila dicogak, dikira dan dihitung sudah lebih kurang 9 bulan Ayah pergi meninggalkan kami sekeluarga... Ya Allah rindunya tak terkata... tahun pertama segalanya dilakukan tanpa Ayah disisi... sudah tiada lagi teguran nasihat darinya... rindunya dengan suara merdunya bila dia mengalunkan ayat-ayat suci Al-Quarn disubuh hari.. rindunya untuk memandang wajahnya.... tiada lagi hilai tawarnya... rindu!

teringat pada bulan 3 yang lepas.. waktu itu saya di Langkawi... Ayah baru beberapa bula pergi tinggalkan kami.. bila saya turun dari ferri dan berjalan ke terminal saya terpandang sepasang wajah tua saling berpimpin tangan.. mula-mula rasa kagum tapi bila lama-lama pandang wajah Ayah muncul saya berhenti berjalan... tak terungkap tika itu rindu padanya... saya menagis ditengah-tengah orang ramai... air mata seperti tidak dapat ditahan mencurah-curah.. tanpa segan silu tak hiraukan orang yang lalu lalang, mereka mungkin tidak faham... oh Tuhan... terasa satu kehilangan yang tak dapat nak diungkap dengan kata-kata... 

kepada mereka yang masih punya keluarga yang sempurna.. punya Mak dan Ayah hargai mereka... bila mereka sudah tiada tiada gunanya lagi... 


Ayah sempat melihat kejayaan ini... tapi terkilan belum sempat saya berbakti dengan sempurna Ayah telah pergi...


#Al-fatihah

 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS