Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

GAMBAR TERBARU PRINCESS CHARLOTTE

Assalamualaikum...


kemunculan pertama Puteri Charlotte yang super cute selepas beberapa bulan dilahirkan.. gambar terbaru ini dikongsikan sendiri oleh Ibunya Kate Middleton...


It's her royal highness, the Princess of Cuteness!
Kensington Palace released on Sunday two new photos of Kate Middleton and Prince William's youngest child, daughter Princess Charlotte, marking the first time the infant has been seen since her christening in July.
In the pictures, taken by Kate herself, the couple's little girl, now more than six months old, sports short, chestnut brown hair like her mother and and blue eyes, like her father and late grandmother, Princess Diana.
She is wearing what appears to be a pastel pink cardigan, with the top button buttoned, over a red and indigo floral dress with a frilly white collar, paired with ribbed, pastel pink woolen socks. The princess sits on a blue and white checkered chair and in one of the photos, she is seen playing with a cuddly tan stuffed dog.
 Petikan daripada Eonline 

meh tengok gambar terbaru Puteri comel nih...
-
-
-
-
-
-
-
-
-




muka macam abang dia ... comel sangat...




p/s: salam Takziah buat pelakon dan pelawak terkenal  keluarga Yus Jambu diatas pemergiaannya pagi tadi.. moga Arwah ditematkan dikalangan orang yang beriman.. Al-Fatihah...


IN THE HEART OF THE SEA

Assalamualaikum...



hai korang... korang  pernah dengar movie In The Heart of The Sea.. meh baca sinopsis cerita based on the incredible true story... nak tengok trailer dekat sini.. tonton trailer 




Oscar winner Ron Howard (“A Beautiful Mind”) directs the action adventure “In the Heart of the Sea,” based on Nathaniel Philbrick’s best-selling book about the dramatic true journey of the Essex.
In the winter of 1820, the New England whaling ship Essex was assaulted by something no one could believe: a whale of mammoth size and will, and an almost human sense of vengeance. The real-life maritime disaster would inspire Herman Melville’s Moby-Dick.  But that told only half the story. “In the Heart of the Sea” reveals the encounter’s harrowing aftermath, as the ship’s surviving crew is pushed to their limits and forced to do the unthinkable to stay alive.
Braving storms, starvation, panic and despair, the men will call into question their deepest beliefs, from the value of their lives to the morality of their trade, as their captain searches for direction on the open sea and his first mate still seeks to bring the great whale down.
“In the Heart of the Sea” stars Chris Hemsworth (“The Avengers,” “Rush”) as the vessel’s veteran first mate Owen Chase; Benjamin Walker (“Abraham Lincoln: Vampire Hunter”) as its inexperienced Captain, George Pollard; Cillian Murphy (“The Dark Knight Rises”) as second mate Matthew Joy; and Ben Whishaw (“Skyfall”) as novelist Herman Melville, whose inquiries into the event 30 years later helped bring the story to light.
Tom Holland (“The Impossible”) also stars as young seaman Tom Nickerson, and Brendan Gleeson (“Edge of Tomorrow”) as the same man, 30 years later. Spanish actor Jordi Mollà (“Riddick”) is the captain of another ship, the Archimedes, who tries to warn the Essex of what may lie ahead.
Howard directed from a screenplay by Charles Leavitt (“Blood Diamond”), story by Charles Leavitt and Rick Jaffa & Amanda Silver (“Rise of the Planet of the Apes”), based on the book In the Heart of the Sea: The Tragedy of the Whaleship Essex by Nathaniel Philbrick, winner of the 2000 National Book Award for Nonfiction.
The film is produced by Joe Roth (“Oz the Great and Powerful”), Paula Weinstein (“Blood Diamond,” “This is Where I Leave You”), Will Ward, Brian Grazer (“J. Edgar”) and Ron Howard. Serving as executive producers are Bruce Berman, Sarah Bradshaw, Palak Patel, Erica Huggins and David Bergstein, with William M. Connor as co-producer.
The behind-the-scenes creative team includes Oscar-winning director of photography Anthony Dod Mantle (“Slumdog Millionaire,” “Rush”); production designer Mark Tildesley (“The Fifth Estate”); Oscar-winning editors Mike Hill (“Apollo 13,” “Rush”) and Dan Hanley (“Apollo 13”); costume designer Julian Day (“Rush”) and composer Roque Baños (“Evil Dead”).
“In the Heart of the Sea” is a Warner Bros. Pictures presentation, in association with Village Roadshow Pictures, a COTT Productions-Enelmar Productions, A.I.E. co-production, a Roth Films/Spring Creek/Imagine Entertainment Production, in Association with Kia Jam, a Ron Howard Film.
Opening worldwide beginning December 11, 2015 in 3D and 2D in select theatres and IMAX, the film will be distributed by Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company, and in select territories by Village Roadshow Pictures.

cerita ini akan ditanyankan pada 11 December nih... xzabarrr nak p serang panggung wayang u... pelakon utama dia pelakong kesukaan ai!.. hehehehe





Khabar Duka...

Assalamualaikum...


entah macam mana saya nak mulakan cerita... bermula dengan ketiadaan arwah Ayah... satu-satu ahli keluarga/saudara terdekat pergi... Al-fatihah buat mereka... saya buka nak menyalahkan takdir namun kami tak begitu kuat lagi untuk menerima khabar duka... minggu lepas kami dikejutkan dengan berita kehilangan anak sulung kepada sepupu kami (entry penuh disini).. selang sehari selepas itu kami terima pula berita kehilangan bekas isteri arwah pak long (ayah we) kami... namun kali ini ada berita lagi memeritkan buat kami sekeluarga...


2 hari lepas saya menerima masej dari sepupu saya Adib (adib dan kakak agak rapat kerana sama umur dan satu sekolah) yang mengatakan anak saudara saya Shadia Najwa aka kakak, yang belajar di USIM kemalangan... mula-mula saya rasa mungkin hanya kemalangan kecil kerana belum dapat berita yang saheh dari kakak sulung saya sendiri.. pagi esoknya barulah detail kes saya dapat sepenuhnya.. dan sekarang kakak berada di Hospital Seremban.. dia mengalami kecederaan yang teruk.. dan yang paling menyedihkan dia patah tulang belakang.. YA Allah! tak tergambar kesakitan itu... 


saya cukup kesal pada orang yang melanggar kakak... sudahlan langgar orang lepastu cabut lari.. dan ANDA liahatlah seorang remaja yang aktif sebelum ini.. terbaring lemah diatas katil hospital tanpa boleh bergerak... walau sesiapa pun ANDA.. moga Tuhan membalas perbuatan ANDA dengan setimpalnya... 



kepada rakan blogger semua.. doakan kakak cepat sembuh dan kembali aktif seperti selalu...


p/s: maaf atas susunan ayat yang tunggan langgan... emosi xstabil... huhuhu :'(

Giveaway Poskad Vintage (Bahasa Jerman)

Assalamualaikum...


hai meh reramai join GA nih.. mana tahu dapat poskad dari Jerman Uolss! hehehehe

nak join? sila klik banner!


kehadapan Aisya nun jauh di Jerman...
 Ahlam harap Ahlam dapat salah satu poskad comel lagi vintage nih.. nak2 yang Aschenputtel aka cenderalela tuh... hehehe nak jugak rasa dapat poskad.. huhuhu seumur hidup takpernah dapat.. Sobsob (sambil lap2 air mata) kihkihkih :P





bye3....

BERITA TAK DIDUGA...

Assalamualaikum... 


selamat pagi.. pada 16/11/2015 kami sekeluarga dikejutkan dengan kehilangan anak kepada sepupu kami, kak Mazita iaitu anak saudara kepada arwah Ayah kami... anak sulung kak Mazita meninggal dunia ketika mandi di sungai (lemas)... Al-fatihah buat Arwah Amad.. moga dia tenang disana dan ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman... amin

petikan dari Harian Metro... (baca penuh disini)

Oleh Mohammad Ishak am@hmetro.com.my
Jertih: Hasrat sepasang suami isteri untuk melihatnya anak mereka menjadi seorang anggota Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) tidak kesampaian apabila remaja berkenaan mati lemas ketika mandi di Sungai Pelajat, di sini, petang kelmarin.
Mohamad Nazmi Asyraf Mohd Nawi, 18, dari Kampung Raja, di sini, dikatakan lemas kira-kira jam 5 petang ketika mangsa bersama adik dan dua rakan karibnya di sungai berkenaan.
Bapa mangsa, Mohd Nawi A Bakar, 47, berkata, anaknya itu baru terima surat tawaran untuk menjalani latihan di menyertai TLDM di Pangkalan TLDM Lumut, Perak.
Menurutnya, anak sulung daripada tujuh beradik itu sepatutnya melaporkan diri sebagai anggota rekrut TLDM awal bulan depan, tetapi Mohamad Nazmi terlebih dahulu menemui ajal.
Katanya, mangsa memang berminat untuk menjadi tentera laut dan gembira selepas permohonannya diterima dan ditawarkan untuk menjalani latihan terbabit.


kredit to Harian Metro...


Al-fatihah...



TAHNIAH ABANG!!!

Assalamualaikum...





beberapa hari lepas keputusan Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) dah diumumkan dannnn.... dua orang anak saudara Ahlam ada mengambil ujian ini.. sorang lelaki dan sorang lagi perempuan... Abang aka Nazirul Iqbal Najmi Asikin dan Alis aka Alis Sufiyyah Ali Fahmi... masing2 cemerlang...
Alhamdulillah... tahniah both of them...  

special TAHNIAH buat Abang sebab dapat 5A... alhamdulillah...





tahniah Abang!!! Mk.Irah doakan Abang n Alis berjaya dalam hidup dan menjadi anak yang soleh solehah...aminnn




p/s: Mk irah dulu dapat 1A jer.. huhuhu tapi alhamdulillah dpt jgk masuk U.. hehehe yg ptgnye masa SPM nanti belajar sungguh-sungguh...hehehe

Writer Block...

Assalamualaikum...



haloo!!!... anda semua pernah dengar pasal Writer Block Syndrome tak???? mesti ada yang pernah kan... sindrom ini merupakan sindrom yang biasa terjadi pada penulis dah namanya Writer kan... huhuhu 


Writer's block is a condition, primarily associated with writing, in which an author loses the ability to produce new work or experiences a creative slowdown. The condition ranges in difficulty from coming up with original ideas to being unable to produce a work for years. Throughout history, writer's block has been a documented problem.[1] Professionals who have struggled with the affliction include author (sumber wikipedia)


ini adalah petikan artikel dari wikipedia... hehehe untuk pengetahuan semua setiap penulis di atas muka bumi ini taku jika mereka mengalami sindrom ini.. yerla  kalu dah penulisan menjadi sumber pendapatan utama tak ke naye kalu dah takde idea untuk menulis, takde buku untuk di publishkan maka takdelah sumber pendapatan (wang)... huhuhu sedih tau...hurmmm




Ahlam rasa, Ahlam mengalami sindrom ni la.. sebab tesis Ahlam tak siap-siap sampai sudah.. bila buka jer nak buat terus blurrr takde idea padahal sebelum tuh idea macam hujan yang mencurah-curah macam tengah berlaku di bumi Sintok nih.. jenuh Ahlam mencari sumber inspirasi tapi haram tak dapat... huhuhu btw before hujun tahun ni Ahlam kena siapkan and buat Viva.. nak tak nak kena paksa otak nih terus berfungsi... pray for me dear friends.... huhuhuhu



 or Ahlam jer yang perasan.. ini semua poyo! hehehe


sampai jumpa lagi...tatatititutu

Kurus Bersama Malia Mellia...

Assalamualaikum...



hai semuaaaa... ada tak dekat sini tengah cari produk yang sesuai untuk turunkan berat badan???? okhe ... sekarang Ahlam nak share satu produk yang tengah hangat dipasaran sekarang nih... iaitu produk MaliaMellia... ramai dah yang mencuba dan mendapat hasil yang menanjubkan... alhamdulillah ... meh tengok respon pengguna produk nih....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-






tengokkkk... perghh menakjubkan bukan... apa tunggu lagi meh try dulu baru taw...
meh whatssap laju-laju
01135470703

ehhhh... jap produk MM nih buka ada ubat kurus jer ada lagi uolllss...


antaranya ialah





badan nak kurus.. takkan tak nak baiki muka yang kusam tuh... hehehe

okhe.. jangan lupa whatssap laju-laju taw... hehehe sure puas hati dengan MM!!!!



p/s: uolllsss... (gedik lak Ahlam rasa guna panggilan nih...hehehe :P) meh follow Ahlam dekat IG @ahlammiera... kalu sudi la.. hehehehe Ahlam baru jer ada IG.. hukhukhuk nampak sangat xikut prkembangan semasa... hahahakkk



LIFE STUDENT. AKU PUN PERNAH...

Assalamualaikum...





kalau alasan kata... dalam dunia nih ada seribu satu alasan...

''Ala tak apa la dia student, tak busy mana''
''Ala tak apa la dia suri rumah, tak busy mana''
''Ala tak apa la dia dah bekerja , jumpa ramai orang''
''Ala tak apa la dia mampu..

Bila tanya, ada handphone ?
Jawab , Ada.

Bila tanya, Topap setiap bulan berapa ?
Jawab, ada lah dalam RM 60 sebulan.

Bila tanya, simkad sekarang bagi apa benefit selama guna ?
Jawab, boleh la, birthday , call family , buddies murah..

Itu je ..?
Kalau saya cerita, nak pakai freepaid ??

Laju jawab nak,smile emoticon


: p/s tapi ada syarat, kena share manfaat , dan bercerita dengan family, kawan-kawan kenalan. Benda baik kena berkongsi bukan ''makan'' seorang kedekut ohhh.

Tukar simkad je, whatsapp 01135470703



 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS