Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

SABARLAH SAYANG

Assalamualaikum...


YA Allah tak terucap dengan kata-kata... mungkin itulah kesedihan yang sedang dialami oleh sahabat saya Azila Amiruddin... moga Ila kuat saya yang membaca luahan dia pun meleleh air mata... inikan pula dirinya yang menanggung kehilangan orang yang tersayang dengan sekelip mata.. Allahu... sebetuinya saya amat terkejut dengan khabar yang diberitahu... masakan tidak mereka baru sahaja melangsungkan perkahwinan pada 3/12/15 baru-baru ini.. sekarang suaminya pergi mengadap Maha Pencipta... untuk selamanya... 


Ila kuatlah sayang kami sahabatmu sentiasa ada denganmu... Allah bersamamu sayang... ila, mira ingat dugaan mira berat... tapi tak, ila lagi berat.. ila sabarlah... kuatlah... ila ingatlah ila bertuah kerana ila terpilih untuk diuji sebegini.. ila ingatlah dulu ila ckp mira bertuah kerana mira diuji Allah.. sebabnya Allah sayang mira... ye ila... sekarang Allah sayang ila... Allah sayang kita, ila... DIA sayang kita.. ingat tu!



semoga Arwah tenang disana dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang briman.. amin...

Al-Fatihah buat suami sahabat saya...

Al-Fatihah buat arwah Ayah saya...




TAHNIAH!

Assalamualaikum...



Tahniah buat kalian... rezeki kalian... alhamdulillah saya tumpan gembira... buat kawan yang nun disana tahniah diatas perkahwinan kali kedua.. alhamdulillah moga jodoh kamu kali ini kekal sampai syurga..amin.. buat kawan nun disitu tahniah atas kelahiran cahaya mata pertama.. comel sangat geram rasa nak cubit-cubit.. macam Mamanya.. moga jadi anak yang soleh dan sentiasa menyenangkan ibu bapanya...


buat dia... tahniah diatas kelahiran cahaya mata kedua... jagalah puteri-puteri kamu dengan sebaiknya... jangan dibiarkan mereka rasa apa yang saya rasa... jagalah hati permaisuri mu... usah dicari pada yang menghilang usah difikirkan pada yang sudah pergi... saya disini baik-baik saja.. usha dirisaukan... kamu sudah bahagia, sangat bahagia katamu, apa lagi yang tidak cukup.. cukuplah selama ini kamu sakiti hati saya... cukuplah! saya sudah penat... saya sudah lama terluka... tiada jodoh antara kita biarkan saya mencari bahagia saya... 


maafkan saya diatas tindakan kejam saya, kata-kata sinis... tolonglah faham.. saya sudah penat berlari lepaskan saya dalam fikiran kamu... usah permainkan perasan saya... biarkan saya...



lupakan saya!

Segmen Blogwalking & Tambah Follower Hujung Tahun Part 2

Assalamualaikum... 




dua hari lepas google bnyak delete blog yang zombi tu.. so kuranglah follower kita apa kata kita join Segmen nih.. untung-untung dapatkan kembali follower tuh... hehehehe



sila klik banner untuk join!



tarikh tutup 30 Dis 2015



EPISODE MEMALUKAN MISS UNIVERSE 2015

Assalamualaikum...






pengecara bagi pertandingan yang menghimpungkan semua wanita jelita dari seluruh dunia MISS UNIVERSE, Steve Harvey melakukan kesilapan yang memalukan dengan tersalah mengumunkan pemenang pertandingan itu dengan mengumunkan peserta dari Colombia sebagai pemenang tahta tersebut setelah beberapa minit beliau menyatakan bahawa pengumuman tersebut adalah salah dan memohon maaf serta mengumunkan pemenang sebenar iaitu peserta dari Filipina, Pia Alonzo Wurtzbach... insiden tersebut telah menjadikan #missuniverse tranding dimedia sosial hari ini...








kesiankan, penat melambai dan menagis terharu tetapi lepas tu tuptup orang lain lak yang menang..huhuhuhu... sebelum ini pun pernah terjadi juga kalu tak silap dipertandingan ratu cantik Australia kot... hehehehe macam-macam










korang boleh tengok Video dan baca penuh dekat SINI...








p/s: manusia tak lari dengan melalukan kesilapan....


DOA UNTUK DIKABULKAN SEGALA HAJAT...

Assalamualaikum...




meh kita amalkan... moga apa yang dihajati akan diperolehi dan diberkati.. inshaAllah






Sumber: Facebook

PELIK... DARI 818 JADI 790

Assalamualaikum...



Ahlam perasan ada berlaku satu situasi pelik pada follower Ahlam... pagi tadi Ahlam tengok follower 818 and than dalam petang macam tuh jadi 815 dan sekarang pukul 9.35 follower Ahlam jadi 790???? Ahlam jadi pelik... kenapa yer jadi macam tuh????? satu situasi yang sangat pelik pada Ahlam... banyak kot hilang tuh... kenapa????? unfollow secara berjemaah ke ek??? kalau Ahlam ada buat salah sorry lah eh yang dah unfollow Ahlam tu... hurm sedih jugak rasa nih... sebab Ahlam tak pernah unfollow kalau dah follow kecuali blog tuh blog yang tak mendatangkan manfaat atau ada unsur lucah...


Ahlam pun pernah buat review follower yang ke 800 sekarang apa dah jadi????? huhuhuhu tak pelah Ahlam bukan kejar sangat follower nih.. kalu orang tuh nak unfollow pun xkisahlah... tapi biarlah ikhlas orang dah follow awak tu jagang lah follow tapi unfollow balik... hurmmmm




nih screenshot follower 800 dan korang boleh baca review yang Ahlam buat untuk follower yang ke 800... sila klik pada gambar...



nih screenshot yang terbaru... hurmmm thanks pada yang sudi follow Ahlam dan yang trutama yang selalu datang jenguk Ahlam dekat blog nih... terima kasih banyak2



mesti ada yang cakap eleh baru beberapa ratus orang follower dah nak kecoh.. korang xtahu yang usia blog nih dah 6 tahun... Ahlam buat blog dalam tahun 2010... tapi dalam tempoh 3 tahun terawal tuh Ahlam tak aktif... so lambat la dapat follower.. tapi untuk capai follower sebanjak tuh macam-macam Ahlam buat... dan blog yang Ahlam follow lebih  3 kali ganda dari yang follow blog Ahlam...  its ok.. Ahlam tak marah... hehehehe


tatatititutu....




TIPS CUT COST KAHWIN

Assalamualaikum...




bersempena cuti sekolah ni mesti korang semua duk sibuk memenuhi jemputan majlis walimatuluruskan... So untuk sesiapa yang tengah merancang untuk melangsungkan perkahwinan tak lama lagi... masa cuti sekolah tahun depan ke, meh tengok tips untuk berjimat bagi anda yang nak kahwin tak lama lagi dan yang baru duk berangan tuh.. kihkihkih :P... yerlah sekarang nih semua benda mahal... GST sana GST sini.. tak salah pun nak berjimat ikut kemampuan... lagi pun tak baik membazir (membazir amalan syaitonnnn)... abaikan kata-kata umpatan dibelakang janji kita happy, keluarga kita happy (because im happy lalala... ehehe ternyayi lagu pakwe kite lak #PharellWilliams)... diorang mengata pun bukan boleh buat kita happy.. diorg jeles jer tu positif2...
kihkihkih


















bukan masa kawin jer kita nak rasa bahagia...tapi bahagia yang sebenar ialah selepas kawen... eh orang yang dah kahwin betui ke apa yang Ahlam cakap tu??? hehehehe 


semoga membantu anda!!!


  sumber: facebook!





p/s:jangan tanya Ahlam nak kawen bila... hahahaha


KEK BERUSIA 34 TAHUN DIJUAL???

Assalamualaikum...






pecaya atau tidak kek yang disimpan selama 34 tahun dijual dan masih boleh dimakan??? mesti  tak pecayakan.. tetapi itulah realitinya kek perkahwinan mendian Puteri Diana dan Putera Charles yang disimpan selama 34 tahun masih boleh dimakan dan akan dijual pada harga RM12,243 dalam satu lelongan di Landon... perghhh mahal sesangat! huhuhuhu korang rasa korang sanggup ke makan? hahaha Ahlam tak sanggup walaupun diberi secara percuma... hehehehe 



korang nak beli ke? hahahakkk muslim tak boleh makan sebab kandungan alkohol yang tinggi... nak tahu cerita lebih lanjut sila ke SINI... 







sumber Sinar Harian Online...

MATEMATIK!

Assalamualaikum...



hai korang suka math? or korang benci math? hahaha klu tanya Ahlam Ahlam memng tak suka dengan subjek matematik ni... ketidaksukaan subjek nih brmula pada sekolah rendah lagi disebabkan Ahlam  mempunyai pengalaman yang tidak baik dengan guru subjek math... bila ingat balik sakit hati ini... memng sampai bila-bila Ahlam tak akan lupakan... walau apapun itu bukan alasannya jugak kan... hurm.. well kalau dah tak suka tu belajar macam mana pun tak boleh kan... hahahakk subjek math Ahlam meng lulus cukup-cukup makan jer.. hahaha
benci-benci pun setiap hari kita guna nombor dalam pekerjaan kita dan kegiatan harian kita... memng tak boleh lari yer... hehehehe




teringat zaman di Teknik dulu.. siap ponteng kelas Add math... kihkih  hadik-hadik jangan jadi macam hakak Ahlam tau ponteng kelas... kihkihkih :P




okeh kita jumpa lagi next entry!

xoxo

JOM CHECK KANDUNGAN GULA DALAM MINUMAN KEGEMARAN KITA...

Assalamualaikum... 


korang suka tak minum minuman ringan??? mesti suka kan... Ahlam suka minum air yogurt macam bliss dan lain2... tapi sedar tak kita dengan kandungan gula dalam minuman tersebut ada pada tahap yang mana?  Ahlam  tak nak bebel banyak-banyak jom kita tengok kandungan gula dalam minuman ringan tersebut... tentu korang terkejut!!!











sumber Facebook
kredit to  Sarah Eddiah 


Ahlam pun terkejut jgk tengok yang bliss tu... hahaha nak minum boleh tapi jangan selalu yer cik akak manis!





Rumah Tangga Bergolak...MOga Fasha Kuat!

Assalamualaikum...


Ahlam bukan nak menyibuk.. tapi dari semalam bila buka Fb penuh keluar tajuk nih... so Ahlam nak share dan nak doakan yang trbaik buat Actress Fasha Sandha moga kuat mengharungi liku-liku rumah tangga...




“Semoga Allah memberikan kekuatan yang sepenuhnya buat saya dan anak-anak untuk mengharungi segala-galanya.” petikan dalam lama IG Fasha 

entah betui, entah tidak tapi kita sebagai peminat hanya mampu doakan yang trbaik jer lah...



baca penuh 






Amalam Pembuka Pintu Rezeki

Assalamualaikum....



salam jumaat yang barokha...


Ahlam nak share 12 amalam pembuka rezeki... inshaAllah jika amalkan datanglah rezeki tuh.. tapiiii Ahlam selalu tak kosisten...kihkih tapi dengan nekat yang baru Ahlam akan cuba buat 12 amalan ini.. korang meh leh join sekali,.... moga rezeki kita murahhhh!!! aminnn





sumber Facebook



Tonton Tuan Anas Mikael

Assalamualaikum...


salam jumaat semua...



ini cover novel best nih.. hujun tahun nih mesti dapatkan novel nih baru puas... hehehehe


eh korang dah tangok cerita TAM x? best taw cerita nih.. dengan gabungan Zara Zya dan Aaron Aziz sebagai teraju utama dan dibantu oleh para pelakon yang hebat-hebat... Drama sebanyak 15 eps sahaja.. so takdelah boring duk tunggu ending kan.. kihkih tapi Ahlam sedih jugak sebab cepat hai habis.. drama best kot.. lakonan slamber Zara Zya dan Aaron Aziz ni rasa macam tak bosan.. hehehehe 


sinopsis..

Mengisahkan Ayu Maisarah yang mengantikan ibunya, Cik Su sebagai tukang cuci di rumah Tuan Anas Mikael. Satu insiden di mana Ayu Maisarah tersalah cuci tangga menyebabkan Tuan Anas Mikael jatuh membuatkan Ayu Maisarah terpaksa menjadi tukang cuci kepada Tuan Anas Mikael.

Puan Sri Tengku Anansa telah memberikan Tuan Anas Mikael tempoh selama tiga bulan untuk mencari perempuan yang sempurna bagi menolak calon pilihannya, Safra Ariana, cucu Tun Akhiruddin.

Oleh kerana, setelah hampir dua bulan mencari, Tuan Anas Mikael tidak berjumpa. Dia merancang untuk menyiapkan Ayu Maisarah, anak tukang cuci rumahnya itu, sesempurna kriteria yang dia mahukan tanpa Ayu Maisarah tahu tujuan sebenarnya. Ayu Maisarah menjalani semua latihan yang disediakan. Yang Ayu Maisarah tahu, Tuan Anas Mikael sedang menyiapkan dia sebagai pengurus projek di Krabi

Di sebalik rancangan ini, Tuan Anas Mikael tidak tahu, Ayu Maisarah menyimpan rahsia besar daripadanya. Akibat daripada takut identiti sebenar Ayu Maisarah terbongkar, Ayu Maisarah telah bersetuju dengan penyamaran itu.
 
Namun, hal yang melibatkan hati dan perasaan bukan boleh dibuat main-main. Sewaktu dalam tempoh Ayu Maisarah menjadi kekasih Tuan Anas Mikael, Ayu Maisarah mula jatuh cinta. Takut dengan peristiwa hitam dalam keluarganya bakal berulang kembali, Ayu Maisarah menyimpan rasa cintanya terhadap Tuan Anas Mikael secara diam-diam.

Di Krabi, Tuan Anas akhirnya meluahkan rasa cinta pada Ayu. Ayu pula mentah-mentah menolak. Tapi akhirnya dia setuju juga untuk berlakon menjadi girlfriend Tuan Anas didepan mak Tuan Anas untuk mengelak daripada berkahwin dengan Safra.


credit to infotaip

kalau korang tertinggal nak tonton drama best dekat TV bolehlah tonton dekat sini... Ahlam pun duk layan dekat sini jer... sebab takde Astro..kihkihkih




 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS