Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

EXAM!!!! All The BeST...

Assalamualaikum semua...

Ahlam nk ucapkan selamat menjalani Peperiksaan pada semua yang akan menjalani peperiksaan pada sem ini..buat rakan2 di UUM all the best moga DEKAN menjadi milik kita...huhuhu amin..

rakan2 Pendidik UUM yg buat short sem 2 (7 sem)  moga kita brjumpa lagi di majlis KOnvo nanti...(trsngat jeles dgn korg huhuhu...pdm muka sape surh xnk buat short sem..wawawawawa) btw all the best kt semua... moga kita menjadi GURU cemerlang nanti..amin..^-^


*gmbr curi dkt FB..hehehe klu tuan dia tgok nih jgn marah yer..^___^ huhuhu*


ohya rakan2 semua..jgn lupe mulakan dgn BISMILLAH akhiri dgn ALHMDULILLAH..

Think....


Assalamualaikum...


Ahlam nak kongsikan gambar ini...fikirkan..renung2kan... ^-^









P/s: teringat masa Ahlam sem satu dulu belajar sal Psikologi kanak2 (subjek yg trsngat best)... ni lebih kepada teori Albert Bandura.. or teori Pemodelan.. so kat sini Ahlam nak sampaikan bhwasanya kita org dewasa akn sentiasa menjadi perhatian kpd kanak2 (role model)..huhuhuhu oleh itu, tunjuklah contoh yang baik...^-^

ohya..nk taw lebih lnjut sal teori nih..tnyalah cik google..hehehehe :P

Tahniah kerana Cemerlang...

Assalamualaikum semua...^-^

 hari ni Ahlam rasa sangat gembira yerlah...tadi call rumah adik Ahlam cakap yang anak saudara Ahlam Yaya atau Nurul Shadia Najwa Ashikin Cemerlang dalam Peperiksaan Menengah Rendah (PMR) dia dapat straight A's...wahhhh terujanya Ahlam dengar...Alhmdulillah sangat2... sib baik Ahlam xde janji apa-apa dengan dia..hehehehe klu x nasib la...hahaha...tapi Ahlam akan cari la hadiah untuk dia..^__^


tok Yaya.. Mak Irah amat berbangga dgn Yaya...truskan usaha Yaya lagi..Yaya adalah kebanggaan Umie n Abah Yaya juga adik-adik Yaya yang lain... kejayaan Yaya ni menjadi pendorong kepada adik-adik Yaya.. insyaAllah mungkin mereka akan mengikuti jejak Yaya suatu hari nanti... Mak Irah nak tgok Yaya belajar ke peringkat yang lebih tinggi lagi..mungkin lebih hebat dari mak cik2 dan pak cik2 Yaya yang lain...
*baguskan anak buah saya ni..:)  saya curi gambar dlm FB dia gambar dkt sekolah.... dia sekolah agama dkt Sek.Men.Keb. Kluster Agama Tok Bachok*





rasa cam kejap jer masa berlalu, rasa cam semalam jer dia lahir...hehehe skrg dia dah remaja...hehehe yerlah masa dia lahir Ahlam sekolah rendah lagi...walaupapepn TAHNIAH DEAR...

82 RAHSIA TAHI LALAT

Assalmualaikum semua..


jom kita tgok apa rahsia tahi lalat yang ada kat bahagian tubuh anda...^-^


1. Bibir atas kanan - Banyak rezeki, pandai
2. Bibir atas kiri - Ramai kawan, baik hati
3. Bibir bawah kanan - Disegani orang, ramai yang suka
4. Bibir bawah kiri - Pandai bicara, tak mudah kalah [x]
5. Leher kanan - Cerdas, jujur, berani menderita [x]
6. Leher kiri - Cerdas dalam segala hal dan banyak pengetahuan
7. Leher di tengah - Tercapai cita-cita
8. Biji mata kanan - Suka serong dan pembohong
9. Biji mata kiri - Pembohong tetapi baik hati
10. Hujung mata kanan - Baik hati, sopan santun, cerdas
11. Hujung mata kiri - Baik budi, murah rezeki
12. Punggung kanan - Agak mengalami kesulitan [x]
13. Punggung kiri - Malas dan suka duduk [x]
14. Betis kanan - Suka berhibur, boros
15. Betis kiri - Rajin, tidak suka menganggur [x]
16. Lutut kanan - Bersikap tidak peduli dan tidak mahu berusaha
17. Lutut kiri - Kurang kuat berusaha
18. Kepala sebelah kanan - Terkabul cita-cita [x]
19. Kepala sebelah kiri - Sering menemui kesusahan [x]
20. Kepala sebelah belakang - Jujur, sabar dan tekun
21. Kening kanan - Cerdas dan cekap
22. Kening kiri - Cerdas dan sopan santun
23. Tengah kening - Keras hati dan berani segala hal [x]
24. Hujung mulut kanan - Kecil rezeki, tak mudah kalah
25. Hujung mulut kiri - Suka berfoya-foya
26. Ketiak kanan - Dapat menyimpan rahsia [x]
27. Ketiak kiri - Jujur, banyak yang cinta [x]
28. Pergelangan kaki kanan - Suka keluar rumah
29. Pergelangan kaki kiri - Kehendak kuat [x]
30. Batang hidung - Banyak dicintai orang dan dapat menjadi kaya [x]
31. Pada hidung - Banyak rezeki [x]
32. Dagu bawah kanan - Jujur dan baik hati
33. Dagu bawah kiri - Bijaksana, dan berbudi luhur
34. Kemaluan kanan atau kiri - Baik, suka senggama [x]
35. Di kepala kemaluan (lelaki) - Bakal beristeri dua
36. Tumit kanan - Jujur dan banyak kawan
37. Tumit kiri - Baik budi
38. Alis kanan - Suka menolong dan baik hati
39. Alis kiri - Ramai yang suka
40. Pangkal peha kanan - Kemahuan kuat
41. Pangkal peha kiri - Suka kerja apa pun
42. Telapak kaki kanan - Tak mudah mengeluh
43. Jari kaki kanan - Suka menolong
44. Jari kaki kiri - Berbudi, suka berbuat baik
45. Bahu kanan - Cermat dalam membuat keputusan, banyak tanggungan [x]
46. Bahu kiri - Suka kerja keras, banyak tanggungjawab
47. Buah dada kanan - Baik hati, pendiam, simpan rahsia
48. Buah dada kiri - Ramai kawan, setia pada pasangan
49. Lengan kanan - Setia dan taat pada atasan [x]
50. Lengan kiri - Menepati janji dan rajin [x]
51. Pipi kanan - Ramai teman [x]
52. Tengah-tengah pipi kanan - Ramai yang suka [x]
53. Tengah-tengah pipi kri - Ramai teman
54. Ubun-ubun - Kurang jujur
55. Pusat - Cerdas, tangkas, tekun
56. Pusat bahagian kanan - Sejahtera dalam hidup
57. Pusat bahagian kiri - Beroleh kemuliaan
58. Pinggang kanan - Sayang pada pasangan hidup
59. Pinggang kiri - Disayang pasangan hidup
60. Dada kanan - Dapat mengatasi masalah
61. Dada kiri - Berani, jujur dan sabar
62. Telapak kaki kanan - Tidak mudah mengeluh
63. Telapak kaki kiri - Baik budi pekertinya
64. Siku tangan kanan - Kuat ingin memiliki kejayaan
65. Siku tangan kiri - Baik hati, suka menolong
66. Jari tangan kanan - Serba beroleh keuntungan
67. Jari tangan kiri - Serba baik bekerja
68. Jari telapak tangan kanan - Banyak rezeki tetapi boros
69. Jari telapak tangan kiri - Banyak rezeki dan cermat
70. Pergelangan tangan kanan - Boros, suka bersukaria [x]
71. Pergelangan tangan kiri - Dapat berpangkat
72. Perut bawah kanan - Banyak rezeki, suka memberi maaf [x]
73. Perut bawah kiri - Baik hati, tenang hidupnya [x]
74. Sudut mata kanan dalam - Disayang suami atau isteri
75. Sudut mata kiri dalam - Tidak mudah dilupakan pasangan
76. Sudut mata kanan luar - Baik budi, ramai yang cinta
77. Pelipis kiri - Murah rezeki, dapat jadi kaya
78. Pelipis kanan - Serba berhasil dalam usaha
79. Kelopak mata kanan atas - Baik hati, ramah, berjaya
80. Kelopak mata kiri atas - Baik budi, ramai yang suka
81. Kelopak mata kanan bawah - Agak malas
82. Kelopak mata kiri bawah - Agak bodoh, kurang bijaksana



p/s : Apa no. tahi lalat anda ? =)

Semuanya Sudah Berubah... T-T

Assalamualaikum...


semuanya bagaikan tidak kena..semuanya sudah berubah..bagai ombak menghempas pantai..berubah... entah di mana silapnya... kesorang di sini... tiada lagi teman mengadu... tiada lagi teman berkongsi rahsia... teman berkongsi suka duka... 
tiada lagi...
 semuanya sudah berubah...
aku hanya keseorangan di sini terkial-kial meneruskan hidup..
mengejar cita-cita yang belum pasti..
jauhnya pelangi ceria dari hidup ini...
bertateh berjalan menuju ke sana.. entah sampai entah tidak... 
atau...
aku akan jatuh tersungkur di persimpangan... berdarah...
tiada lagi yang sudi memimpin tangan ini..berjalan bersama-sama menuju ke arah pelangi ceria itu...
aku hanya keseorangan... 
bagai budak kecil yang kehilangan ibunya..
aku meraung, menagis mencari...
namun...
ia hilang dan terus hilang...
aku hilang arah... mencari-cari arah yang belum aku jumpai...
tiada yang pasti...semuanya sudah berubah...

Menagislah dan LepaSkanlah....

Assalamualaikum semua..

Dah lama Ahlam tak menagis...malam ni Ahlam rasa sedih yang teramat sangat... bila call mak Ahlam tadi tida2 Ahlam rasa sebak..rindunya Ahlam pada dia...rasa mahu peluk2 jer..kalau la Ahlam ada sayap skrng juga Ahlam nk terbang pagi peluk dia...rindu nak renung mukanya...

Ayah...Ahlam pon dah lama xdgr suara Ayah...tadi call pon ayah xde..hurm xpe t Ahlam call lagi... alhmdulillah Ayah Ahlam makin sihat..^_^ syukur sangat2...Ahlam takut jika Ahlam xsmpat brbakti pada Ayah dan Mak...

  
Ya Allah kurniknlah kedua ibu dan ayahku kesejahteraan hidup dunia dan akhirat...


 *suka gambar ni..:) jumpe dkt google..huhuhu*

dan malam ni Ahlam menagis sepuas2nya....mungkin bkn itu sahaja yg buatkan Ahlam sedih banyak sbb lain...  kekuatan dtg kmbali bila dgr suara mak.. Terima Kasih  Mak..Sayang Mak dan Ayah.... 

Alhamdulillah..Moga awak bahagia selamanya.. ^-^

Assalamualaikum semua..

hai semua...lama jgk Ahlam xupdate entry baru ye..hehehe..Ahlam bz skrg ni..huhuhu menyiapkan agsnmt yang brtimbun2 mengalahkan Gunung Kinabalu 2..tapi Alhmdulillah semuanya brjalan seperti yang dirangcangkan walaupan adakalanya rasa nak giveup..huhuhu... 

okeh..brbalik pada tajuk entry nih...huhuhu dalam minggu ni la bila Ahlam bukak Fb Ahlam ada trlihat gambar perkahwinan seseorg...seseorang yang pernah Ahlam sayang dulu...huhuhu..Alhamdulillah dia sudah selamat manjadi suami pada gadis pilihan hatinya...perasaan Ahlam??? Ahlam tumpang gembira n berdoa moga mereka bahagia selamanya..InsyaAllah..Amin...dia prnah jemput Ahlam ke majlisnya namun Ahlam tolak..huhuhuhu Ahlam ada tulis sal jmputan dia ni... Kat sini.. 

ok la doakan Ahlam dapat follow agsmnt Ahlam dengan jayanya yer..hehehe... ^-^




sekadar iklan..hehehehe xtaw pe motif gmbar ni... :P


P/S:  Terima Kasih pada meraka2 yang sudi follow blog Ahlam yang xseberape nih...n Ahlam akan follow balik blog anda..insyaAllah...sape2 yang Ahlam blum follow lagi blog dia leh la ltkkn links blog korg kt bwh ni..sbb ada sesetgh 2 Ahlam xbleh nk jejak anda balik..btw tq very much...selalu la jeguk2 blog Ahlam ni yer.. :P...PEACE...

Rindu...

Assalamualaikum semua....


tiba-tiba hari ni Ahlam terasa rindu sangat2 kat student Ahlam..hurm... 
Ahlam harap diorg ingat lagi apa yang Ahlam ajar...insyaAllah..
untuk ajar org buat baik (moral) bukannya senang...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


cikgu sayang kamu semua..:)

 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS