Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

Bila BOs tak ada...kami pun..... MAIN MASAK-MASAK...

Assalamualaikum....


hai kawan-kawan... nakal tak tajuk entry kali nih???? hahaha

minggu lepas bos kami tak ada, dia ada musyarat di KL... so kami ape lagi bermaharaja lela lah.. kami jer Pegawai yang ada..hohohoho 

nak tahu apa yang kami buat...hahaha jom tengok:-



lepas keluar membeli belah barang-barang yang diperlukan so kami pun mulakan kerja kami di dapur gellay...hahaha satu hari kami disana duk buat
-
-
DURIAN CREPE


orang lain guna banyak tepung kami satu tepung.. so hasilnya taklah secantik orang lain buat...hahahahakk



sanggup nih p beli durian... walaupun mahal kami sapu jugak...huhuhu


jenuh Ahlan putar crem nih...hahahakk sebab salah beli jenama... nak bagi gebu so kena lah putar.. mesin lak tak de so gunalah tangan...makkk kau letih akak!!!


nihlah hasilnya yang pertama.. tak cantik langsung...huhuhu.. keras dan tebal semacam..hahahakk



dua gambar kat atas tu.. yang ke dua dan hasil yang terakhir.. nampak perbezaannya kan...hehehehe
walaupun tak menjadi sangat tapi semua staf yang makan tu puji kata sedap...hahahaha suke3x


day 2---

hari ke dua pulak kami buat nih!!!!!


speggheti...intalian food gitu.. cehwahhh!!!



taaaadaaaaaaaa!!!! hehehehehe


tgok Fina and Emy makan bersungguh...hehehehe 

speggheti nih tak berapa laku sangat, tak macam durian crepe tu kejap jar dah habis... speggheti nih sampai malam ada lagi...hahahakk...


time bos tak de nih la kami rancang macam-macam... day 3 kami daki bukit bendera lak..huhuhuhu.. penatnya dah lama xdaki mendaki nih.. ni pun sebab kena detail semua pegawai yang ada buat latihan berterusan kena pergi sama bawak kadet yang berkursus... huhuhu sedia bekorban la katakan hahahakkk...

balik jer dari daki bukit bendera cop-cop.. mandi dan tukar baju pastu berkejaran naik bas KD ke tempat kenduri lak.... staf dekat sini khawin daa.. kahwin lak dengan rakan sekerja...hohoho kami pun terkejut mula-mula tu... hahaha dah jodoh diorang....

*kami dan pengantin.. kak laili... doa kami moga kak laili dan pejoi bahagia selamanya.. aminnn!!! (kak laili cuti-cuti jgk tapi cepatlah masukkn bonus kami...kihkihkih) *

penatnya Tuhan saja yang tahu.. tapi kat majlis tu ada buah durian dengan pulut... wahhh!!! apa lagi hilang segala penat dengan muka tak tahu malu kami melantak durian tu...hahahahakkk....

esknya pula kebetulan cuti.. so kami duk melepak dalam bilik, petang skit kami p shopping...bahagianya rasa...hahahakkk

hari ni lak baru nak buat jahat sekali bos dah balik daaa... huhu kantoi tak turun beratur pagi...hahahaha



p/s: hari ni dah mula bz balik dah...huhuhu almaklumlah bos dah ada.. tak bz pun kena buat-buat bz..kihkihkih...:P adios!!!

Terluka

Assalamualaikum....


apa khabar semua? Ahlam harap para rakan-rakan blogger sihat-sihat hendaknya... :)
agak lama rasanya Ahlam tidak coretkan sesuatu dalam blog kesayangan Ahlam ini...agak sibuk dan leptop merah tiada disisi buat seketika...

TERLUKA... mungkin semua orang pernah terluka... bohonglah jika tiada yang  pernah terluka... Ahlam sebagai seorang gadis tidak lari dari rasa itu... rasanya??? sakit, pedih, ngilu, benci, marah, sedih dan akhirnya hanya mampu menagis... dah beberapa kali terasa dan kini masih lagi merasainya... kadangkala pedihnya terasa seperti disiat-siat, sakitnya sehingga ke tulang hitam, ngilunya mengentuk jantung hati.. rasanya semua pernah rasa dan tak perlu untuk Ahlam gambarkan keadaannya... 

terluka kerana dibohongi, terluka kerana dikhianati, terluka kerana dimungkhiri.... masih lagi mencari-cari ubat paling mujarab untuk ubati rasa terluka itu...(ada siapa-siapa tahu???? hehehe)





how dare u orglaut!!! :(


erkkk...*tibe2...huhu maaf fikiran Ahlam sedikit terganggu...huhuhu





p/s: mr. Teddy aka BlueBear yang paling setia bersama Ahlam....huhuhuhu nagis sambil peluk dia

PINDAH RANDAH,KEMAS-KEMAS DAN DATABASE:P

ASSALAMUALAIKUM...


wahhhh!!! MALASNYA!! hahaha... jangan ingat Ahlam ni seorang yang pemalas yer...hohoho  Ahlam malas sebab kena pindah randah... huhuhu dahlah opis pindah tempat lain, sekarang kena pindah rumah pulak..hurmm

tersangat busylah Ahlam minggu nih... kerja bertembung... Ahlam kena buat database untuk unit banyangkan pegawai dengan anggota lain-lain pangkat beratus beb nak kena update 2 dan benda tu nak kena hantar ke MINDAF secepat mungkin... memang berpinar-pinar mata Ahlam nih ngadap leptop... rakan sekerja lak sibuk megemas opis Ahlam lak duduk kat tempat kerja tak bergerak-gerak..hahaha sory yer kawan-kawan tak dapat nak tolong...

sekarang ni lak pagi-pagi hari minggu Ahlam dah bangun mengemas bilik lama untuk pindah ke tempat baru...sebelum tu sempat lagi duk update blog kesayangan ni yer..kihkihkih...


*database oohh database.. sib baik dah setel...hehehehe *

*meja baru Ahlam bersepah-sepah lagi...huhuhu pening nak kemas macam mana...huhuhu*

*kemas-kemas jangan tak kemas...huhuhu*



p/s: okhe nak mengemas nih...hehehe jumpa lagi di next entry... sory tak cerita lak sal kucing 2.. nanti2 lah yer...adios!

Terpinggir...

Assalamualaikum...

apa khabar rakan2 blogger semua...  harap semuanya sihat2 belaka... alhamdulillah Ahlam sihat di sini... ^-^v  cuma Ahlam sedikit bz jer *ohhh alasan  lapok.. padalah xpon.. okhe Ahlam mengaku Ahlam xbz mana pn cuma Ahlam ketandusan idea jer.. xtaw nak update ape atcually ada jer idea 2 tapi xtaw nak mulakan entry macam mana...huhuhu

hurmmm... ari ni Ahlam nak buat entry luahan perasaan sape2 nak baca silakan tapi jangan muntah lak pasni..kihkihkih....:P

TERPINGGIR 2 lah yang Ahlam rasa skrg ni.. hurmm makin hari makin rasa cam 2.. kawan baik Ahlam pn dah macam xhiraukan Ahlam lagi serius dia buat Ahlam xwujud.. xtaw knape...mungkin sal Ahlam marahkan dia sebab dia mungkir janji dgn Ahlam.. yerlah sape xmarah klu dah janji tapi last minute cancel lak.. dah la kita ni susah payah cari tiked, call sana sini macam org hilang anak... bila esknya kita nak naik bas ada org lain yang bgtw kita yang dia xdpt pergi dan bukannya dari mulut dia sendiri.. sape xsakit hati....huhuhu dan tindakan kurang cerdik Ahlam ialah call dia n cakap kat dia sampai hati ko xbagi taw ak yang ko xnak pergi sedangkan ko dah janji dgn ak..tanpa sempat dia bg alasan Ahlam dah letak hp... cerdik x??? xcerdik kan... :( menyesalpan xguna dah.. banda dah jadi... maaf??? Ahlam xnak uncapkan perkataan 2 dkt dia sbb dah banyak kali dia buat Ahlam cam 2... so ni bukan pertama kali yang dia buat cam 2...

lepas dari peristiwa 2 dia buat Ahlam macam xwujud... Ahlam rasa terpinggir sangat2... sampaikan kawan2 lain pn macam 2 jagak.. bairlah yang penting Ahlam masih ada kawan2 blogger...hehehe ^-^v betul x??? betul kan...

*sekadar hiasan dan ada cerita disebalik gambar nih... nanti Ahlam ceritakan yer di entry akan datang...hehehe... kasi suspen skit...:P *


sampai sini sahaja untuk kali ini... ada lagi sebenarnya tapi xtaw nak olah camner...kihkihkih
tatata semua!!! jumpe lagi di next entry...  ^-^v

MASALAH....Serba Salah Serba Tak Kena....

Assalamualaikum....


sedar tak sedar dah 5 hari kot Ahlam tak update entry baru yer...hehehehe al-maklumlah Ahlam ni bizi mengalahkan menteri...huhuhu bizilah sgt pdhal xsebizi mana pn...

hurm.. perasan tak... setiap entry Ahlam dalam blog nih banyak cerita masalahkan...?  kalau ada yang perasan ler, entah ada entah tak nih... :P huhuhu entahlah Ahlam rasa dekat sini jer tempat yang boleh Ahlam luahkan masalah Ahlam yang tak teruk mana .. cuma diri sendiri jer yang fikir teruk dan membesar2kan masalah yang sebesar kuman 2..kihkihkih... maybe Ahlam ni seorang yang banyak berfikir baik buruk kot...huhuhu

Ahlam selalu jer rasa serba salah dan serba tak kena nak2 sekarang nih... aduihai!!! serabut pun ada.. banyak sgt yang Ahlam fikir.... padahal dekat dalam dunia nih ada lagi orang yang banyak masalah dari Ahlam... masalah Ahlam nih cuma masalah remeh temeh jer.... so sape2 yang baca blog nih jangan ada rasa  menyampah yer...hehehe macam Ahlam  bagitau kat atas tadi Ahlam lebih selesa luahkan masalah disini walaupun tak sepenuhnya Ahlam ceritakan... tapi Ahlam luahkan apa yang Ahlam rasa...

Ahlam sedar setiap masalah 2 ada jalan penyelesaiannya cuma kita perlu bijak untuk mencari jalan bagaimana untuk menyelesaikan dengan baik... tak semua manusia dalam dunia ni berfikiran positif... Ahlam pn kadang2 fikir negatif jgk... Ahlam pn tak taw apa yang Ahlam nak sampaikan sebenarnya...huhuhu tapi itulah semua orang dalam dunia ni ada masalah dia, bahkan boleh dikatakan semua kehidupan dalam dunia ni ada problem dia... ceh!! cakap owg puteh gtu...hehehe

tapi...setiap masalah 2 ada jalan penyelesaiannya... insyaAllah... ^-^v

*Ahlam nak kongsikan video nih... moga ia mebuatkan otak kita berfungsi untuk mencari jalan penyelesian terbaik dlm setiap masalah kita 2... *

beat ur problem today n move forwod...


dengar dia pnya moral of story 2...:)



*motif!!!.... sekadar gambar hiasan... :P*

p/s: senyum 2 pengubat lara, penawar luka, penyembuh masalah...insyaAllah... so senyum yer jangan masam2, marah2 ^_______________^V


Akaun Tak wujud????

Assalamualaikum...

*camner leh jadi camni????*


YA Allah serius Ahlam risau sgt pasal  akaun JOBMALAYSIA Ahlam xdapat buka bila Ahlam col someone dia cakap dalam masa 24 jam klu xboleh buka jgk col pihak JOBMALAYSIA tanya diorg... tapi Ahlam dah 2/3 hari xbuka akaun permohonan 2.. bila buka hari ni ni plk yang jadi... dan dia terus suruh Ahlam col pihak JOBMALAYSIA...YA Allah Ahlam xtaw nk buat pe ni... sedihnya... masa depan Ahlam kot 4 tahun belajar gini lak jadinya.... bila col pihak JOBMALAYSIA dorg ckp mungkin ada masalah internet n dia mintak nama penuh n no id Ahlam.. bila Ahlam bagi dia ckap akaun Ahlam TAK WUJUD... ha!!!! ape?????? giler nak nagis pn ada time 2... camner leh xwujud  4/5 hari lepas Ahlam buka nak update ok jer boleh lak buka... dan Pihak JOBMALAYSIA suruh Ahlam emailkan masalah Ahlam kat diorg... now Ahlam hanya mampu berdoa moga semuanya ok...huhuhu

untuk pngetahuan korg.. pelajar Pendidikan kna isi ni untuk penempatan mereka.. klu dah akaun Ahlam xwujud so xdelah nama Ahlam dlm sistem Suruhsnjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) bagi penempatan di sekolah nanti dan sebab itu Ahlam risau, Ahlam xnak tunggu lagi setahun untuk dipostingkan....



ya Allah bantulah hambaMu ini,,,,huhuhu :'( doakan masalah Ahlam ni selesan dgn cepat yer... huhuhu

TED MOvie....

Assalamualaikum semua...


wahhh... dah lama Ahlam xupadate kan...hehehe sbnarnya Ahlam baru balik dari Johor...dan xberapa nak sihat sikit... ni pn baru jer buka blog kesayangan ni... okhe berbalik pada tajuk kita 2... TED Movie... cerita 2 memang best.. baru jer semlam Ahlam pg tengok dgn kawan Ahlam...

cerita ni best la jgk.. tapi AWAS jgn bwk kanak-kanak yang bawah umur (erkk dah nama kanak2 memeg bawah umurlahkan...huhuhu) sebabnya cerita ni penuh dgn kata2 kesat dan memeg xelok untuk tontonan kanak2...

memeg terlampau banyak kata2 mencarut dan kesat dalam cerita ni... huhuhu so xpayahla nk bawak adik2 korg p tgok cerita ni.. bwk tgok cerita lain la...hahaha klu yang dah dewasa 2 okla...huhuhu btw luoe nak tanya sape dah tgok citer ni cepat angkat tangan?????? hahahaha


 tgok gamabar mula2 dh rasa jangal...huhuhu
sib baik xde budak yg ikot kami tgok... :P

dia comelllll sgt...trus ingat En. Bebe sy kat umahhh sbb En Bebe kaler coklat gini hampir sama... rindunyaaaaa....huhuhu

dan kalaulahhhh

BlueBear aka MR Teddy saya gini  best jgk kan jadi buddy terbaikkkk...

memperknalkan BlueBear Ahlam kdg2 dipanggil Mr Teddy. yg tgah b ersiram sbb busuk sgt :P.. En bebe 
xde gambar la...huhuhu


sampai situ shaja... sekiannnnnn!!!...

p/s: mood blogking ada.. walaupn mata menistiskan air mata tanpa henti..(sbb sakit mata...hohoho doakan Ahlam cpt sembuh yer... ^-^v )

Sesuatu Yang tak terluah...

Assalamualaikum....


hari last Ahlam free.. pasni Ahlam kena pegi Latihan Tahunan lak... hurm... ada sesuatu yang tak dapat untuk Ahlam luahkan, semacam ada sesuatu dalam hati Ahlam tapi tak tahu macam mana untuk Ahlam luahkan... hati Ahlam meronta2 untuk bebas dari segala yang terbuku dalam hati ini.. sakitnya... huhuhu

mengeluh panjang....huhuhu... tiap kali Ahlam nak pergi jauh Ahlam gelisah...huhuhu 


Ya Allah Ya Tuhanku... berikanlah pada hambaMu ini ketenangan dan kekuatan uantu harungi segala dugaa ini.. amin...



*sekadar gambar hiasan..:P*


 masalah..... awat blog Ahlam jadi lagu nih????? huhuhu (garu2 kepala?????)



hurmmmm... kenapa yer? ada sape2 leh tolong x?

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

Assalamualaikum semua....


dikesempatan ini Ahlam ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua sahabat2 Blogger semua... Salam Baitullah ^-^v


*image rompak di google...*


apapn erti korban pada diri rakan2.. bagi Ahlam untuk brkorban biarlah seikhlas hati... ^-^v





p/s: huhuhu.. sakit tangan melecur kena kuali panas malam2 raya nih...adeh!!!!


Akhirnya Ahlam KOnvo... ^-^v

Assalamualaikum semua...


hai kawan2 pembaca... Ahlam mtk maaf sbb agak lama Ahlam tak update entry trbaru...huhu Ahlam bz + xleh nk online...hehehe bil xbayar...:P

Alhamdulillah Ahlam dah selamat konvo... penat lelah selama 4 tahun bertungkus lumus akhirnya Ahlam dpt apa yang Ahlam impikan.. syukur sgt2... ^-^ gembiranya tak terkata...  lebih2 lagi Mak n Ayah Ahlam dtg tgok anaknya konvo... hehehe 

sekarang Ahlam adalah seorang pemegang Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Dengan Kepujian... ^-^v


*buat masa ni, ni jer gambarnya dulu... t ahlam msukkan gmbar yang lain...:) *

Tak CUkup TIDUr+Rambut GuguR+bOtaK

Assalamualaikum dan Selamat Pagi Semua....


wahhh.. nilah entry pertama Ahlam pd pukul 8 pagi lebih...hahaha... entah bagun2 jer tidur terus ada idea nk tulis something...hehehehe

hurm.. hari minggu yg lepas hari ahad lepas.. Ahlam n the gang p lah shopping utk persiapan Konvo... so kebetulan mamber Ahlam sorg ni nak potong rambut... Ahlam memg nk potong jgk so p la sekali dgn dia potong rambut kat satu salon ni... member Ahlam potong memg pendek la ala2 korea gtu u...hahaha

Ahlam lak potong pendek jgk, tapi xla pendek sgt.. boleh tochang lg lah..hehehe.. masa nk potong 2 amoi 2 tnya Ahlam.. "u selalu tidur lambat yer?'' ' errkk!!' Ahlam trkejut dlm hati mcm mana amoi ni taw.. pastu Ahlam tnya dia balik 'ermm.. mcm mana u taw miss?' dia cakap " u pnya rambut bnyak gugur kan?" Ahlam iyerkan.. sbb memg rambut Ahlam bnyak gugur... pastu dia ckplah rambut gugur Ahlam ni dah teruk dia kata Ahlam kena jaga betul2...kna cukup tidur... kna selalu buat tredment la.. pkai 2 la.. pkai ni la..bla..bla..bla..klu tak nanti BOTAK! huhuhu

Ahlam trfikir.. la selama ni Ahlam ingat sebab rambut panjag  2 sebab rambut Ahlam cepat gugur n cepat putus rupa2nya xcukup tidur mainkn peranan jgk... huhuhuhu... dan Ahlam terfikir jgk klu ini sekadar nk suruh Ahlam beli produk dia...hahaha tapi xbeli pape pn... :P tapi lepas amoi 2 ckp mcm 2 Ahlam risau jgk...huhuhuhu.... so kna jaga lah elok2.. kna cukup tdur, kena tidur awal...hahahaha


*rambut Ahlam camni ar sejibik!...hahaha  panjang lebat dan bergurai2..kehkehkeh*




*huhuhu...takkkknakkkk!!! dia xpe cantik..kehkehkeh!!*





moral of the story... jgn tidur lambat yer nanti BOTAK!

okhe 2 saja...setakat ni... hahaha nk siap2 p kerja... adios....

SaKit yaNg Tak kaN HilanG

Assalamualaikum...

buat Dia disana...

walau seribu kali kamu memohon maaf pada saya.. sakitnya xkan pernah hilang... saya bukan pendendam namun hati yang terluka cukup payah utuk sembuh... hati saya buka barangan yang boleh dibaiki...  walaupn saya sudah maafkan kamu dan cuba melupakan namun hati saya masih pedih menanggung segalanya... kenangan yang cuba saya hapuskan cukup kuat melekat dalam ingatan.. sakitnya amat terasa...

segala yang saya lakukan semuanya berkaitan dangan kamu... apa yang suka juga kebanyakan kamu suka... bagaimana utk saya hapuskannya? tiap kali solat saya memohon padaNya Yang Esa moga  saya terus melupakan kamu... saya menyibukkan diri dengan pelajaran dan pekerjaan saya... supaya saya tidak terus memikirkan kamu... namun ada saja yang bertanya.. pedihnya utk saya menjawab... 

saya cuba untuk mengelak dari segalanya mengenai kamu.. bahkan kawan juga keluarga kamu saya sudah tidak hubungi mereka lagi... saya bagaikan menjauhkan diri dari mereka yang mengenali kamu dan juga rapat dgn kamu... saya takut utk tahu akan perkembangan kamu.. bagi saya biarlah saya tidak tahu walaupan hati saya meronta2 ingin tahu mengenai diri kamu.. adakah kamu sihat, dimana kamu bekerja sekarang, sudah ada penggantikah... namun saya diamkan saya semua itu.. saya halang diri saya  untuk ambil tahu segalanya mengenai kamu...  supaya saya tidak menambahkan sakit dalam hati saya...

saya redha dgn apa yang berlaku.. kita tidak pernah bergaduh... sejak kali terakhir saya dengar kata2 pedih lgi sakit itu, saya tidak pernah mendengar lagi suara kamu... hampir sebulan saya off hp dan tidak on9.. dunia saya hanya pada buku, pelajaran dan kelas sahaja... jiwa saya kosong sehingga sekarang saya bagaikan sudah serik... ada yang menghantar salam pengenalan pada saya namun cukuplah dulu... hati saya masih sakit..dan mungkin akan terus sakit... 

saya maafkan kamu.... doakan saya dapat melupakan segalanya.... moga kamu bahagia disana...




moga saya mempu senyum semanis dulu kembali.. ^-^v




p/s:pe macam feeling x? hehehe

TidUrlaH AhLam...

Assalamualaikum semua... ^-^v


Salam Syawal... hehehe dah lama Ahlam xupdate pape kan... huhuhu bukan apa Ahlam bz sgt2... time raya sibuk jadi pngasuh aka babysitter xbergaji...hahaha lepas raya kena p kursus lak.. hurm memg bz sgt2 lah...hahaha ada masa terluangpn Ahlam hbiskan untuk berehat jer (pdhal tdur...kihkihkih :P )  maafkan saya..huhuhu sebab xupdate pape n dah lama xmelawat kawan2 blog semua...   

malam ni Ahlam xtaw kenapa Ahlam xleh nak lelapkan mata... hurm dah berkali2 Ahlam cuba tapi xdapat jgk.. dah beberapa hari macam ni... haisy!!! mungkin banyak benda yang Ahlam fikirkan kut.... dalam kepala otak ni macam2 pekara ada.. memang serabut sgt2... huhuhu ditambah pulak dgn sikap seseorang yang mendiamkan diri.. call xangkat, msg xbalas.. chat xde respon... pening Ahlam fikir nape lah seseorang 2 jadi cam 2??????  mungkin msg yang Ahlam trsalah hantar 2 kot... huhuhu  biarlah dia malas nk fikir (malas nk fikirlah konon...huhuhu)

dah bermacam2 cara dah buat ni masih xleh nak lelap jgk... adeh dah la esk Ahlam kna bangun awal sebab ada hal dkt tmpat kerja hurm ada gotong royong dan ujian kecerdasan/UC aduhai.. klu xcukup tdur camner nak buat UC habislah Ahlam kan...hukhuk xpe Ahlam kan kuat... hari2 minum milo... hohoho... hurm k lah t kalau ada masa free Ahlam akan cuba update dan ronda2 blog kawan2 yer..insyaAllah ^-^v

 comel jerkan...hahaha

kan best kalau dpt tdur cam baby ni...huhuhu

tidurlah Ahlam... tidurlah Ahlam....hukhukhuk


p/s:ada sape2 yang tahu petua spya boleh tdur x? hehehe

take ur time...

Assalamulaikum...

bila kita bercakap soal hati.. mungkin kita akan fikirkan tentang cinta.. bagi Ahlam soal hati dan perasaan bukan sekadar cinta.. banyak definasinya... terpulanglah pada mereka2 untuk mentafsirkannya...
Ahlam tidak tahu untuk apa Ahlam menulis malam ini.. tapi ada sesuatu yang bermain dalam fikiran Ahlam.. sesuatu yang boleh mambahagiakan dan membawa kesedihan untuk diri Ahlam sekali lagi... hurm bila difikirkan Ahlam jadi takut untuk memulakan langkah pertama dan seterusnya... mungkin Ahlam perlu ambil masa untuk merawat segalanya dahulu dan bila sudah sedia barulah Ahlam mulakannya.. tapi bila difikirkan Ahlam tak boleh tipu diri sendiri.. Ahlam sedih. dan kadangkala Ahlam rimas dgn semuanya..huhuhu 

sudah banyak kali Ahlam berfikir tantang ini... dan akhirnya Ahlam hanya berserah pada takdir.. itu yang sebetulnya... moga segalanya tidak membelnggu fikiran Ahlam lagi.. amin





p/s: doakan Ahlam selamat sampai ke kg yer.. ^-^v dan selamat hari raya...

BERSYUKURLAH...

Assalamualaikum semua maaf semua sebab dah lama Ahlam xupdate... ^-^



hari ini Ahlam ada something nk kongsikan kat kawan2... gambar ni telah membuka minda Ahlam dn buat Ahlam makin menghargai apa yang Ahlam ada... jum tgok.... 




so berfikirlah dan buka minda kita... bersyukurlah dgn apa yang kita ada...
ini bukan utk kawan2 jer utk Ahlam jga... moga kita menjadi org yang mengsyukuri nikmat yang diberikan pada kita... selalulah ucapkan Alhamdulillah...  ^-*v


p/s: jgn lupa bgun sahur yer...hehehehe(tah pape tah pesanan 2..lalalala)

" Harrods Tote bag Giveaway by Liza Razak " ^-*v

Assalamualaikum... 


yuhuuuu!!! Ahlam teruja nak masuk Giveaway nih... jom kawan2 join reramai... ^-^


sape2 nk join sila tekan gembar diatas... ^-^

seyes.. cantik bag tuh!! klu dpt nih buat beraya le...hehehehe
  
utk join nih.. antara syarat2nya ialah letakkan gambar kita bersama dgn outfit yg kita suka/selesa... oleh itu Ahlam letakan 2 gambr Ahlam... (wahh.. tamak.. hehehe mana taw ia manpu buat Ahlam miliki bag cantik 2..kihkihkih)


nih dia, sy posing sakan... :P


posing sakan lg.. jgn ditanya dimana gambar ini di ambil..hahaha....
  


wish me luck!!!! 

Zaman dah berubah.. hurm..

Assalamualaikum... 

Ahlam nak kongsikan sesuatu... jum tgok...



lihatlah perbezaan itu... zaman Ahlam dulu pan klu bawak balik buku report klu ada kaler merah mesti Ayah marahkan Ahlam... tapi zaman sekarang dah trbalik ibu bapa plk salahkan Cikgu bila anak mereka dapat markah rendah.. padahal anak mereka 2 yang malas.. entahlah Ahlam pn pernah kena macam ni masa praktikal dulu... huhuhu sabar jerlah... dugaan buat Guru zaman sekarag...  dan Ahlam perlu bersedia untuk dugaan seperti ini... moga Ahlam kuat nanti... chayok3 cikgu...!!!!! ^-^v






p/s: Ahlam xsabar nak kerja/mengajar...hehehehe

Twitter? best ker....?

Assalamualaikum...Ahlam muncul lagi...


 Ahlam ni cam chips more kan kejap ada kejap xde...

 Ahlam ada sbnrnya cuma xsempat nk berupdate dan kdng2 Ahlam xtaw nk update apa...huhuhuhu klu time ahlam kekeringan idea.. Ahlam p bw kt blog kwn2.. jarang Ahlam tinggalkn jejak Ahlam lebih selesa jdi silent reader jer tapi kadang2 Ahlam akan tinggalkan komen... Ahlam xsuka tinggalkn jejak di cbox Ahlam lebih suka komen.. bagi Ahlam klu kita komen apa yang blogger 2 tulis 2 tandanya kita baca dan hargai apa yang dia tulis... Ahlam pn rasa seronok bila entry yang Ahlam tulis ada org komen.. dan Ahlam suka untuk kongsikan rasa 2 pada org lain juga, 2 sebabnya Ahlam suka komen dari tinggalkan jejak di cbox...

eh.. jauh benar larinya dari tajuk entry Ahlam nih..heheheh okhe berkenaan dgn tajuk nih... Twitter... hahaha Ahlam sbnrnya baru jer buat akaun twitter...hohohohoh.. okhe memang ketinggalan zamankan...huhuhuhu.. tapi xpe xkisahlah klu org nak ckp apapn...hehehehe hurm best ker twitter nih? Ahlam pn xtaw nk cakap best ker x.. tapi menurut member2 Ahlam ada yang ckp best ada yang ckp Fesbuk lagi best... entahlah lagipn Ahlam baru lagi.. rakan dkt twitter 2 pan baru beberapa org..hahaha... baru nak belajar2... 


~burung 2 comellll...heheheh~

okhelah sampai sini jer kot...hehehehe tapi kalu rakan blog yang ada twitter 2 jagan segan2 follow Ahlam yer.. linknya ini twitter Ahlam .. sampai jumpa lagi...yuhuuuuu!!! kbay!

Ramadan...

Assalamualaikum...


hai semua..huhuhu dah sebulan lebih Ahlam tak update pape...hohoho.. sory lah yer Ahlam bz sgt2 lepas habis exam hari 2... huhuhu 

hurm rasanya belum terlambat lagi untuk Ahlam nak ucapkan 

SELAMAT MENYAMBUT BULAN YANG PENUH KEBERKATAN BULAN RAMADAN...!!! 





p/s: tahun ni Ahlam berpuasa di PP lak tahun lepas di Ipoh dan tahun yang lepas2 lak di kedah... huhuhu tahun depan xtaw lagi kt mana... hurm bila la agaknya nk berpuasa penuh mcm zaman muda2 dulu kt umah...huhuhu

pedih..

ASsalamualikum...
bismillahirahmanirahim... T-T
Ya Allah ya Tuhanku...

Ya Allah pedih dan peritnya rasa didada nih... hanya Engkau Yang Maha Mengetahuinya... 
apabila kita cuba untuk memahami mereka namun mereka engan memahami kita.. 
apabila kita melepaskan apa yang kita inginkan namun mereka tidak menghargainya..
apabila kita cuba untuk kelakuan baik pada mereka namun kita diibaratkan sebagai diri kita yang direncanakn oleh mereka yang dengki..
apabila kita cuba menghormati mereka namun mereka tidak sesekali menghormati kita.. malah kita yang makin salah...
Ya Allah hanya Engkau tempat ku mengadu dan merintih.
cuba untuk melakukan sesuatu tidak menyakiti seseorang namun mereka membalasnya dengan menyakiti kita...
cuba bertolak ansur namun mereka mambalasnya tampa ada tolak ansur pada kita..
di mata mereka hanya kita yang salah... 
segala perilaku kita salah.. perlukah mereka berbuat begitu... 
Ya Allah.. kuatkan aku... 






p/s: kadang2 pasang muzik pn mute kan volume... takot menggangu, kebas katil pn dah xmacam kebas... ya Allah berikan ak kesabaran moga ak kuat.. tempuhi ujian... sekadar contoh.. moga tidak disalah anggap... 



Akhirnya... Setelah Empat Tahun... ^-^

Assalamualaikum...


Akhirnya.. pada tanggal 25/06/2012... saya Ahlam Miera Sahafie telah berjaya menamatkan pengajian saya selama empat tahun di Universiti Utara Malaysia... Alhmdulillah syukur sangat2... terharu pan ada... sedih pan ada... wawawawa... paper pada 25 hb 2 lah paper yg terakhir Ahlam sebagai student di UUM ini... tapi paper last 2 susah sgt...huhuhuhu walaupapn Ahlam tawakal jer... moga segalanya dipermudahkan.. amin insyaAllah...
 Alhamdulillah syukur sgt2.. bayangkan 4 tahun 2... banyaknya dugaan dan peristiwa yang Ahlam lalui selama 4 tahun di UUm ni mesti lah Ahlam sedih kan nak tinggalkan dunia stdy n BUMI SINTOK yang disygi ni...huhuhu...


 *pastinya saya akan rindui suasana begini... sob... sob... sob... T-T*

*stdynya Ahlam sampaikan habis buku jatuh bertaburan... gara2 mencari nota yang bertimbun2 di atas meja... huhuhuhu*


esaknya Ahlam ajak rumate Ahlam ke Jitra...hahahah apa lag klu kuar ke Jitra nih.. ofkos la tgok wayang...hehehehe lepas gian la kata kan sebab Ahlam dah trlepas nk tgok Snow White hari 2 so Ahlam paksa rumate Ahlam tgok citer serammmm... hahahha kesian lak dia... kami tgok citer Arbraham Lincoln...





*filem yang trsngat nak tgok selain Snow Withe...*

samapai2 jer kat sana terus p beli tiket.. tapi wayangnya kul 5.20 ptg lambat lagi so kami p cari makan pastu ronda2... tiba2 ternampak Tuty Frutti... wahhh!!! Ahlam apa lag trus ajak rumate singgah sana... masuk dalam 2 rasa cam org sakai baru tgok dunia moden... hahahah sebabnya kami brdua xpernah dtg ke sini...hahahaha tapi buat2 cam pernah.. paastu siap ambik n bayar kami cari tempat dan apa lagi gelakkan diri sendiri ar... hahahahahahaha.. kelakar giler jer rasa... syokkan kuar time dua2 gadiz ini ABC... hahahaha pas duk lepak2 makan aiskrim 2 kami pn brgegas ke panggung wayang... tapi ada la lg dalam 20 minit  so kami pn duduk la lepak sambil pekena kerusi berurut yg ada kat sana.. syokkk jer hilang leguh2 kaki yg brjalan ni..hehehe


*hahahha.. kontrol cun.. tunggu bas... :P apala kan.. pakai lawa2 tapi naik bas.. ada aku kesah.. :P*
~utk pngetahuan semua ni kali kedua Ahlam pkai tudung cam gini..hahaha...~

*inilah rumate Ahlam... ini blognya..leh la usha2 jap..hehe*

*wahhhhuhuhu... bertutti frutti... jgn jeless...Ahlam curik yg Ila pnya...hehehhe...tamaknya*

*sambil tunggu panggung wayang buka.. so kita urutkan bdan yg lenguh2 nih...hehehhe *

*dkt benner filem Abraham Lincoln.. cerita yang bestt...hehehe xrugi tgok... *

*filem ni ak ditegok dlm masa trdekat nih...hehehehe terujanya... sy gila kartun(huhuhu..cam budak2 lak)*


*ada lagi tempat yang Ahlam prgi... heheh t Ahlam ceritakan yer...hohohohoho... k bye... jumpa lagi..!!!*

Otak Tepuuuuu!!!

ASsalamualaikum semua.... hehehehe


hai2!!!.... dah hmpir seminggu lebih kot Ahlam xupdate...hehehehe sebabnya Ahlam ada gap exam so p la merayap mana2... Ahlam balik ke satu tempat yang xboleh dihubungi oleh sesiapa pn.. wahhhh!!! gtu.. serius memg xde sape pn leh contac Ahlam... erm nk online memeg lagiiiii la  xleh....

hurm.. OTAK TEPU... setelah balik dari merayap Ahlam sambung stdy tuk persiapan exam pada 25 June 2012.. eh ari ni la...wawawawawa... memg Ahlam exam hari ni and jap agi kul 2.30 ptg...huhuhu nervous sgt2... hurm otak dah memg xleh terima apa2 dah ni.. TEPU kata org...huhuhu tapi rasa cam xcukup jer Ahlam stdy nih...hukhukhuk walauapapn skrg Ahlam Tawakal jer nih... 


"wehhhhh!!! Ahlam ko ni xsedar diri ek..? jap lg nk exam sempat update blog...ish3" kata diriku pada diriku...hahahahakk 


well kawan2 wish me luck k... 
tatatatititutut... jumpa di entry akan dtggggggg!!!!  

Renungan bersama.... Ia Aturan Yang Esa...

Assalamualaikum...


sambil Ahlam stdy dan tunggu subuh ni Ahlam nk kongsikan kata-kata yang menyentap hati Ahlam... kata-kata ni di ungkapkan oleh seorang Ustaz masa Ahlam mengikuti Khursus Khawin hujun tahun lepas...(bkn gatal nk kawen ek tpi temankn kawan..hehehe sambil2 2 ambik la skali mana taw jodoh sampai cpt..hahaha)  jom kita tengok...
-
-
-
-
-
-
-
-


" nasib kita tak sama, rezeki kita tak serupa... takdir kita berbeza.... "


serius... masa Ahlam dengar kata-kata ni Ahlam rasa sebak dan terharu.. entah mengapa... betul kata Ustaz 2... setiap manusia ada takdirnya.. Tuhan sudah tentukan segalanya sama ada tersurat dan tersirat.. hanya Dia yang mengetahuinya... lama Ahlam fikirkan kata-kata ini dan akhirnya Ahlam dapat jawapannya... dan juga Ahlam terima serta bersyukur atas segala apa yang dikurniakan pada Ahlam... Alhmdulillah... ^-^v



~renung-renungkanlah... 

struggle!!!!

Assalamulaikum ... 



struggle to be success and struggle to be ok... 




apa yang Ahlam nak katakan ialah.. Ahlam rasa sangat sukar.. begitu sukar... banyaknya yang perlu Ahlam fikirkan... Ahlam seperti berperang dengan diri sendiri... dengan perasaan... 
-
-
-
-
-
-
*erkkk... abaikan parut di pp tu...huhu sejarah hitam cium tar... pengsan time tgh kawad because someone...huhuhu but skrg dah takde parut yeh...hehehe*


hope it will be ok... hard to be my old self....
masih mencari2 Ahlam Miera yang lama... hurm...

Musim Exam la katakan...

Assalamualaikum...


Ahlam nak kongsikan satu gambar nih...hehehehe... 




hahahahahahahahaha (gelak guling2...) ada yg terkena x? 

dugaan betullah FaceBook nih kan... tapi kalau nak seribu daya, taknak seribu dalih.. betul x?


maaf kalau ada yang terasa.. tidak berniat untuk menyakiti sesiapa... ^-^v


out~nk stdy~nk g mkn~nk solat..~but bising~xpe kuatkan semagat!!! wish me luck... tq


sumber Oh Media pic
 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS