Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

Menagis + Chocolate Cake= Seyuman Ahlam..

Assalamualaikum 


hari ni Ahlam free... hari selasa Ahlam sememngnya takde kelas..so duk lepak-lepak jer kat bilik sambil layan cerita kat TONTON Tv3...tpi line tenet cam siput...huhuhu sambil tengok cerita 2 Ahlam layan novel lak sambil 2 layan FB..maknanya 3 in 1 lah ni..hahakk Ahlam memang camni...kalu duk buat agsmnt pn gini la jgk.. beginilah cara Ahlam belajar dan buat ape sahaja...dalam satu masa dua tiga kerja Ahlam buat...tere x??? hahaha

hurm berbalik pada tajuk asal entry hari ni hurm... entah dalam tengah syok-syok duk layan 3 benda 2..tiba-tiba Ahlam terkenankan sesuatu.. Ahlam kenangkan kawan baik Ahlam dan juga bekas Pakwe Ahlam..wawawawawa..(jgn slh faham yer..Ahlam dah xde ati kt dia kami dh jadi kawan yer..) baru-baru ni dia marahkan Ahlam..huhuhu dan dia putuskan persahabatan kami... kenape dia marahkan Ahlam?? sebabnya hanya satu pertanyaan dan kebetulan masa 2 dia tengah bengang dgn seseorang (yerlah baru putus cinta) silap Ahlam jgk pegi tanya masa dia bengang..tpi Ahlam mana taw dia tengah bengang..wawawawa.. nak dijadikan cerita dia terus2 maki hamun Ahlam..mula2 Ahlam terkejut sangat2... ape lagi Alam terus off FB dan dia trus remove Ahlam dalam friend list dia huhuhuhu kejamnya...lapas 2/3 ari dia msg kt hp mtk maaf...huhuhu Ahlam xbalas pn.. Ahlam kecik ati dgn dia... pastu kwn Ahlam Wan bgtw Ahlam kenapa dia bangang sgt sbb dia bru putus cinta dan sebabnya family dia xsuka awek dia...huhuhu.. dia xtaw nk lepaskan kt sape n kebetulan Ahlam ada pada masa 2 so Ahlam la jadi mangsanya..huhuhu kesian Ahlam kan..

untuk melupakan kesayuaan dan kekesalan itu (Ahlam nagis sebenarnya yg pastinya bukan itu sahaja sebabnya..) jadi Ahlam makan la kek coklat yang Ahlam beli semalam... terus lega... hehehe 2 terapi Ahlam..masa makan 2 pon Ahlam teringatkan dia...huhuhu masa kami berkasih dulu dia selalu belikan Ahlam coklat cabury blackforest...hehehe dan kalu kami jumpe ke dia memg selalu bagi Ahlam coklat 2.. sweet kan dia...tpi perasaan untuk dia sudah tiada kami hanya kawan baik lepas jadi musuh ketat dulu..hahaha masa putus kami jadi musuh xleh jumpe langsung..mana nak jumpe klu dia duk atas kapal (officer navy) selalu sailing jer..huhuhu pastu hujung tahun 2010 kami jumpe balik masa Ahlam pegi lumut buat latihan kebetulan dia ada di sana..huhuhu mula2 2 memg xleh tgok langsung muka dia..hahaha...benci yang amat... dia pn sama... pastu kebetulan ada funtion malam 2 n kami bersua secara dekat n dia mtk no fon Ahlam..Ahlam xbagi pon.. n buat sombong nk manpus ckp dgn dia nak xnak jer..hahaha.. dia bengang..(padam muka) aleh2 dia dpt jgk no fon Ahlam..terkejut Ahlam..huhuhuhu siasat pnya siasat rupa2nya dia dapat dari Wan..huhuhu (senget tol wan ni...dah bagi amaran pn dia bagi jugak..huhuhu) lama2 kami baik..mula2 Ahlam keras ati jgk... tapi tiap2 malam dia belikan Ahlam BiG MaC n Coklat...hahaha..untungkan... lama2 kami brkawan baik lgpn dia dah ada awek n Ahlam pn dah ada tutttt!!!..hehehe 

tapi sekarang kami gaduh lagi...hukhuk..sedihnya... satu banda jer yang Ahlam kesal ialah dia sanggup maki hamun Ahlam sedangkan Ahlam xtaw apa2...huhuhu cuma satu pertanyaan yang rasanya tiada maksud buat dia perlu hemburkan kata2 kasar itu...hurm walauapapon Ahlam putuskan biarlah dia fikirkan sendiri... Ahlam ambik keputusan untuk diam jer... dan sekarang Ahlam nak layan kek coklat ni...yumyumyum... dan Ahlam dah boleh senyum dah.. ^-^


*yum3...sedapnya..heheheh...rindu kat kek adik Ahlam n puding roti kakak Ahlam...uuuwwwaaa!!!*

*Ahlam nak kek coklat ni...huhuhu*




P/s: alahai hujan lak ptg ni xdptlah pg swimming...huhuhuhu xpe esk lusakan ada... ^-*

Think v...Ingat Pesan ni yer.. ^-*

Assalamualaikum...

maaf kerana kurang menulis entry trbaru... Ahlam trlalu sibuk dgn sem yg last ni..tpi malam ni Ahlam ada sesuatu nak dikongsikan bersama teman-teman semua...

mungkin anda juga pernah mendapat pesanan ini daripada ibu atau bapa atau juga dari guru anda semua kan...
mudah-mudahan dgn perkongsian ini buat kita ingat kembali pesanan itu.. ^-^







moga kita menjadi seorang anak dan isteri/suami yang soleh/solehah..insyaAllah...sama-samalah kita mendoakannya...

Taniah buat YUSRY dan Pasangan LISA SURIHANI.. ^-^

Assalamualaikum semua...

Tahniah buat Yusry KRU dan pelakon popular Lisa Surihani.. moga kekal hingga akhir hayat...

*pasangan yang cukup sepadan... cantiknya lisa, segaknya yusry*

BarakAllahu lakum wa baraka alikum wa jamaah baina kum fee khir...



p/s:indahnya perkahwinan mereka..jeles..hehehe...

Think...(iv)

Assalamualaikum...
jom kita tengok dan renungi gambar ini...

 ...dan senyum itu satu sedekah... 
senyum itu penawar duka...^-^v



sumber Fb Indahnya Cinta Allah...

Result dah Kuar... ^-^ alhamdulillah...

Assalamualaikum


result dah kuar...dan saya dah tgok dah...huhuhuhu keputusannya... ALHAMDULILLAH saya telah dapat ape yang saya inginkan.. saya dapat DEKAN!! syukur sangat2.. ^-^..

berkat doa Mak dgn Ayah... dan usaha yang tak pernah jemu...kesakitan yang saya jadikan sebagai penguat semagat.. dan akhirnya dengan izin-Nya saya dapat apa yang saya impikan...
bersyukur pada-Nya ^-^ v

Kesibukan...

Assalamualaikum Semua..


lama sangat rasanya Ahlam tak buka blog buruk ni..huhuhu walaupun sekarang ni cuti semesta tapi Ahlam tetap sibuk.. cuti pun Ahlam dapat rasa hanya seminggu lebih sahaja di rumah... hurm nak buat camner Ahlam ada tugas yang harus di utamakan buat masa sekarang ni..terikat dengan sumpah pada Negara "Sedia Berkorban"..(ceh wah!!!hehehe)... soal hati, perasaan, sakit, deman, semuanya di tolak ke tepi... sekarang ni pun Ahlam baru jer balik dari camping selama 3 hari 2 malam ni Taman Negara Pulau Pinang.. Pantai Kerachut n Rumah Api Muka Haed... pengalamn yang amat menyeronokkn..klu dulu Ahlam pergi sebagai Kadet sekrang ni Ahlam pergi sebagai pegawai pengiring.. situasi yang amat berbeza.. 

pengalaman mendaki bukit dan meredah hutan yang Ahlam rindukan... Ahlam seorang yang sukakan sukan lasak so redah hutan ni bukan satu masalah pada Ahlam... perjalanan ke sana mengambil masa selama 1 jam setengah.. satu jarak yang jauh..dengan mengalas bag pack yang melebihi 2 kg dan peralatan perkemahan lagi... hari kedua pula kami ke Rumah Api Muka Haed.. jaraknya adalah 2 kali ganda dengan pantai kerachut... dan kami perlu mendaki bukit yang tinggi dan curam..huhuhu... tapi keseronokkan yang tidak dapat Ahlam banyangkan..penat memang penat tapi seronok sangat2 dan Subahanallah keindahan ciptaan Tuhan yang sungguh cantik...  gambar? hehehe nanti Ahlam masukkn dalam entry yang akan datang bila kesibukn beransur normal.. :P

selepas itu Ahlam sibuk pula dangan kadet2 UUM dan USM di KDSP..(pengasuh) huhuhu segalanya kami di sini perlu memastikan mereka sentiasa berkeadaan baik dan sebagainya... petang2 pula Ahlam perlu ke kolam renang.. hahaha menjaga kadet di kolam dan ada tugas di sana yang tertangguh... moga Ahlam berjaya.. doakan Ahlam... 

ok la sampai di sini sahaja buat kali ini..sampai ketemu lagi dan maaf pada semua Ahlam tidak dapat membalas kunjungn anda buat masa sekarang dan insyaAllah bila keadaan manjadi normal Ahlam akan berblogking seperti biasa.. Terima Kasih kerana sentiasa meluangkan masa anda untuk datang berkunjung ke blog buruk Ahlam.. ^-^


salam sayang buat semua...
 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS