Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

Hujan...

Assalamualaikum...

blog saya dah berserawang... :) seperti biasa tidak lain dan tidak bukan alasannya hanya sama.. saya agak busy... tapi kali ini busy melayang buku-buku, tugasan-tugasan, journal-journal... hurmmm kepala dah berat terpaksa belajar balik selepas hampir setahun memg agar mudah tapi kadang-kandang payah jugak master program tak sama dengan degree program... apapun inshaaAllah saya takkan separuh jalan...

hujan... 
sekarang musim hujan, dan johor serta pahang tengah dilanda banjir sekarang... saya di kedah di sini pun hujan tanpa henti.. sejuttt!!! huhuhuhu

hujan...
diri saya pun dilanda hujan... hujan air mata... huhuhuhu siapa tak kecewa jika apa yang kita harapkan kita tak dapat... buka rezeki lagi.. mugkin atau mungkin tak ada rezeki langsung dalam bidang nih... kecewanya saya.. hanya Allah sahaja yang tahu... tak dapat saya gambarkan  3 permohonan saya hancur..  jawapan saya terima tetap sama..  'dukacita dimaklumkan bahawa...balabalabal...' saya dah hancurkan harapan kedua orang tua saya... saya putus asa? saya patah hati? entahlah saya kurang pasti.. mungkin dan mungkin tidak... cuma rasa saya cukup benci dengan soalan bila mula mengajar? mengajar dekat mana sekarang? posting dapat mana? ya Allah andai mereka tahu hati ini sakit dengan pertanyaan itu.... sedih?, menangis?... ye memang saya sedih, menangis bahkan saya kecewa... adakah saya tidak pasrah? adakah saya tidak redha? saya kurang pasti, namun itulah soalannya tiap kali bila hati ini rasa galau dengan pekara ini... 

'alah baru 3 kali, orang lain berpuluh kali duk pohon ok ja' memang tapi saya punya kelayakan itu.. saya dijanjikan penempatan itu sebelum ini... namun akhirnya saya, saya disini... menangisinya....


hujan..
payahnya nak harungi hari-hari yang mendatang... 
payahnya nak melangkah ke hadapan...
payahnya nak bangun dan berdiri...
tanganku tergapai-gapai mencari tempat berpaut..
terasa lemas dengan soalan-soalan itu...
rasa hilang diri ini...
dulu gagah melangkah, namun sekarang asyik terjatuh..
rasa hilang diri ini..
dulu petah berkata,namun sekarang hilang punca..
rasa hilang diri ini..
dulu manisan menghiasi diri, namum sekarang...
hujan 
menemani diri...
hujan air mata...




p/s: maaf jika entry ini  menimbulkan rasa  kurang senang, saya hanya ingin meluahkan, berkongsi rasa mungkin... 

sampai sini.... 

salam sayang
AhlamMieraShafie!

BILA AKU YANG BOSAN!

Assalamualaikum...

malam ni memg rasa bosan sangat2.. mungkin sebab anak2 buah saya yang nakal 2 orang 2 xde kot.. klu tak hari2 duk bergaduh dengan diorang jer sampaikan saya ni hilang suara sebab terjerit2 kat diorang.. kejap Muhammad Adam jangannn!!! kejap Shamin Naufal jangannnnn!!!! hukhukhuk... so malam ni rasa sunyi jer...

padahal saya ada kerja bertimbun2 tapi xbuat pun...kihkihkih pahtu duk cakap bosan2... hahahakk but i miss them... hurmmm papepun esok malam dah nak balik kedah dah sebab dah start kelas dan hari ahad pas kelas terus ke shah alam.. hurmm bosan2..hohohoho

memg tak tahu nak buat apa nih.. mak pun dah tidur.. nak makan, perut dah trsangat kenyang, nak tidur rasa mcm awal sgt, nak br'FB' rasa bosan lak.. xde org nak tegur pastu xde benda menarik pun.. tapi sebab bosan maka terjadilah entry sengal xberapa sengal nih... hehehe

*saya pun dah kena jangkitan benda alah nih..hehehe tapi xguna sgt pn..kdng2 jew*



p/s: 1) erkk.. kami memg ajar panggil anak2 buah kami dengan nama penuh walaupun xdelah penuh sangat pun sebab nama diorg memg panjang2 lebih dari 3, so 2 pun dh separuh nama diorg..hehehe(erkk tibe2 jew kan xde org tanya pun..hehehe)... 2) asal ber'saya' lak saya ni yer...hehehe

okhe..itu saja..jumpa lagi.. salam sayang...
 AhlamMieraShafie!

KENAPA LAMA MENYEPI...?

Assalamualaikum semua sahabat blogger tersayang!!!...


wahduh3! lama sudah ya Ahlam menyepikan diri dalam dunia blog ini ya...wawawa udah dua bulan ya.. huhuhu kena sampuk dgn minah indo dkt Shah Alam.. kihkihkih :P ok back to topic... hurm  sebenarnya Ahlam menyepi disebabkan ini...

sebelum itu, Ahlam nak ucapkan tahniah buat pasukan Pahang atas kejayaan menjuarai Piala Malaysia 2013 sebentar tadi.. untuk TRW cuba lagi tahun hadapan, Kelantan terbaik tahun ini... apapun This is Pantai Timur!!! moga tahun depan Terengganu bangkit...yehhh!!! lalalalala :P

okhe sambung tengok bawah!

--->sila lihat gambar dibawah<----
-
-
-
-
-
-
-
-


*back to school as a postgraduate student.. alhamdulilah.. moga semuanya berjalan lancar.. inshaaAllah akan tamat pengajian dalam masa 2 tahun lagi... sibuk mengulang kaji.. namun tak susah bagi Ahlam sebabnya course yang ditawarkan ini sangat biasa dengan Ahlam so tak susahlah nak belajar.. hehehehe *


*ooopppss.. bukan Ahlam yang ambil exam ini yer...hehehe tapi budak kolej tempat Ahlam kerja part time.. alhamdulillah.. jika tiada aral dan ditawarkan kerja tetap inshaaAllah akan terus di kolej ini... oleh sebab itu, Ahlam terpaksa berulang alik dari Kedah ke Shah Alam.. penat memang penat tapi demi mencari rezeki yang halal ku gagahi jua..cehwahh ayat.. hehehe *


*paling menyedihkan... my mum masuk hopital secara mengejut.. hanya Allah sahaja yang tahu betapa risaunya kami adik beradik... Ahlam bila dapat call dari kakak terus balik ke kampung.. hampir seminggu lebih mak dalam wad di HUSM.. tapi alhamdulillah tahap kritikalnya beransur pulih dan sekarang dia sudah hampir 3 minggu keluar wad dan sudah boleh bangun dan berjalan seperti biasa walaupun nampak uzur... huhuhuhu.. doakan mak Ahlam kembali sihat yer.. :) *





itulah yang berlaku pada Ahlam seepanjang dua bulan ini... huhuhu terpaksa meyesuaikan diri dengan keadaan yang berlaku sebagai full time student dengan part time job yang jauh berbatu diantara utara dengan barat dan sekali sekala akan pulang ke pantai timur menjenguk ibu yang tidak sihat dengan kondisi diri yang belum 100% sihat... cabaran buat Ahlam... buat rakan-rakan blog doakan Ahlam dan Mak Ahlam kembali sihat... ^-^ okeh sampai disini saja buat kali ini... tatatititutu


p/s:ayat lintang pukang, susunan perengang berserabut.. moga anda semua faham apa yang Ahlam nak sampaikan..wawawawa

salam sayang
AhlamMieraShafie!

SELAMAT HARI RAYA...

Assalamualaikum...


rasanya tak terlambat lagi untuk saya Ahlam Miera Shafie aka Amirah untuk mengucapkan...


hurm..dah lama xupdate dan melawat blog2 rakan2 blogger...tak sibuk sebenarnya cuma sedikit sedih dan kurang sihat... inshaaAllah jika semuanya kembali seperti biasa Ahlam akan kembali aktif..inshaaAllah...






p/s: doakan saya kembali sembuh seperti biasa dan saya boleh melakukan aktiviti lasak seperti mana diri saya suka... doakan yer.. ^-^v 




salam sayang...AhlamMieraShafie!

TAK DAPAT KESAN!

Assalamualaikum...

ayoyoyo!!!! macam mana saya nak selesaikan masalah follow dan follow balik? kebanyakkan yang follow saya, saya akan follow balik tapi ada juga yang saya tak dapat kesan mereka... tiada link atau alamat blog mereka untuk saya terjah dan follow balik puas saya usha2 klik situ klik sini tapi xdapat...saya jadi bingung! saya akui yang saya kurang mahir dalam bab2 teknologi internet nih tapi mengikut pengatahuan yang sedia sikit ini bila kita klik dekat profile mereka kebanyakannya ada link untuk ke blok mereka tapi ada sesetengah yang tidak meletakkan link di profile mereka dan ini amat meyusahkan saya dalam proses untuk follow balik...huhuhu dan saya rasa sedih untuk itu, rasa bersalah..wawawa

contoh:
#klik pd gambar utk paparan jelas...

rakan-rakan yang follow saya dan saya tak follow balik 2 maafkan saya, bukan tak nak follow balik tapi masalahnya itulah...huhuhu ada yang tidak mempunya link di profil tapi mereka comment di cbox dgn meyertakan link blog mereka itu sgt membantu saya untuk kesan mereka tapi yang tidak tinggalkan jejak 2 buat saya jadi serba salah... maafkan saya sekali lagi... :(


salam 27 ramadan


p/s: entry ni sebenarnya entry lama dah beberape bulan lepas lagi saya tulis tapi baru hari ini saya publishkan...huhuhuhu

KECUAIAN ATAU KETIDAKSEGAJAAN?

Assalamualaikum....

salam ramadan...

Akhirnya saya ada jugak idea nak tulis apa...hehehe 2/3 hari lepas kita dikejutkan dengan kes kemalangan yang membabitkan seorang kanak-kanak berumur 3 tahun, mati dalam kereta yang ditinggalkan oleh ibunya selama 5 jam!... huhuhu bayangkan 5 jam dalam kereta dengan keadaan cuaca di Malaysia ini...huhuhuhu... berita penuh rasanya kawan-kawan semua sedia maklumkan.. so yang saya nak ketegahkan mengenai isu ini adalah mengenai ianya kecuaian atau pn ketidaksegajaan ibu itu... saya rasa ini ketidaksegajaan si ibu, ibu mana yang tergamak untuk tinggalkan anak mereka dgn begitu lama... itu pendapat saya la, lain orang lain pendapat yerlah bak kata pepatah lain padang lain belalangnya... hehehe dan saya nak sharekan satu video mengenai kes ini...yg sy ambik dri fecebook... jum saksikan.. sy sebenarnya tak sanggup nak tengok tapi tertengok jgk...huhuhu tapi video 2 saya tak boleh nak donwlode tak tahu kenape...huhuhu so  saya bagi link lah yer.. boleh tegok dkt page nih.. SILA TEKAN SINI dan sape-sape yang tak tahu leh baca artikal berita nih... SILA TEKAN SINI.

kesian dekat baby 2.. kesian jugak dekat ibunya... tapi mungkin si ibu tidak sengaja...huhuhu walaupun saya belum punyai anak tapi anak saudara ramai dan belum punyai kereta tapi mungkin akan ada nanti dengan itu sama-sama lah kita beringat....huhuhu





RAMADAN!

Assalamualaikum...


Ape kabar rakan-rakan Blogger semua? harap sihat-sihatlah hendaknya..(dah macam tulis surat lak kan) hehehe... rasanya belum terlewat lagu kot untuk saya nak mengucapkan...


SALAM RAMADAN AL-MUBARAK 


buat semua pembaca... ^-^ macam mana puasa anda? saya alhamdulillah setakat ini ok lagi...saya harap anda semua pun macam tu jugak yer... dan saya juga harap Ramadan tahun ini lebih baik dari yang lepas... amin!!!

picfromfacebook/volkswegenmalaysia
*cantik xgambar? hohoho jadi dp fb sy... :P *



p/s: jangan ponteng puasa yer...hohohoho

TAK LAYAKKAH AKU? dan PESANAN BUAT MU SAUDARI...

Assalamualaikum...


tidak layakkah aku seorang insan ini untuk kecapi bahagia?
tidak layakkah aku untuk rasa bahgia?
tidak layakkah aku...?

jika aku tidak layak...
izinkan aku bahagiakan ibu dan ayah ku, bahagiakan adik beradik ku, bahagiakan keluargaku, bahagiakan mereka disekelilingku...

izinkan aku... :)





p/s: maafkan aku saudari, aku tak pernah ingin bermusuh... aku tak pernah rasa marah padamu walau apapun kata nista yang dilontarkan padaku.. terima kasih atas doa mu untuk melihat aku tidak bahagia dan aku sekarang memag tidak bahagia, sudah hampir setahun  aku derita... namun aku sentiasa doakan dirimu bahagia disana.. aku agak terkilan dgn tulisan mu tapi aku tahu kamu hanya ikutkan kata hatimu, rasa marah mu, rasa benci mu.. pecayalah aku tidak sesekali berniat begitu... ya aku juga kadang kala turut beremosi dan marah, namun aku sedar jika aku turut begitu hal ini takkan kemana... walaupun pekara ini sudah lama berlaku, namun baru hari ini aku luahkan kerana aku tak ingin rasa ini menggangu aku lagi...  cukuplah setakat ini.. maafkan aku... walauapapun tanggapan mu padaku pecayalah aku sebetulnya tidak tahu menahu antara kamu dengan tiba-tiba aku dituduh begitu... cukup terkilan... namun biarlah ia sudah berlalu aku maafkan mu saudari dan jika betula aku yang salah maafkan aku juga...




yang benar
akuAhlammieraShafie!

PEMBAZIRAN

Assalamualaikum...


rasanya dah seminggu Ahlam tak update blog kot..hehehehe busy layan anak-anak buah dan mrmbuang masa dengan TV dan FB...hohohohoh pembaziran... memeg membazir sungguh sebabnya kalau diikutkan sekarang nih Ahlam dalam bus otw ke Penang.. tapi disebabkan rasa malas dan tak berape sihat so Ahlam cakap dekat mak yang Ahlam tak jadi pergi...huhu lagi pun esok dan lusa pejabat cuti lagi...hurmm... dan inshaaAllah maybe hari isnin ni kot pergi sana balik...

hagus RM 48...wawawawawa


ok sampai sini sahaja dulu.. tatatititutu... ^-^v






TAKUT UNTUK BERDEPAN

Assalamualaikum...


fuhhhhhfuhhhhhfuhhhh!!! ambik nafas2... huhuhu sesak nafas rasanya...huhuhu nak tahu kenapa... wawawawa.. sebenarnya Ahlam kena balik kampung... kerana ada family gethering and my nephew nak kawen...hohoho... (anak buah dah nak kawen mak saudara entah bila..tsk3...) so semua adik beradik Ahlam balik sebab kebetulan sekarang ni kan cuti sekolah...huhu

berbalik pada tajuk 2.. Ahlam takut nak berdepan dengan family Ahlam, sebabnya pasal IV.. aduhai terutamanya untuk berhadapan dengan Mak Ahlam... Ahlam rindukan dia sangat-sangat tapi Ahlam takut... takut untuk melihat wajah kecewanya... :( tapi nak buat macam mana Ahlam tetap kena hadapinya juga... 

hurmmmm.... harap tiada yang bertanya pasal itu.. ia menyakitkan hati dan hurmmm...


ok sampai sini sahajalah buat setakat ini.. doakan perjalanan Ahlam selamat dan juga doakan moga segala urusan Ahlam dipermudahkan...


hoho.. balik kampungx10.... (walaupun agak sedih tapi hati tetap riang..boleh xlagu 2.. wawawa)

peace!




p/s: dugaan yang maha berat.. tak tertanggun rasanya jiwa ini...huhuhu

MALU SENDIRI...

Assalamaualaikum semua...


perasan tak (kalau perasanlahkan..hahaha) semenjak dua menjak  nih entry Ahlam macam berbau kesedihan, kekecewaan, rasa down yang amat..hurmmm memang pun Ahlam tengah melalui fasa kesakitan yang amat, rasa kecewa yang tersangat... tapi bukan pasal cinta cintun ke apa... 2 masalah karut bagi Ahlam.. yang tengah Ahlam alami ni lagi teruk.. tak taw nak cerita macam mana tapi kesakitan itu sangat tak tertanggung.. yerlah sebabnya harapan yang mak dan ayah Ahlam letakkan pada diri Ahlam, Ahlam dah sia-siakan dan kecewakan mereka... kerana itu Ahlam sangat-sangat sedih dan kecewa dengan diri sendiri... tak taw nak mula dari mana, tak taw nak melangkah kemana semuanya macam tak de jalan.. kabur... tapi nak buat macam mana inilah takdir buat Ahlam.. mungkin nanti ada rezeki lain buat Ahlam, mana taw insha Allah...

MALU SENDIRI... bila baca entry yang lepas Ahlam rasa macam nak sorok muka dalam lubang.. malu gil* rasanya bila baca balik..hahahahahuhuhu sib baik tak banyak yang komen (2punadasatujerkot)...huhuhu sebabnya rangkin blog Ahlam 2/3 menjak nih menurun kerana si tuan punya blog nih takde mood nak blogking.. so orang lain tak datanglah blog kite...hehehehe (sedihnyaxdeorgnkdtg..huhuhu)... btw im promise myself tuk aktif berblog  balik hahahaha....

actually banyak benda Ahlam nak kongsikan tapi itulah takde mood..hehehe ok sampai disini sahaja.. jumpe lagi tatatititutu....


erkkkk....sekadar gambar hiasan...hahaha *ater dah rasa habis chomel la 2...kihkihkih* :P




p/s: terima kasih buat rakan-rakan yang bagi support dan tak bosan bagi nasihat.. terima kasih tak terhingga... i really appreciate it... *sebak!

Hanya Mahu Kuat dan Redha...


Assalamualaikum...


kata orang rezeki?tuah ayam nampak di kaki, rezeki manusia pula tengok nasibnya... rezeki seseorang, kita tidak tahu hanya DIA yang Maha Mengetahuinya... bercakap tentang rezeki ini buat saya pasrah namun dalam pada itu saya tersangat kecewa adakah itu saya tidak redha dengan takdir yang tertulis buat saya???

astagfirullahalazim... saya ingat saya kuat untuk hadapi semua dugaan yang Allah tentukan ini, namun saya rebah dipertengahan jalan dan sekarang saya terlalu payah untuk saya bangkit untuk terus melangkah.. saya telah mengecewakan hati dua insan saya yang terlalu saya sayangi.. saya hancurkan harapan mereka saya punahkan impian mereka untuk melihat saya gagah berdiri... namun sekarag saya tak mampu berdiri.. dunia bagai kelam buat saya... dugaan demi dugaan buat diri ini terus dihimpit sendu dikala malam...

pada siapa untuk saya luahkan tiada yang memahami, tiada yang mengerti tiada yang mahu pinjamkan telinga... dunia bagaikan tiada penghuni... sana sini mencari sang telinga yang mampu meminjamkan buat seketika namun bicaranya buat saya bertambah dihimpit pilu...

dikala sepertiga malam... terjaga oohh Tuhan syahdunya terasa... kini ku tahu pada siapa patut ku mengadu.
hanya pada-Nya yang Satu...

Ya Allah terlalu panyahnya untuk hambaMu ini bangkit berdiri dan menglangkah pergi, Ya Allah berilah hambaMu ini kekuatan untuk menempuhi segala dugaan ini... kekuatan untuk menghadapi semuanya.. jika itu sudah tertulis..redhakanlah hati ini untuk menerima segalanya...

mungkin dugaan ini tidak seberat insan lain diluar sana... alhamdulillah DIA mendugaa kerana DIA sayang pada kita... ^-^


*saya teringat kata ustaz.. saya akan pegang kata2 ini..huhu # saya pernah publishkan kata2 ini dulu*



p/s: buat rakan2 seperjuangan TAHNIAH diucapkan... peganglah tanggungjawab yang diberikan itu sebaiknya...

Selamat Hari Lahir...

Assalamualaikum...

27 April...

genaplah usia saya 2* hehehe (rahsia :P) saya tak muda dan tak tua..huhuhu Alhamdulillah syukur pada yang ESA sampai ke hari ini saya masih bernafas lagi..hari ni dah 29 maknanya dah lebih 2 hari saya baru update.. hurmm saya kurang sihat.. ni pn gagahkan diri untuk buat entry.. maafkan saya kerana belum sempat lagi untuk melawat ke blog2 rakan2 buat masa ini...in shaa Allah jika sudah sihat saya akan buat lawatan...

berbalik pada hari lahir saya... saya tertnya-tanya apa ynag telah saya capai setakat ini.. nampaknya tiada pape lagi.. kerja belum muncul2 lagi.. saya stress memikirkan posting saya tapi mungkin belum rezeki lagi.. saya sangat berharap agar posting saya dan rakan-rakan yang lain dicepatkan.. kami ada bebanan yang kami perlu selesaikan... saya dah tak sanggup duduk di sini lagi saya ingi pergi jauh.. saya terlampau berkecil hati dengan orang di sini... jika posting belum muncul lagi, saya sangat harapkan guru ganti di Mersing saya dapat.. cuba untuk bertukar angin...


oh yer secara kebetulan tarikh lahir saya sama dengan  NAVY DAY.. to NAVY People Happy Navy Day!!!!





p/s: doakan saya cepat sembuh dan cepat2 dapat posting!!!! tq

Anak muda...

Assalamualaikum... 


isu pergaduhan pelajar.. samseng, gengster... pelajar sekolah sekarang ini bila kita perhatikan makin banyak kes buli gengster dan lain-lain... kadang-kandang kita takut bila mendengar berita-berita tengtan pekara itu.. hari ini mungkin dah ramai yang dah tengok video sekumpulan pelajar sekolah menengah membelasah seorang ketua kelas... nauzubillah!!! kejam, mereka seperti tidak menggunakan akal fikiran seperti dirasuk... seperti satu pekara kecil yang sekadar untuk memuaskan nafsu marah mereka... saya takut bila melihat generasi baru kita begitu, cuba anda fikirkan dalam masa 20 tahun lagi bagaimana dengan negara kita..???? huhuhu....

namuan, semua yang berlaku itu salah siapa???? 

bagi yang xtengok lagi Ahlam anakn kongsikan video tersebut di link ini sini dan satu lagi disini....

selamat menontong!!!! huhuhu 

akhbar UTUSAN MALAYSIA melaporkan bahawa pihak Polis sedang menyiasat suspek2 dalam video tersebut... baca disini.


cuba fikirkan jika mangsa itu adik/anak/saudara kita dan juga cuba fikirkan pembuli itu adik/anak/saudara kita apa tindakan yang kita lakukan..?????

~~~~ bila Ahlam tengok video tersebut tiba-tiba teringat time Ahlam buat latihan mengajar dulu.... depan mata... baru tingkatan 2...huhuhu... malas nak cerita kisah lama panjang2...btw moga pihak berkuasa akan mengambil tindakan yang sewajarnya dan secepat mungkin....~~~~

~anak muda tak guna akal bila marah, bila dah parah baru tergadah, menyesal tak sudah...~

renung-renungkanlah....huhuhu

Rantaiku hilang...huhuhu

Assalamualaikum semua....

hurmmmmmmmmmmmmm.. *hai kak mengeluh panjam nampak!.. huhuhu camner tak mengeluh kalau barang paling berharga dan kita sayang hilang...huhuhu nak di jadikan cerita kemarin  6/4/13 memg xkan ku lupa lah..rantai emas pemberian mak Ahlam telah hilang... uwaaaaaaaaaaaaa!!!! Ahlam xtaw macam mana rantai 2 jatuh... sedar2 dah xde dilehir.. 2 pan dah malam baru perasan rantai xde...huhuhu time 2 ahlam dekat salon rambut nak potong rambut bila buka tudung tegok dekat cermin rantai xde...huhuhu rasa nak nagis pn ada..tapi control...huhu terus col rumate dekat panthouse suruh dia tengok2kan dalam bilik air mana taw ada terjatuh dekat situ.... namun msg yang saya terima adalah amat mengecewakan... takde....huhuhukk

so sampai sekarang Ahlam tak taw nak karang ayat camner untuk bagitau dekat emak Ahlam...huhuhu hurmmmm.. walau macam mana pun  Ahlam kena bagitau jugak...hurmmm...mungkin takde rezeki...tapi Ahlam masih berharap lagi untuk jumpe dengan rantai 2...

ayoyoyo!!! serius sedih, serabut dan tak tau nak cakap apa....

BERFIKIR...

Assalamualaikum....


entry yang lepas Ahlam tajuknya sedih.. kenapa Ahlam sedih.. skroll kebawah untuk baca... hehehe
hurmmm hari ni bila buka facebook Ahlam terbaca satu kata-kata nih dan Ahlam nak kongsikan buat kawan-kawan Blogger semua...dan tak lupa juga buat kawan-kawan yang baca dan komen setiap entry yang Ahlam tulis *walaupun ada yang merapu dan meroyang kamu semua tetap bagi komen dan suntikan semangat buat Ahlam... terima kasih yang tak terhingga... ^-^ jom kita tengok;
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


ia buat Ahlam berfikir betul jugak...huhuhu yang lepas biarlah lepas ia memberi kita seribu satu pengalaman... sedih dan terluka itu lumrah kehidupan...ia ajarkan kita satu kekuatan...yehhhhhh!!!!! semangat datang kembali... :P


okheh sampai disini sahaja... tatatitititutu salam sayang buat semua...

~Ahlammiera~

SEDIH

Assalamualaikum semua....


Ahlam dah jarang update.. klu update mesti benda sedih jer... huhuhu sekarang pun rangkin pegunjung dah menurun kadang-kadang takda langsung... hehehehe Ahlam faham, ahlam pun dah lama tak melawat ke blog kawan-kawan...huhuhu maafkan Ahlam...

SEDIH...

3APRIL
hari lahir dia... kalau tahun lepas dan tahun sebelumnya Ahlam jadi orang pertama wish pada dia.. dan kami akan bercakap berjam-jam.. menyulam janji mengubah impian memasang angan-angan... tapi sekarang semuanya melayang dan mungkin saat dan tika ini dia sedang menyulam janji mengubah impian dan memasang angan-angan dengan insan yang dia sayang... bukan lagi dengan Ahlam...ohh Tuhan Ahlam pasrah...

sekarang Ahlam tidak mampu untuk mengucapkan selamat buat dia.. Ahlam sedih... Ahlam tak mampu.. Ahlam terlalu sedih.. terlalu!

walauapapun Ahlam hanya mampu tulis di sini.. buat diri dia Ahlam nak ucapkan selamat hari lahir yang ke24... moga dikurniakan kesihatan yang baik, kebahagiaan dunia akhirat, keredaan dari-Nya.....*xtaw nk ckp pe..mcm biasa la...hehehehuhuhu

BAHAGIA... moga dirimu bahagia.. biarlah aku tanggung derita ini.. mungkin aku tak layak untuk itu.... ^-^v

maksimun...

Assalamualaikum...


sihatkah semua? harap semuanya sihat...


pernahkah anda semua rasa perasaan yang muak pada tahap yang maksimun? pernahkan anda semua merasakan perasaan kegagalan yang pada tahap maksimun? pernahkah anda rasa satu perasaan bosan pada tahap yang maksimun? pernahkah anda rasa menyampah pada semua banda dan orang pada tahap maksimun? pernahkah anda rasa kekecewaan pada tahap maksimun, kekecewaan pada diri sendiri pada tahap maksimun? pernahkah?????


kadangkala kita terlalu memikirkan sesuatu sehingga ia menyeksa diri kita pada tahap yang kita rasa tak tertanggung, rasa ingin lari sejauh mungkin... namun, walaupun kita lari hingga hujung dunia ia tetap juga datang membelenggu diri kita...
kadangkala kita rasakan masalah yang kita lalui ini paling teruk dalam dunia..padahal hanya sekecil kuman jika dibandingkan dengan masalah insan lain dalam dunia ini...


entah mengapa saya rasakan diri saya sarat dengan satu perasan yang tidak tertanggung, perasaan yang maksimun.. segala benda bercampur, sebati dan tepu... sehinggakan rasa ingin muntah!.. ia tak terluah, telah cuba untuk meluahkan namun, seperti hilang punca, tiada mukadimah, tiada pegenalan.. tapi tak perlu itu semua.. hanya luahkan!.. namun ia tak lerluah...
tersangkut dikerongkon...perit untuk melakukannya.. perit juga untuk menyimpannya.... seperti ditelan mati mak, diluah mati ayah...

saya lemas dengan rasa sendiri... T-T



~Ahlammierashafie~





TIADA TAJUK

Assalamualaikum...


Apa khabar semua.. Ahlam harap sihat-sihat saja... Ahlam alhamdulillah sihat ^-^...  maafkan Ahlam kerana dah lama tak berkunjung ke blog kawan-kawan.. huhuhu Ahlam agak busy....


IV ISMP 2013...
(26/02/2013)
IPG Kampus KOta Bharu, Kelantan.

Gembira dah dapat IV.. oleh kerana Ahlam di Pulau Pinang so Ahlam terpaksa balik ke KB... penatnya jangan cakap sebab Ahlam baru jer balik dari Terengganu... hurmm tapi demi masa depan yang Ahlam belajar selama 4 tahun terpaksalah jugak...

knowlage memang rasanya dah kosong otak nih.. Ahlam risau.. serius memang risau.. nak nagis pn ada.. tapi Ahlam tetap study...(yerlah dah beberapa bulan tinggal dan xdi asah balik memang lupalah...huhu) banyak benda bak kena study.. Dasar Negaralah pe bandalah... otak nak pecah!!!

hari kejadian...
Ahlam kena IV pukul 7.30 pagi so kul 7.15 tu dah gerak.. Almaklumlah dekat hehehe... sib baik xjem..huhuhu... dahlah hujan... sampai-sampai jer terus nama Ahlam kena panggil.. akak SPP cek Ahlam pnya sijil-sijil segala...huhuhu debaran kian terasa...dupdapdupdap!!! Ahlam dalam group ke dua... lepas group pertama keluar kami bersedia..(satu group 5 org kecuali group pertama 6 org).. bayangkan di Interviw dalam group... huhuhu kami terpaksa berebut untuk menyerlahkan diri... huhuhu dan Ahlam rasa Ahlam paling pasif di dalam bilik 2.... hurmmm

Tawakal tu alallah.....

*menunggu giliran... with kak mas, ana n me...hehehehe..*

BAS oH BAS

lusanya Ahlam terus balik ke Penang... tiket Ahlam beli lepas IV terus ke Pantai Timur KB beli tiket disitu.. Ahlam cakap dkt Abang tu nak tiket 28hb pagi turun ke Sugai Nibong, Penang... ada kosong dah Ahlam ambik satu tiket...Ahlam cek tiket okhe naik kul 10 pagi di hentian bas dekat tesco...

hari kejadian...
(28/02/13)....  dengan selamber pagi dekat bas dan bagi tiket dekat Pak Cik Bas dan tanya dekat mana tempat duduk saya... Tiba-tiba Pak cik tu cakap "eh dik ni tiket semalam 27hb.." dengan terkejutnya Ahlam cakap "ha!!! eh saya beli 28 la pak cik"  pak cik tu cakap lagi.. " betul la nih" sambil tunjukkan tiket 2 dekat Ahlam...Ahlam tegok dan terkejut muka dah pucat.. dalam hati Ya Allah nape jadi camni esk dah kerja habisla aku... huhuhuhu lepas tu Abang Ipar Ahlam cakap.. sabar mesti ada cara nak selesaikan... pak cik tu sempat kata "adik xcek ker tiket nih?" Ahlam cakap cek tapi saya tak perasan tarikh tu...huhuhu sebab memg mintak 28 hb... bila pak cik 2 cek balik dekat kertas dia tiket 2 xde detil pn yg menunjukkan tiket 2 dijual pada  27hb... dia hairan tapi tiket 2 ada dengan Ahlam dan memang Ahlam beli.. so atas budi bicara pak cik 2.. dia bagi naik jugak.. dia kata mesti ada something dan dia tak salahkan Ahlam dalam hal 2...

dan alhamdulillah Ahlam sampai dengan selamat.. ^_^v

*dalam bas..uwaaa mengantuks!*

INTERIM...

kawan-kawan EDU Ahlam heboh diorang dapat penempatan GURU INTERIM... hebahan link cek Penempatan menyeran FB... kebanyakan cakap dapat dan dapat... kawan satu tempat kerja seramai 4 orang SPECIAL EDU dapat.. dan mereka call Ahlam.. excted suruh Ahlam cek... huhuhu Ahlam dengan berat hati dan risau takut xada, cek lah.. dan keputusannya:

"HARAP MAAF NO KAD PENGENALAN ANDA TIADA DALAM SENARAI PENEMPATAN GURU INTERIM''

huhuhuhu... sedihnya... bukan sedih kenapa.. sebabnya Ahlam kena tinggal sorang dekat tempat kerja... tapi dalam hati aku nak jugakkkkkkkkk!!! rindu nak mengajar dan tak sabar nak berbakti pada negara...

so sekarang Ahlam duduklah sorang-sorang di Panthouse 2...huhuhuhu bosan rasa cam dah bisu sebab takde orang nak ajak berbual...hukhukhuk

dan juga tiap-tiap hari Ahlam cek nama Ahlam dan jawapannya tetap sama... pesan sahabat Ahlam bila mengadu sedih "takpe nanti ko dapatlah 2..inshaa Allah" sambil tersenyum dan Ahlam senyum jgk... ^____^


PERSARAAN CO...

sayonara Kept Dato' Dr Mohd Razha bin Abdul Rashid PSSTLDM... terima kasih atas kepimpinan yang terbaik buat kami...dan Tahniah buat Kdr Abau a/l Endin Boon PSSTLDM selamat menjalankan tugas tuan!

*jamuan perpisahan Dato' di VISTANA HOTEL*



itu sahaja buat masa ni.. ohya Ahlam nak ucapkan

SELAMAT HARI WANITA SEDUNIA...

*ikhlas dari Ahlam MIera Shafie ^-^v *

tatatititutu...

ESOK dan RISAU...

Assalamualaikum....



esok(eh skrg dh kul 2.19am mknanya arini...huhu) senarai nama keputusan IV pelajar lepasan ijazah serjana muda pendidikan (ISMP) akan keluar.. hati Ahlam tak keruan, berdebar-debar...huhuhu sesungguhnya Ahlam takut, takut nama Ahlam tercicir... hurmm... walaupapepun doakan moga nama Ahlam tersenarai dan kawan seangkatan Ahlam juga aminn!... ^-^v





wish me luck ^-^v






Menghilang....

Assalamualaikum semua....

rindu Ahlam x???? huhuhu


sebualan lebih kot Ahlam menghilangkn diri dari dunia blog nih.... huhuhu maafkan saya!

ke mana Ahlam pergi yer??? ha!!!! nak taw.... jom skrolll ker bawah... ^___^
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




VOYAGE 282/13 KLDTS
sweet memories!!!




LUMUT-LANGKAWI-PENANG-LUMUT

*cuba cari mana satu Ahlam?..hohoho *


dear someone: saya dah rasa apa yang awak rasa...rasapenatitu
tapi
awak tak rasa apa yang saya rasa... rasasakititu



p/s: Ahlam dah jadi dayang senandung....huhuhu hitam legammmm!!! :(

DILEMA...

Assalamualaikum semua...



Ahlam dalam dilema sekarang nih..hurmm.. antara nak sambung study dgn tangguh dulu atau pohon skrg... arghhhh... dilema-dilema... dalam hati nih nak sangat pohon tapi Ahlam tak tahu bila posting lagi... kalu pohon  dan dapat pastu dapat posting jugak dan kena hantar ke Sabah tak ke naya tu? ohhhhh dilema!!!!

Ahlam nak mintak di UPM dalama program Master Pendidikan(Pentadbiran Pendidikan) sebab sekarang masih dibuka lagi sampailah hujung bulan ni.. huhuhukk... bila tanya member dia cakap baik Ahlam tangguh dulu sebab takut nanti bertembung dengan posting... dan dia cakap batter pas posting baru mintak... sebab time tu Ahlam dah tahu Ahlam dekat mana...hurmmm kalau tangguh dulu mungkin Ahlam boleh mintak di UPSI atau di UUM dalam bidang Ahlam dulu... macam mana ek??????

tulungAhlambuatkeputusan... :(



*tengah pening duk mikir..ayoyo!!!.... ok dah lupa lak nak kena siapkan jadual act kadet...huhuhu...*



tatatititutu..kawan-kawan lain masa kita jumpa lagi... adios!






TAHUN BARU...

Assalamualaikum semua....

rasanya tak terlewat lagi untuk Ahlam ucapkan SELAMAT TAHUN BARU 2013... hehehe


dah lama tak update.. Ahlam tak busy pun... cuma Ahlam di kampung... hehehe  dan kebetulan time Ahlam balik kampung kawan baik Ahlam Finie nak bertunang dgn Tn Ai.. bekas bos kami dulu.. so Ahlam menyibukkan diri untuk bantu dia... hehehe ni cerita sebelum masuk tahun baru

pada hari tahun baru lak Ahlam lepak rumah kakak Ahlam di Kota Bharu.. sambil-sambil jadi pengasuh untuk anak dia jap, 2 hari jugaklah duduk rumah dia... malam tahun baru orang lain sibuk nak p tagok bunga api lah konsert lah Ahlam lak layang cerita dekat intenet pastu tidur...hahahakk *takde makna nak p sambut tahun baru.. sama jer malam 2 dengan malam2 yang lain.. :P

lepas 2 hari disana Ahlam balik ke kampung lak.. hujannnnnnnnnn!!!! sejukkkkkkkk!!!! rasa cam di oversea lak...khikhikhi...takleh nak p mana-mana...huhuhu

ohye... bercakap sal tahun baru nih.. kawan-kawan mesti ada azam baru yer tak... Ahlam pun sama hohoho...
azam Ahlam: 
1) nak posting/mengajar
2) nak sambung belajar (master)
3) nak naik pangkat (Lt Dya)
4) nak kumpul duit/berjimat cermat...
5) nak mula bagi duit pada mak dan ayah...
6) nak kawen...hahahahaha :P *nak kawen penya calon pun xde...hukhukhuk
apapun yang penting ahlam nak jadi insan yang lebih baik dari sebelumnya... 2012 tinggalkan banyak kenangan pahit dan manis buat Ahlam... dan Alhamdulillah Ahlam masih dapat merasa nikmat tahun baru... :)

itulah list azam Ahlam... in shaa Allah mudah-mudahan tercapatlah hendaknya..huhu doakan Ahlam yer... :)
kawan-kawan apalah azamnya???? jom share dgn Ahlam...hehehe dan Ahlam doakan azam kawan-kawan tercapai.. aminnnnn....

sampai sini saja untuk kali ini... sekian terima kasih....

*peace!!! erkkk belum mengemas bag lagi nih.. esk pagi dah nak bertolak ke penang...huhu satu benda pun belum packing lagi huhuhu... ermm doakan perjalanan Ahlam pagi esk selamat yer... :)*


p/s: heheheh tahun baru ni jgk Ahlam nekad no more orglaut... *orglautapapunyangandalakukansayamaafkananda.... 

 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS