Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

EXAM!!!! All The BeST...

Assalamualaikum semua...

Ahlam nk ucapkan selamat menjalani Peperiksaan pada semua yang akan menjalani peperiksaan pada sem ini..buat rakan2 di UUM all the best moga DEKAN menjadi milik kita...huhuhu amin..

rakan2 Pendidik UUM yg buat short sem 2 (7 sem)  moga kita brjumpa lagi di majlis KOnvo nanti...(trsngat jeles dgn korg huhuhu...pdm muka sape surh xnk buat short sem..wawawawawa) btw all the best kt semua... moga kita menjadi GURU cemerlang nanti..amin..^-^


*gmbr curi dkt FB..hehehe klu tuan dia tgok nih jgn marah yer..^___^ huhuhu*


ohya rakan2 semua..jgn lupe mulakan dgn BISMILLAH akhiri dgn ALHMDULILLAH..

Think....


Assalamualaikum...


Ahlam nak kongsikan gambar ini...fikirkan..renung2kan... ^-^









P/s: teringat masa Ahlam sem satu dulu belajar sal Psikologi kanak2 (subjek yg trsngat best)... ni lebih kepada teori Albert Bandura.. or teori Pemodelan.. so kat sini Ahlam nak sampaikan bhwasanya kita org dewasa akn sentiasa menjadi perhatian kpd kanak2 (role model)..huhuhuhu oleh itu, tunjuklah contoh yang baik...^-^

ohya..nk taw lebih lnjut sal teori nih..tnyalah cik google..hehehehe :P

Tahniah kerana Cemerlang...

Assalamualaikum semua...^-^

 hari ni Ahlam rasa sangat gembira yerlah...tadi call rumah adik Ahlam cakap yang anak saudara Ahlam Yaya atau Nurul Shadia Najwa Ashikin Cemerlang dalam Peperiksaan Menengah Rendah (PMR) dia dapat straight A's...wahhhh terujanya Ahlam dengar...Alhmdulillah sangat2... sib baik Ahlam xde janji apa-apa dengan dia..hehehehe klu x nasib la...hahaha...tapi Ahlam akan cari la hadiah untuk dia..^__^


tok Yaya.. Mak Irah amat berbangga dgn Yaya...truskan usaha Yaya lagi..Yaya adalah kebanggaan Umie n Abah Yaya juga adik-adik Yaya yang lain... kejayaan Yaya ni menjadi pendorong kepada adik-adik Yaya.. insyaAllah mungkin mereka akan mengikuti jejak Yaya suatu hari nanti... Mak Irah nak tgok Yaya belajar ke peringkat yang lebih tinggi lagi..mungkin lebih hebat dari mak cik2 dan pak cik2 Yaya yang lain...
*baguskan anak buah saya ni..:)  saya curi gambar dlm FB dia gambar dkt sekolah.... dia sekolah agama dkt Sek.Men.Keb. Kluster Agama Tok Bachok*





rasa cam kejap jer masa berlalu, rasa cam semalam jer dia lahir...hehehe skrg dia dah remaja...hehehe yerlah masa dia lahir Ahlam sekolah rendah lagi...walaupapepn TAHNIAH DEAR...

82 RAHSIA TAHI LALAT

Assalmualaikum semua..


jom kita tgok apa rahsia tahi lalat yang ada kat bahagian tubuh anda...^-^


1. Bibir atas kanan - Banyak rezeki, pandai
2. Bibir atas kiri - Ramai kawan, baik hati
3. Bibir bawah kanan - Disegani orang, ramai yang suka
4. Bibir bawah kiri - Pandai bicara, tak mudah kalah [x]
5. Leher kanan - Cerdas, jujur, berani menderita [x]
6. Leher kiri - Cerdas dalam segala hal dan banyak pengetahuan
7. Leher di tengah - Tercapai cita-cita
8. Biji mata kanan - Suka serong dan pembohong
9. Biji mata kiri - Pembohong tetapi baik hati
10. Hujung mata kanan - Baik hati, sopan santun, cerdas
11. Hujung mata kiri - Baik budi, murah rezeki
12. Punggung kanan - Agak mengalami kesulitan [x]
13. Punggung kiri - Malas dan suka duduk [x]
14. Betis kanan - Suka berhibur, boros
15. Betis kiri - Rajin, tidak suka menganggur [x]
16. Lutut kanan - Bersikap tidak peduli dan tidak mahu berusaha
17. Lutut kiri - Kurang kuat berusaha
18. Kepala sebelah kanan - Terkabul cita-cita [x]
19. Kepala sebelah kiri - Sering menemui kesusahan [x]
20. Kepala sebelah belakang - Jujur, sabar dan tekun
21. Kening kanan - Cerdas dan cekap
22. Kening kiri - Cerdas dan sopan santun
23. Tengah kening - Keras hati dan berani segala hal [x]
24. Hujung mulut kanan - Kecil rezeki, tak mudah kalah
25. Hujung mulut kiri - Suka berfoya-foya
26. Ketiak kanan - Dapat menyimpan rahsia [x]
27. Ketiak kiri - Jujur, banyak yang cinta [x]
28. Pergelangan kaki kanan - Suka keluar rumah
29. Pergelangan kaki kiri - Kehendak kuat [x]
30. Batang hidung - Banyak dicintai orang dan dapat menjadi kaya [x]
31. Pada hidung - Banyak rezeki [x]
32. Dagu bawah kanan - Jujur dan baik hati
33. Dagu bawah kiri - Bijaksana, dan berbudi luhur
34. Kemaluan kanan atau kiri - Baik, suka senggama [x]
35. Di kepala kemaluan (lelaki) - Bakal beristeri dua
36. Tumit kanan - Jujur dan banyak kawan
37. Tumit kiri - Baik budi
38. Alis kanan - Suka menolong dan baik hati
39. Alis kiri - Ramai yang suka
40. Pangkal peha kanan - Kemahuan kuat
41. Pangkal peha kiri - Suka kerja apa pun
42. Telapak kaki kanan - Tak mudah mengeluh
43. Jari kaki kanan - Suka menolong
44. Jari kaki kiri - Berbudi, suka berbuat baik
45. Bahu kanan - Cermat dalam membuat keputusan, banyak tanggungan [x]
46. Bahu kiri - Suka kerja keras, banyak tanggungjawab
47. Buah dada kanan - Baik hati, pendiam, simpan rahsia
48. Buah dada kiri - Ramai kawan, setia pada pasangan
49. Lengan kanan - Setia dan taat pada atasan [x]
50. Lengan kiri - Menepati janji dan rajin [x]
51. Pipi kanan - Ramai teman [x]
52. Tengah-tengah pipi kanan - Ramai yang suka [x]
53. Tengah-tengah pipi kri - Ramai teman
54. Ubun-ubun - Kurang jujur
55. Pusat - Cerdas, tangkas, tekun
56. Pusat bahagian kanan - Sejahtera dalam hidup
57. Pusat bahagian kiri - Beroleh kemuliaan
58. Pinggang kanan - Sayang pada pasangan hidup
59. Pinggang kiri - Disayang pasangan hidup
60. Dada kanan - Dapat mengatasi masalah
61. Dada kiri - Berani, jujur dan sabar
62. Telapak kaki kanan - Tidak mudah mengeluh
63. Telapak kaki kiri - Baik budi pekertinya
64. Siku tangan kanan - Kuat ingin memiliki kejayaan
65. Siku tangan kiri - Baik hati, suka menolong
66. Jari tangan kanan - Serba beroleh keuntungan
67. Jari tangan kiri - Serba baik bekerja
68. Jari telapak tangan kanan - Banyak rezeki tetapi boros
69. Jari telapak tangan kiri - Banyak rezeki dan cermat
70. Pergelangan tangan kanan - Boros, suka bersukaria [x]
71. Pergelangan tangan kiri - Dapat berpangkat
72. Perut bawah kanan - Banyak rezeki, suka memberi maaf [x]
73. Perut bawah kiri - Baik hati, tenang hidupnya [x]
74. Sudut mata kanan dalam - Disayang suami atau isteri
75. Sudut mata kiri dalam - Tidak mudah dilupakan pasangan
76. Sudut mata kanan luar - Baik budi, ramai yang cinta
77. Pelipis kiri - Murah rezeki, dapat jadi kaya
78. Pelipis kanan - Serba berhasil dalam usaha
79. Kelopak mata kanan atas - Baik hati, ramah, berjaya
80. Kelopak mata kiri atas - Baik budi, ramai yang suka
81. Kelopak mata kanan bawah - Agak malas
82. Kelopak mata kiri bawah - Agak bodoh, kurang bijaksana



p/s : Apa no. tahi lalat anda ? =)

Semuanya Sudah Berubah... T-T

Assalamualaikum...


semuanya bagaikan tidak kena..semuanya sudah berubah..bagai ombak menghempas pantai..berubah... entah di mana silapnya... kesorang di sini... tiada lagi teman mengadu... tiada lagi teman berkongsi rahsia... teman berkongsi suka duka... 
tiada lagi...
 semuanya sudah berubah...
aku hanya keseorangan di sini terkial-kial meneruskan hidup..
mengejar cita-cita yang belum pasti..
jauhnya pelangi ceria dari hidup ini...
bertateh berjalan menuju ke sana.. entah sampai entah tidak... 
atau...
aku akan jatuh tersungkur di persimpangan... berdarah...
tiada lagi yang sudi memimpin tangan ini..berjalan bersama-sama menuju ke arah pelangi ceria itu...
aku hanya keseorangan... 
bagai budak kecil yang kehilangan ibunya..
aku meraung, menagis mencari...
namun...
ia hilang dan terus hilang...
aku hilang arah... mencari-cari arah yang belum aku jumpai...
tiada yang pasti...semuanya sudah berubah...

Menagislah dan LepaSkanlah....

Assalamualaikum semua..

Dah lama Ahlam tak menagis...malam ni Ahlam rasa sedih yang teramat sangat... bila call mak Ahlam tadi tida2 Ahlam rasa sebak..rindunya Ahlam pada dia...rasa mahu peluk2 jer..kalau la Ahlam ada sayap skrng juga Ahlam nk terbang pagi peluk dia...rindu nak renung mukanya...

Ayah...Ahlam pon dah lama xdgr suara Ayah...tadi call pon ayah xde..hurm xpe t Ahlam call lagi... alhmdulillah Ayah Ahlam makin sihat..^_^ syukur sangat2...Ahlam takut jika Ahlam xsmpat brbakti pada Ayah dan Mak...

  
Ya Allah kurniknlah kedua ibu dan ayahku kesejahteraan hidup dunia dan akhirat...


 *suka gambar ni..:) jumpe dkt google..huhuhu*

dan malam ni Ahlam menagis sepuas2nya....mungkin bkn itu sahaja yg buatkan Ahlam sedih banyak sbb lain...  kekuatan dtg kmbali bila dgr suara mak.. Terima Kasih  Mak..Sayang Mak dan Ayah.... 

Alhamdulillah..Moga awak bahagia selamanya.. ^-^

Assalamualaikum semua..

hai semua...lama jgk Ahlam xupdate entry baru ye..hehehe..Ahlam bz skrg ni..huhuhu menyiapkan agsnmt yang brtimbun2 mengalahkan Gunung Kinabalu 2..tapi Alhmdulillah semuanya brjalan seperti yang dirangcangkan walaupan adakalanya rasa nak giveup..huhuhu... 

okeh..brbalik pada tajuk entry nih...huhuhu dalam minggu ni la bila Ahlam bukak Fb Ahlam ada trlihat gambar perkahwinan seseorg...seseorang yang pernah Ahlam sayang dulu...huhuhu..Alhamdulillah dia sudah selamat manjadi suami pada gadis pilihan hatinya...perasaan Ahlam??? Ahlam tumpang gembira n berdoa moga mereka bahagia selamanya..InsyaAllah..Amin...dia prnah jemput Ahlam ke majlisnya namun Ahlam tolak..huhuhuhu Ahlam ada tulis sal jmputan dia ni... Kat sini.. 

ok la doakan Ahlam dapat follow agsmnt Ahlam dengan jayanya yer..hehehe... ^-^




sekadar iklan..hehehehe xtaw pe motif gmbar ni... :P


P/S:  Terima Kasih pada meraka2 yang sudi follow blog Ahlam yang xseberape nih...n Ahlam akan follow balik blog anda..insyaAllah...sape2 yang Ahlam blum follow lagi blog dia leh la ltkkn links blog korg kt bwh ni..sbb ada sesetgh 2 Ahlam xbleh nk jejak anda balik..btw tq very much...selalu la jeguk2 blog Ahlam ni yer.. :P...PEACE...

Rindu...

Assalamualaikum semua....


tiba-tiba hari ni Ahlam terasa rindu sangat2 kat student Ahlam..hurm... 
Ahlam harap diorg ingat lagi apa yang Ahlam ajar...insyaAllah..
untuk ajar org buat baik (moral) bukannya senang...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


cikgu sayang kamu semua..:)

Think....

Assalamualaikum semua...




renung-renungkan..selamat beramal..^-^



Ahlam suka gambar n kata2 2.. oleh yg demikian (ceh!! ayat buku..huhu) Ahlam kongsikan kpd semua...:)

Salam Maal Hijrah 1433H

Assalamualaikum 








BERSAMA KITA BERHIJRAH KE ARAH YANG LEBIH BAIK...^-^

New baBy...

Assalamualaikum semua....^-^

pagi jumaat yang indah setelah beberapa hari hujan menyimbanh bumi Sintok..huhuhu hari ni Ahlam rasakan tenang jer pagi ni...bagus la...lagi pun kat sini cuti..heheheh

okhe...bebalik pada tajuk pada kali ni NEW BABY...ape 2??? hehehehehe sebebarnya keluarga Ahlam nak kata baru xjugak terima kelahiran cucu yang ke-19..heheheh (wahhhh!!!! ramainya kan...) bertuah keluarga Ahlam...baby baru ni lahir pada 13/11/2011 pda pukul 9.00 pagi di Hospital Besar Kuala Terengganu.. dilahirkan melalui pembedahan..huhuhu anak ke-3 dpd 3 org adik beradi jdi dia yg bonsu la..kakak Ahlam mugkin dh xboleh mengandung lagi kot sebbnya dah 3 kali dia operate...xpela... hurmm..

baby ni baby boy..hehehe keluarga kami memg tertunggu2 kelahiran baby boy sebbnya dah lama xde baby boy..hakhak...memg kelurga kami ramai girl..:P baby boy ni Ahlam yg letak nama taw walupn Ahlam xjumpe lagi just tgok gambar jer..huhuhu pe nama dia ek? hehehehe namanya Muhammad Syamin Aaron Naufal... cantik x nama 2???? hahahahaha msti korg ckp panjangnya nama hahaha...anak last mesti la pnjang2... ^-^

jum kita tgok gambar dia...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

sebijik macam muka abg dia Adam Alif Mikhail....

mudah-mudahan Syamin menjadi anak yang soleh..amin...

Tahniah Harimau Muda..Tahniah Malaysia!!!!

Assalamualaikum...salam satu  Malaysia...^-^


rasanya tidak terlambat lagi kalau Ahlam nak ucapkan tahniah buat pasukan bola sepak sukan sea negara kita..Harimau Muda...Ahlam jugak tidak ketinggalan menontong perlawanan semalam dari mula sampaila habis..memg tersangat mendebarkan jiwa, raga lah..huhuhu... sakit tekak2 Ahlam menjerit semalam..hahaha walau pun cuaca tersngat sejuk..(ceh!! cam duk kt luar negara lak..huhuhu) sebbnya tgok dkt Astaka kolej BSN..huhuhu tpi tahan jgk..hehehe..dan walaupn esk petangnya Ahlam ada exam midsem paper killer..huhuhu paper yg paling ditakuti oleh budak2 EDU Moral..tapi sebab bola pnya pasal xpe..dan ape yg jadi lepas 2..hahakkk tak tidor lah Ahlam satu  malam sebabnya stdy..hahahakk (padam muka ko..:P) tapi alhmdulillah semuanya ok..insyaAllah mudah-mudahn jawapan Ahlam betul..hahahakk...btw tahniah sekali lagi buat pemain negara yang boleh dikatakan bersemagat kental walaupn pasukan tuan rumah mempunyai kelebihan dari segi penyokon tapi Harimau Muda tetap mantap...Auuuummmm!!! 


memg mendebarkan...but sngat2 seronok n bersyukur..:)


I LOVE MALAYSIA....



All the best...21/11/11

Assalamualaikum

hai!!! semua..mood Ahlam minggu ni sedih 2 sbbnya Ahlam jrg jalan2 kat blog kawan2.. sory yer bila semuanya dah ok insyaAllah Ahlam akn ronda2 lagi..:)..hurm terlalu bnyak kerja, midsem, kuiz dan masalah peribadi..insyaAllah moga Ahlam dapat hndle masalah2 ni dgn baik..amin..doakan Ahlam yer... huhuhu

Okeh..berbalik pada tajuk entry pada hari ini..hurm Ahlam nk ucapkan SELAMAT MENJALANI PEPERIKSAAN STPM adik2 yang mengambil peperiksaan ini...dgn ucapan All the best buat yang terbaik...mulakan dgn bismilah dan akhiri dgn almdulillah..jika ketandusan idea selawatlah keatas junjungan besar kita..insyaAllah semuanya ok...

untuk adik kesanyangan Ahlam Nor Fatin Nabilah..kakak mu mendoakan yang terbaik buat mu dik.. jadilah yang terbaik kamu berhak... kejarlah pelangimu hingga ke hujung dunia...:)






*kejarlah pelangimu hingga  ke hujung dunia...*

Tiada Apa selain MU..

Assalamualaikum....



Tiada apa yang menyejukkan hati selain mengadu padaMu ya Tuhanku
Tiada apa yang mententeramkan hati selain sujud padaMU ya TUhanku
Tiada apa yang melainkanMu Ya Allah dan PesuruhMu Muhammad S.A.W...
Hidup dan Matiku, aku berserah pada Mu...
Hanya padaMU ya Tuhanku...
kuatkanlah semangatku, teguhkanlah imanku...


~amin~




~by Ahlam~
sintok.. 

Bola...BOla...oH...BolA

Assalamualailkum semua...


semua tahu kan tepat pada pukul 8 malam tadi pasukan Harimau negara kita telah menentang Garuda..hehehe dan yang paling penting ialah pasukan bola Sukan SEA negara kita telah mengalahkan pasukan Tuan Rumah..heheheh dgn kemenangan 1:0 hehehe oleh itu, diatas kemenangan ini (ceh ayat buku..hahahakk) telah menjdikn pasukan negara kita sebagai pendahulu kumpulan...Ahlam jgk tidak ketinggalan untuk tgok perlawanan ni.. semagattttt wooo...:P 

tpi p tengok kat cafe kolej Petronas sambil makan Tomyam kaw kt sana..sedapppp n layaaaannnnn...heheheheh


GGGGOOOOOOoooooooLLLLlllll!!!!!


*jauh sikit..huhuhu yg dpn dh penuh...dah la tv kecik..hurm xpe asalkn nmpak ok la 2..:)* 


*gooooolllllll*


*amboiiii cik Finie mkn xpndang kiri kanan...sedapppp eh...yg dia pandang dpn tgok tv n tgok pinggng dia jer... smpai xperasan Ahlam ambik gambar dia..hahahahakk*


*errrrrkkkkkkk....alhmdulillah..knyang n yg penting Malaysia menangggggggg!!!!!*



majulah sukan untuk negara....mudah-mudahan pesukan negara kita berjaya kekalkn pingat emas...amin.

Ya TUhan...152,000... :'(

Assalamualaiku dan salam satu malaysia...hehehehe


hari ni Ahlam tersangat terkejut dgn berita yang Ahlam baca dalam Harian Metro..huhuhu ape yang terkeluar dari mulut Ahlam ialah Subahanallah ya Allah...huhuhu sedih sesangat...kebah deman Ahlam kejap dek kerana terkejut...huhuhu okhe nk taw ape yang buatkan Ahlam terkejut..huhuhu tengok berita ni mesti ramai yang dah baca berita ni kan hari ni..huhuhu yang xbaca lagi leh kelip kat gambar 2...sedih sesangat...apa la nak jadi...hurm 
jom kita tgok...
-
-
-
-
-
KUALA LUMPUR, 15 Nov (Bernama)- seramai 152,182 anak luar nikah direkodkan oleh Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat dari 2008 hingga 2010. Timbalan Menteri bekenaan Heng Seai Kei berkata daripada jumlah itu, Sabah mencata angka tertinggi dengan 41,490 orang, diikuti Selangor (18,983) dan Serawak (17,570). berita selanjuknya leh kelip kat gambar bawah..huhuhu



sama2 lah kita fikirkan sejenak...hurm jauhkan lah ahli keluarga kita daripada pekara2 sebegini..amin ...





*sumber Harian Metro Online...*

GUd LuCK...

Assalamualaikum semua...:)


wahhh...dah lama rasanya Ahlam xconteng2 sini...hehehehe yerlah sibuk kot...nih pon baru jer balik dari langkawi ada perkemahan sikit dgn budak2 PALAPES nih..hehehe walaupn Ahlam dah lama habis dalam PALAPES nih tpi Ahlam tetap aktif lagi..:)

btw berbalik pada tajuk entry kita pd mlm nih..sal GUD LUCK...hehehehe msti dah boleh agakkn..ok Ahlam nak ucapkan GUD LUCK pd adik2 yang akan menjalani peperiksaan besar SPM...dgn ucapan tmbhn jawab elok2 taw...mula dgn bismillah dan diakhiri dgn alhmdulillah..insyaAllah semuanya ok..jika otak jem brhnti kejap n selawat la keatas jujungan besar kita..insyaAllah idea 2 akn dtg..hati kita juga tenang..:) study 2 jgn lewat2 sgt rahat pn kana cukup jgk...see u di IPT..all the best...



k la..bye..Ahlam pon nk study gak nih..huhuhuhu agsmnt pn brtimbun nih xsiap lg..tatatititutu jumpe lagi...:)

Selamat Hari Raya Korban..:)

Assalamualaikum semua....!!!!


terlebih dahulu saya nak ucapkan selamat hari raya korban buat semua rakan2 blogger..marilah kita sama2 menghayati erti sebuah pegorbanan yg sebenar...

tahun ni kat umah saya tak semua adik-beradik saya yang balik...huhuhu..tinggal saya, adik dan kakak saya  jer yang ada dirumah untuk sambut hari raya korban tahun ni..huhuhu..
kakak saya yang sulong balik beraya di Pahang rumah mertua dia, kakak yg kedua di kota bharu kerja, raya ke-2 baru balik sini..huhuhu abg2 saya pula semuanya beraya dirumah mertua masing2 sorg di KL lagi dua kt Terengganu ni jer tapi almaklumlah daerah lain2..huhuhu
kakak saya yang sorang lagi 2..kat Sabah..huhuhu sedihnya semua jauh2..takpela semuanya ada tanggungjawab masing2... lagi pn raya puasa hari 2 dah berkumpul ramai2..:)

lagi pn saya sudah 2 tahun beraya haji di rantauan..huhuhu tahun pertama di UUM saya terpaksa beraya di Pulau Pinang disebabkan ada latihan tempatan, tahun kedua pn sama tapi di Lumut, Perak..huhuhu tahun ketiga alhmdulillah dpt pulang kerumah dan  juga tahun ini..:)

manu raya haji tahun ni cam biasa la..biskut2 raya memang takde..hehehe cuma ada nasi impit kuah kacang special mak, tapai (bnda wajib), kek coklat fatin (adik) n ada la lagi..hehehe xde la semeriah raya puasa.. ala2 kadar jer...
2 jer kot..lgpn saya dah melalut bnyak dah nih..huhuhu...
k bye..t jumpe lagi...:)





p/s: pagi esok jgn lupe prgi sembahyang raya taw..hehehe

25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

assalamualaikum semua..hehehe jom join contest nih..:)



anigif penmerah 25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

sape2 nak join tekan atas..hehehe

referral aku ialah cik Fyza

hadiah dia..memang gempak lah..huhuhu...klu biasa si penganjur 2 just tawarkan untuk naik kan follower n trafik jer..tpi nih dia bagi hadiah yang sgt lumayang lah..hehehehe klu menag lah...:P
jom kite tgok hadiah2nya yang akan saya dapat kalu saya menang...(hahahakk perasannya...)



wahhhhhh!!!!


wouuuuuu!!!!


like...like...like...!!!!


sweeettttnya...!!!!


best kan hadiah-hadiah dia 2..huhuhuhu dpt pndraf pn ok dah...hahahakk...


okeh aku nak tag 


contest nih tamat pada 10 november 2011 nih..sape2 nak join cpat2 lah yer..hehehe




bye3...

Menyambut Orang Baru...

Assalamualaikum semua..:)

pada penghujung bulan sepuluh tahun ni..kami sekeluarga dpt khabar gembira..hehehe... menerima kelahiran orang baru..bertambahlah seorang lagi ahli keluarga En Shafie Ibrahim...wahhh..ayah menyambut kelahiran cucunya yang ke-18...wahhhh!!!! alhamdulillah syukur semuanya selamat....bayi comel seberat 3kg lebih..(aku pn lupe dah berat sebnr dia, tapi 3 lebih la) lahir pada 27/10/2011...merupakan anak pertama abgku...perempuan..hehehehe diberi nama..jgn trkejut namanya panjang..hehehe yerlah ayahnya teruja kot..almaklumlah anak pertama Nur Rania Raisya Rizqin bt Mohd Sabri...hehehehe ape macam pnjang kan..hehehehe....jom tgok gambar baby comel nih..


*Rania dgn untienya..tgok sape lagi comel...hahahakkk...*


*kuat tido tol..kacau2 pn xnak bagun..huhuhuhu..bukak mata kejap pastu tdo alek..hahahakk*


*tgok muka dia cam nk cebek kan..hahahakk aku la kacau dia..sib baik xnagis..hahakk..klu nagis ok gak..leh dgr suara dia...:P*




*kaki Rania comel*

comel x..??? comelkan...Tahniah kpd abg dan kakak ipar ku... alhamdulillah baby sihat xde kena kuning pn..




*awal bulan ni insyaAllah ayah akn terima cucu sorang lagi..dan awal tahun dpan pn sorang lagi gak..hehehehe....*

Segmen Cik Bunny : Jom Blogwalking!

jom kwn2 join..hehehe tarikh tutupnya pd 20 November 2011


nak join jgk..sila klik banner diatas...


tag Guru aku Fiza...hehehehe 


Jom tegok gambar ni..T-T







assalamualaikum...jom lihat gambar nih...T-T




apa yang anda semua fikirkan...?? ditinggalkan disaat dia memerlukan insan yang tersayang berada disisi...tidak dipedulikan disaat memerlukan ...namun apakah daya... segalanya Tuhan yang Maha Mengetahui...





wahai anak..selamilah hati ibu bapamu..jgn tinggalkan meraka disana....T-T

Wah!!! Banyaknya Followers Dia...huhuhu

Assalamualaikum...

hehehehe..lamanya aku tak update blog kesyangan aku ni..huhuhu pdhal baru jer nk masuk 2 minggu..tak la lama sngat pn..hehehe.... almaklumlah studnt cm aku ni memag selalu bz... dgn agsmnt la dgn aktiviti kolej, aktiviti PALAPES..huhuhuhu..penat??? hahaha jgn ckp la... minggu ni lak aku kena pergi banyak tempat... sabtu hari 2 ke Pulau Pinang, ahad ke Bedong, SP... rabu ke kelantan..ha!!! sekarng aku dkt Kelantan..huhuhuhu... insyaAllah pas raya haji aku akn ke Langkawi lak..huhuhu...eh pe yg ak merepek ni ek...huhuhuhu

ok brbalik pada tajuk entry aku hari ni..hurm..bila aku usha2 kt blog org lain memg rasa jeles la sebabnya tgok diorg punya follower...perhhhh!!!! bnyak 2...ada yg beribu2...aku..hurm...skit jer..huhuhu xsampai 20 pown..hehehe..tapi aku xkisah pon...macam aku trbaca kt satu blog ni..yg dicari bkn pengikut tpi pembaca yang boleh bagi komen, nasihat dan selalu jenguk kita pnya blog.hehehe macam aku buat la..hahahakk perasan lak...huhu..(tpi kdng2 aku msuk baca jer..pastu kuar xkomen pon...sebbnya xde idea nk komen pe..wawawawa)

tapi blog yg bnyak follower ni, semuanya otai2 contohnya cam En. Ben Ashaari, Chegu Zubir, MooN Keyz.. ni tiga org otai yg ak selalu msuk n baca post2 diorg n kdng2 aku komen la jgk..tpi xselalu la..hehehehe.... ada lagi blog2 lain yang aku selalu singgah nak2 blog junior aku.. Fiza... dia la yang banyak tolong aku kenal dunia brblog nih..hehehehe thanks dear....:) otai2 ats 2 pn aku knal sebab si Fiza yang knalkan.. pastu pemilik blog MooN Keyz yg aku anggap otai ni..terima kasih banyak2 sebab sudi jadi follower saya yang ke-13 hehehehe... xbanyak blogger otai yang sudi follow blog org baru nih..:)

siapa yang xnak ada banyak follower..try tanya budak2 yang ada blog nih semua nk kan..tpi ak xkisah la ada ke x..dulu masa mula2 buat blog nih..rasa teruja jgk nk cari follower smpaikan aku paksa kawan2 aku..hahahakkk...gilor...tpi bila pikir2 balik hurm xpayah la...klu ada org nk follow, follow lah..xnak xpe lah..xkisah..hehehe... janji blog aku nih jadi tempat untuk aku kongsikan ape yang aku rasa dan perjalanan hidup aku yang xseberapa nih...kongsikan sesuatu yang aku suka dan tidak...kongsikan pengalaman dan sesuatu yang aku rasa patut untuk aku kongsikan...

banyak jugak blog otai2 ni buat segmen untuk tolong budak2 blog baru untuk tambah follower dan naikkan trafik blog mereka..tapi aku cuba jgk nk masuk..tpi tiba2 rasa aku xlayak lak...huhuhuhu...lagipun blog aku bukannya ada apepon cuma pasal aku...jadi aku rasa xpayah la..tunggulah nanti2..tpi bila yer..entah xtaw lagi..hehehehe...

xtaw dah nk cakap pe..hehehe 2 jer kot...k bye...jumpe lagi nanti..:P




p/s: Muhammad Adam Alif Mikail tolonglah Mak Irah kau ni nak tgok tv..dah rasa nak muntah tgok dvd ultraman adek 2...dari pagi smpai ke malam asyik bnda yg sama jer..huhuhuhu..arghhhhhh!!!! stress...huhuhuhu 

love it very much..(kate owg puteh)

i dun know why...but i like this song so much...i won share to all my readers...hahahahakkk speking landon ak ari nih...dh la xbetul...hahahakkk


tragedi buah epal~ Anita Serawak

Kau merah sangatlah mengghairahkan
Dan kadang hijaumu lugu
Padamu telah tercipta
Denyut getaran hidup
Seirama dalam dunia

Dalam dunia

Kau menggoda setiap insan
Yang menatapmu berbeban harap
Anggunmu dan sombong
Congkaku seketika
Melupakan kodrat kehidupan
Oh duniawi

Mungkin kau belum merasa gelisah
Dan terlepas dari rasa ragu
Namun dirimu itu tersimpan jua
Seribu tanya seribu sapa

Dan saatnya kini kau pun pasrah
Di sisi kilau sebilah belati
Tak berdaya lupakan dirimu
Hanya tuk sekadar pelepas dahaga

Oh tragedi
Oh sungguh pilu
Kesemuan yang membius diri..





*jom kite melalak..*

kau pernah?????

kau pernah bercinta? sakitkan bercinta ni...bila org yang kita sayang, suka, kasih, cinta..khianati rasa itu.. sakitkan..
kau pernah rasa kecewa? pedihkan...rasa seperti jantung kita disentap sekuatnya...lemah longlai selepas itu..
kau pernah??
kau pernah rasa sedih tak? sedihkan sampai nagis bengkak-bengkak mata...
kau pernah rasa hancur hati ini? pernah tak????

kau pernah rasa bodoh tak??? kalu kau tak pernah rasa bodoh..cuba kau fikirkan..betapa bodohnya kau bila kau menagis kerana janji-janji kosong itu...



itu sahaja..sekian terima kasih...:P huhuhuhu

Oh...TUHAN AKU INGIN TERUS TERSENYUM...

Ya Allah ya Tuhanku...



aku ingin terus tersenyum walaupun semua yang berlaku ini amat memeritkan hatiku...
aku ingin terus tersenyum walaupun ujian ini amat membebankan diriku...
aku ingin terus tersenyum walaupun waktu itu aku ingin menagis....
aku ingin terus tersenyum walaupun sakit itu terus mencucuk hatiku...
aku ingin terus tersenyum walaupun rasa itu amat pahit..
aku ingin terus tersenyum walaupun diri ini terseksa...
aku ingin terus tersenyum walaupun rasa hancur hati ini...
aku ingin terus tersenyum walaupun rasa harapku hancur berkecai...
aku ingin terus tersenyum walaupun mata ini sarat dengan penderitaan itu...
aku ingin terus tersenyum walaupun air mataku tiba-tiba menitis...
aku ingin terus tersenyum walaupun mimpiku hanya sebuah mimpi...
Ya Allah..aku ingin terus tersenyum...
Ya Allah..aku ingin terus tersenyum walaupun aku tewas... tewas degan perasaan sendiri...
aku ingin terus tersenyum walaupun diriku menderita...


aku ingin terus tersenyum kerana aku tahu segalanya adalah yang terbaik untuk diriku...

Agsmnt oh Agsmnt...

Assalamualaikum...

wahhhhh!!!! hari ni aku n member aku Janisah memg trbaik la kami dari pagi sampai la ke saat ini stil lag duk kat atas kerusi kt dalam Pepustakaan Sultanah Bahiyah Universiti Utara Malaysia ini tampa ke mana-mana.. sambil membelek buku dan mengadap leptop untuk siapkan agsmnt kami..wawawa.. sampaikan lupa sal makan...huhuhu

kepala aku pn dah pening nih...kerja pn xsiap2 lg..aduhai...inilah dinamakan campus life... 


* ceh!! khusuknya aku...smpai termuncung2 mulut 2..haha*


* yg nih xleh blah..siap posing  maut lagi tu..wawawa..biasalakan xleh stress2 bljar nih..hahahakkk*


*ni janisah, khusyuk giler cik mek ni..hehehe yerla kna buat paper project kot...huhuhu*


*hahaha...nih dh xleh nk buat pe la ni...pening kpala otak..:P*


sempat lagi kami snep gmbar kan..hahahakkk...

Hantu NoVeL kemBali...:)

assalamuasaikum..dan selamat pagi dunia...:)


hahah...entry ni smbungan sal hantu novel yang lepas..hehehe hari 2 sal novel yang aku cari selama hampir setahun lamakan...tapi akhirnya jumpe...memg puas hati la aku baca novel 2..dan kali ini pula berkenaan dengan novel karya Hanni Ramsul jgk..hehehe cam bes jer... aku macam dah suka dengan hasil tulisan Hanni Ramsul nih... ok tajuk novel 2 ialah Kuseru Rindu Itu..novel baru ni taw...hehehe jom tgok sinopsis dia kat bwah...

Perkahwinan itu tiada kekurangan langsung.Hisyam bahagia menjadi suami kepada Idayu dan Idayu sepuluh kali bahagia bergelar isteri kepada lelaki yangdicintai sepenuh jiwanya itu, walau perkahwinan mereka bukan berlandaskan perasaan cinta pada mulanya. Kebahagiaan hampir menjadi sempurna dengan kehadiran seorang anak lelaki yang cukup keletah.
Namun di pihak Hisyam, bagai ada satu kekosongan di hatinya. Kekosongan yang dia rasakan perlu diisi dengan kehadiran seorang gadis manis bernama Maisara. Maisara mengajarnya erti rindu. Maisara juga berjaya membawa debar di hatinya apabila mata saling bertaut. Yakin, itu adalah cinta yang dia cari, Hisyam nekad mahu bersama dengan Maisara.Namun… satu hakikat yang mula dia sedar, desakan demi desakan daripada Maisara agar Idayu disingkirkan di antara mereka, telah membuka satu dilema baru. 
Walau dia yakin hubungannya dengan Idayu hanya berlandaskan rasa tanggungjawab, satu kenyataan yang perlu dia hadapi… dia tidak mampu untuk berpisah dengan Idayu.Lalu, benarkah ada cinta yang mekar di hatinya untuk Maisara, dan benarkah juga hubungannya dengan Idayu hanya kerana tanggungjawab semata-mata? Mampukah dia menerima hancur sekeping hati milik Idayu dengan kecurangannya dan mampukah Maisara terus membawa bahagia di jiwanya? Siapakah sebenarnya yang benar-benar dia cinta?



ini pula harganya:
Judul : Kuseru Rindu ituPenulis : Hanni Ramsul 
Penerbit : kaki Novel
Semenanjung: RM 26.00Sabah/Sarawak: RM 29.00

 aku kana p cari nih..nk buat koleksi...jom kawan2 p kedai buku...hahaha:) 




sumber: FACEBOOK KELAB PEMINAT NOVEL
 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS