Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

Segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA

Assalamualaikum...




Assalamualaikum semua. Dengan ini PapaG lancarkan satu segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA. Siapa nak angkat tangan. Untuk pengatahuan semua baru-baru ini Papaglamz telah melancakan Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz (klik disini).  Pelancaran Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni akan dapat membantu anda dalam membuat pemilihan shawl yang cantik, glamour, exclusive dan menarik untuk anda gayakan. Lebih-lebih lagi nak raya ni kan?



Korang nak cuba Shawl Exclusive By Papaglamz secara PERCUMA? Mudah je. Jom join segmen yang PapaG buat ni. Klik kat banner di atas tu yer.

Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz

Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Glitter. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang nampak lebih Glamour dan anggun pada si pemakai serta MUDAH BERALUN yang penting TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu, untuk koleksi kali ini PapaG tampilkan KHAS satu shawl yang warnanya LIMITED. Sebab hanya SATU warna sahaja shawl yang diperbuat dengan menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Bagi mereka yang dah mencuba koleksi shawl PapaG yang lepas tentu tahu bagaimana CANTIK dan SELESAnya memakai shawl PapaG yang menggunakan kain jenis ni kan? Jadi buat mereka yang merindui shawl PapaG dibuat dari kain jenis ini korang boleh grab dalam koleksi terbaru ni. Tapi SATU WARNA je la iaitu Musted Yellow.

Terdapat 7 warna berbeza yang korang boleh lihat seperti gambar yang PapaG tunjukkan di bawah ni.

wide-shawl-exclusive







Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.

1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz


KERJA

Assalamualaikum...



hai semua.. lama xupdate... huhuhu sebelum tu Ahlam nak ucapkan...

SELAMAT MEYAMBUT BULAN RAMADAN!!!


dua tiga minggu nih Ahlam busy dengan kerja dan IV... alhamdulillah

pasal kerja Ahlam just apply jer.. heheh tapi alhamdulillah dipanggil interview... dan diterima kerja disatu company yang meneluarkan produk kesihatan dan kecantikan atas jenama sendiri alah mcm Trlajak Laris dengan ku puteh barulah puteh tuuuu.. seangkatan lah depa.. tapi company ni baru lagi adalah dalam 4 ke 5 tahun kot atau lebih.. dan semakin meningkat naik.. HQ dia brtempat di Jitra, Kedah.. sebab itulah Ahlam try apply... xsangka sangkut.. saja jer apply kot2 leh stay atau duduk terus dkt kedah nih.. jadi org kedah ke.. hahaha btw nak dijadikan cerita Ahlam kerja dkt sana selama 3 minggu tapi klu ikutkan xcukup pn 2 minggu tuh sebabnya Ahlam mtk cuti utk ke Putrajaya ada IV dekat sana.. mula-mula ok jer tapi belah ptg boss panggil masuk bilik dia.. than dia tanya macam mana kerja dekat sini.. Ahlam cakap ok dan seronok kerja.. dan still belajar lagi yerlah baru seminggu kot.. huhuhu banyak benda kena belajar sebab Ahlam xpernah kerja lagi sebelum ni nak-nak dalam bidang marketing.. gilo ko nak terus dapat yerlah masa belajar tak pernah pun pensyarah ajar sal marketing tuh klu sal pengurusan bilik darjah dll adalah... huhuhuhu


reaksi boss.. muka dia xleh blah maybe dia expect Ahlam terus leh paham kot.. huhuhu tak pe Ahlam senyum jer.. pastu dia tanya kenapa nak cuti sampai seminggu... huhuhu Ahlam ckplah nak balik kampung than kena pergi Putrajaya.. dia tanya kenape.. Ahlam jawab saya ada urusan penting disana.. dia tanya lagi urusan apa disana.. nak tak nak kena jawab jugak... so Ahlam cakap Ahlam ada IV di putrajaya... dia ckp klu xpergi xboleh ke... huhuhu Ahlam rasa mcm xtahu nak ckp.. Ahlam ckp saya dah tunggu 3 tahun utk IV nih.. klu sy xpergi sia-sia usaha saya buat utk dipanggil IV selama 3 tahun dan saya belajar selama 4 tahun tambah tolak 7 tahun saya menanti peluang ini.. lepas tu dia ckp klu awak dapat macam mana.. Ahlam ckp saya xpasti saya dpt atau tidak yang saya tahu sekarang ni bukan macam zaman dulu.. habis belajar terus posting.. takkk!!!! skrg kerajaan guna sistem terbuka... susah saya nak bagi jaminan atau nak kata saya dpt... dia angguk...


lepas tu dia mcm ugut ckp dia xboleh bagi jadi staff tetap mungkin dia akan bagi Ahlam jadi staff kontrak... Ahlam just angguk jer... huhuhu pastu dia kata selama cuti nanti awak fikirlah macam mana.. saya pun akan fikir jugak katanya.. so kita sama-sama fikir... huhuhu xpe Ahlam faham tengok dari reaksi dia memng xnak bagi dahhhh Ahlam kerja dekat situ.. huhuhuhu


nak dijadikan cerita.. balik dari kampung dan putrajaya... Ahlam masuk kerja pada hari ahad bersamaan 5/6/16... masuk kerja macam biasa... buat kerja macam biasa entertain customer, buat pendaftaran, ambil order, buat order blablabla.. dalam pukul 12.15 mcm tuh ada second boss aka sister pada boss.. panggil Ahlam... "miera nanti turun bawah ambil blazer... pakai.. ayu blablabla, amalina blablabla" Ahlam angguk jer... terus sambung kerja.. dalam masa 5 minit dia panggil lg.. main sound macam tu jer.. dia ckp "sorry2... ada pembetulan sikit.. miera, awak boleh kemas2 barang.. boleh balik sebab awak dipecat" lebih kurang macam tu lah ayat dia.. sentap dowh.. time tu semua orang pandang muka nih.. terus berubah muka Ahlam.. tak sedih pun tapi maluuuuu... dan rasa terkilan sgt.. kenapa perlu sound macam tu... kenape tak panggil pergi meja dia jer... cakap elok-elok.. serius Ahlam sentap dan terkilan sgt.. bila tangok org sekeliling Ya Allah malunya.. memang pagi tuh ada niat nak brhenti tapi memang tak sangka diberhentikan dengan cara paling hina pada Ahlam.. memang tak sangka lagsung!!!!..


Ahlam terkilan sangat-sangat,.. yerlah cara depa buang tak profesional langsung.. tapi depa berkuasa tu syarikat depa punya..TAPI depa kena peka jugak dengan MARUAH org, HATI DAN PERASAAN org... xsangka.. Ahlam pandang tinggi dan pada boss sebab muda-muda dah berjaya... tapi bila dia buat macam nih terus rasa hilang hormat tuh.. patutlah ada staff yang dah lama kerja nk brhanti... so baru Ahlam tahu... hurm... lepas kena pecat tuh second boss macam nak halau terus Ahlam dari company tuh.. hahah rasa macam eh dia ni sabarlah.. hahaha kalau korang ada dekat sana korang tahulah macam mana keadaan tuh.. macam kita nih nak curi maklumat company dia lak.. kelakor... serius nak tergelak pun ada.. sabaq jerlah, macam tak sabar-sabar nak suruh blah.. klu dikira hari tuh adalah dalam 3 atau 4 kali dia duk tanya miera dah boleh balik.. miera dah bagi semua barang, miera dah letak note atas maja.. miera ada ambil blazer, dah hantar.. blablabla.. seriusss nampak sgt dowh.. huhuhu


takpelah takde rezeki dekat situ.. insyaAllah dekat lain... mungkin ada hikmah disebalik kejadian... btw terima kasih syarikat M*Sdn Bhd kerana bagi peluang pada saya untuk tahu apa itu markerting sedikit sebanyak walaupun hanya dalam masa beberapa minggu... dan bagi saya rasa bekerja itu macam mana... terima kasih jugak sebab memalukan saya dan menjatuhkan maruah saya... ^-^v  niat saya masa mula dipanggil interview memng nak cari pengalaman.. so saya dah dapat pengalaman itu walaupun sekejap... alhamdulillah... walaupun saya pergi kerja ulang alik dari UUM ke Jitra naik bas kul 7. 45 walaupun opis buka 9.15.. saya terpaksa jalan lebih kurang 1KM dari jalan besar untuk ke opis sebab bas tak masuk ke dlm.. (kurus hakak.. hakak suke)... tiap-tiap hari duk on9 cari bilik sewa (sib baik xdapat.. heheh klu dapat jenuh hakak, mesti deposit burn... huhuhu).. tiap hari sebelum tidur dan selepas bangun asyik duk fikir camner nak balik nanti.. sebab opis tutup kul 6.30 tapi kadang2 kul 7 baru leh balik T-T selalu trlepas bas.. huhuhuhu yerlah bas last kul 6.45-7pm.. klu dah balik kul 7 nak jalan dlm 1KM lg.. mana dan... hurm.... so macam mana Ahlam balik lepas tu terpaksa naik kete sapu / call member mtk simpati (dah macam pengemis kadang2 rasa) tapi kadang-kadang kwn satu tempat kerja hantar sampai changloon.. alhamdulillah Ahlam selalu jumpa orang2 yang baik dan pemurah (TQ MEENA santik cute).. klu naik keta sapu Ahlam terpaksa bayar RM25 untuk satu hala.. sobsob...


dah banyak Ahlam lalui.. ia mengajar erti sabar dan tekad... hehehe walaupun pengakhiran yang memalukan tak mengapa Ahlam terima dengan redha... tapi pesanan Ahlam buat majikan syarikat tersebut sila peka dgn tindakan anda.. ambil peduli pasal pekerja... kadang-kadang pekerja nih bawak rezeki pada kita.. jgn trlampau mendogak ke atas.. lihatlah yang dibawah... saya tahu saya tidak layak untuk menegur tapi cukuplah saya yang kena jangan buat pada orang lain yer... hehehehe 




xoxo...


MENANG PERADUAN JAMU SUSUK DARA SECARA TAK SENGAJA...

Assalamualaikum...


ape habaq semua... hehehe Ahlam alhamdulillah sihat... ni ha nak kabo minggu lepas Ahlam ada masuk peraduan teka harga produk secara tak sengaja.. memng xsengaja pun hehehe... secara xsengaja tuh lah Ahlam dpt hadiah.. maknanya Ahlam menang!!! yehyeee seronok sangat.. yerlah xsia-sia usaha Ahlam tekan calculator.. hehehe sib baik harga-harga barang tuh Ahlam tahu sebab Ahlam biasa guna Jamu Coklat Love Habibi (ada masalah angin jahat sebab pernah jatuh tapi xberurut so tanggunglah akibatnya)  dgn Masker Vergina (guna letak dekat ketiak.. hahaha allergic diodorent)... yerlah Ahlam memang suka semua produk JSD nih.. sebab memng berkesan.. dik non  meh nak bagi tahu nih, walaupun dik non xkawen lagi, dik non kena jaga juga taw... huhuhu kebersihan tuh separuh daripada islam... yer ke term Ahlam guna nih.. hehehe

mana taknya.. kalau ada keputihan macam mana nak solat kan.. huhuhuhu btw Ahlam memng dah target nak try JSD punya pencuci wanita (Cool Mediated Feminim Wash) tapi xbersempatan nak beli lagi.. (korg tahu-tahulah Ahlam nih student tua)... bila memang contest nih memng Ahlam pilih FW ler... memng best hakak oittt guna nih sejuk jer.. best3 hehehe 


sedikit mengenai Cool Medicated Feminim Wash by Jamu Susuk Dara:

1) merawat keputihan dan kegatalan
2) membasmi kuman dan fungus
3) nyaman dan memberi keselesaan pada mereka yang kerap berpeluh
4) PH lembut, kurang berbuah dan pekat 
5) harum dan memikat hati. 


alhamdulillah benda yang duk target nak akhirnya dapat secara percuma.. hehehe 

terima kasih pada Sis SH. Nurul Atikah (agen JSD) kerana merealisikan target Ahlam... 

korang kalau nak cari trust seller JSD  leh la contact Sis Atikah nih  di talian 011-19771292 atau korang leh usha-usha IG dia @jamu_susuk_dara_couture


sat2 kemenangan.. hehehe suke3

yeyeh.. hadiah dah sampai!!!! alhamdulillah


p/s: sorry la ek pembaca.. ayat Ahlam tunggang langgan.. huhuhu sebab tengah pening nih.. :P



 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS