Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

PERGI TAK KAN KEMBALI...


 Assalamualaikum...



apa kabar semua moga sihat-sihat sahaja... Ahlam kurang sihat tapi alhamdulillah semuanya baik bila refer hospital dan buat detail medical check up tapi ada keradangan sedikit dkt tulang belakang insyaAllah jumaat ni akan dimasukkan ubat patutlah sakit sangat sejak kebelankangan ni.. nebes! huhuhu doakan Ahlam ok.. kenape boleh jadi macam tu? boleh jadi Ahlam aktif sgt dulu dan sekarang duk berdiri mengajar terlampau lama, turun naik tangga bagai.. Allahualam


berbalik pada pergi takkan kembali... minggu ni Ahlam dan keluarga dikejutkan dengan pemergian bekas jiran kami dulu yang duduk menyewa di sebelah rumah.. Ustazah Zaharah, kami adik beradik panggil arwah, kak zarah.. kami rapat, dah macam saudara dekat dan dia sekeluarga lama menyewa dekat sebelah rumah lebih kurang 10 tahun, anak dia yang ke 6 mak Ahlam yang jadi pengasuh..  tahun 2007 mereka sekeluarga pindah.. dan kami jarang jumpa ,last Ahlam jumpe Arwah tahun 2009 macam tu masa kenduri khawin anak perempuan Arwah. dia sgt baik, lemah lembut tutur katannya...


Arwah ada datang ke rumah selepas itu tapi Ahlam tiada. tahun lepas masa Ahlam khawin, ada jemput Arwah sekeluarga tapi yang datang hanya anak Arwah jer, masa tu anak Arwah merangkap kawan baik Ahlam ada cakap yang Arwah baru keluar hospital, kami adik beradik rancang nak melawat tapi atas masalah-masalah tertentu kami tak sempat nak pergi melawat...dan minggu ni kami dikejutkan dengan berita pemergian dia... ralat jgk sebab tak sempat nak menziarah.. 


Arwah dgn anaknya.

moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman... aminn 




al-fatihah.

LAMA TAK BERSIARAN.

Assalamualaikum...



Hai semua... apa kabar... last entry bulan 12 tahun 2016 dan sekarang dah bulan 4 tahun 2017... agak lama jugak tak bersiaran dekat sini... disebabkan kesibukkan tugas hakiki dan keletihan serta keupayaan line internet yang macam siput maka niat dan keinginan Ahlam nak bersiaran terpaksa dibatalkan... RINDUUUUU sebenarnaya nak berceloteh dekat sini, melawat blog rakan-rakan yang dah lama tak berkunjung, rindu sgt.... huhuhuhu 


maafkan Ahlam yang tergelam timbul ni... banyak perkara yang Ahlam nk kongsikan tapi dah lupaaaa... hehehehe Alhamdulillah Ahlam di bumi Bornieo makin selesa dan serasi tapi kadang-kadang terjerat rindu pada orang-orang semenanjung terrutama pada suami dan keluarga... (malam2 nagis rindu😏 ).. 


dan Alhamdulillah usia perkahwinan kami dan memasuki usia 6 bulan... ada org tanya Ahlam dah ada isi ke... belum hehehe mood honeymoon lg..kihkihkih insyaAllah soon doakan....


tak tahu dah nak cerita apa so jumpa lagi nanti byebye...



xoxo
love!
 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS