Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

Maafkan Daku...

Assalamualaikum....




haluuu semua, apa khabar? hope baik-baik saja...maafkan saya kerana dah lama gilos tak update blog.. huhuhu sebenarnya saya berada di kampung halaman.. dekat rumah ni pulak wifi sudah lama kena potong sebabnya modermnya dah takleh guna dari bulan 11 hari tuh..disebabkan kena panahan petir so my brother cakap malas nak sambung so dia pun terus stop perkhidmatan wifi tuh... wawawa saya lak kalau balik memang gigit jari ler sebabnya takleh nak online... huhuhu nih pun saya guna moble hotspot..kihkihkih nasib baik ada kan...


banyak benda nak cerita tapi bila satu-satu peristiwa tuh berlaku dan saya tak cerita terus.. maka peristiwa tersebut berkuburlah... huhuhu  btw saya ada terbaca pasal seorang ibu yang tinggal anaknya yang baru lahir hanya disebabkan anaknya menghidap Sindrom Down.. mesti kawan-kawan ada terbacakan...? saya ada baca yang si ibu ni cakap yang si anak ni nanti akan membawa malu pada keluarga.. huhuhu sedih bila baca... anaknya tak minta dilahirkan begitu, malah anak tersebut tidak berdosa untuk ditinggalkan sebegitu...inilah dugaan hidup, mujur ada si bapa yang penyanyang yang berjanji untuk terus menjaga si anak...

untuk pengetahuan semua.. saya mempunyai seorang anak saudara yang penghidap penyakit ini (SD).. namanya Thaqif Najman, dia dah berumur 9 tahun... comel!!! kami sekeluarga amat menyanyangi dia... disebabkan dia saya jadi jatuh sayang pada semua budak-budak SD ini... mereka unik... Thaqif amat penyanyang orangnya, dia peramah, comel dan cepat belajar.. kakak saya berhenti kerja untuk menjaga dia.. semasa kecil dia mengalami banyak komplikasi antaranya masalah jantung... dia paling rapat dengan arwah ayah saya.. huhuhu 



inilah insan paling istimewa dalam keluarga saya... Thaqif Najman Ashikin


comelkan... hehehe ni gambar dia yang paling saya suka... hehehe masa ni dia dalam 1 or 2 tahun kut...


ini dia hero saya.. gambar masa raya haji tahun lepas (2014)



okhelah sampai sini sahaja... love #ahlammiera




p/s: 3/2/2015 ibu saudara saya telah kembali ke rahmatullah selepas lebih 50 hari pemergiaan ayahanda saya... al-fatihah buat mak de....huhuhuhu
p/s: maaf tidak dapat untuk melawat blog kawan-kawan...huhuhuhu


11 comments:

  1. Salam Takziah buat Ahlam sekeluarga, comel je walaupun mulutnya tomot kan :)

    ReplyDelete
  2. biasa akak dengar, anak2 SD ni mmg penyayang dan prihatin. Begitulah Allah ciptakan mereka, Subhanallah.

    Takziah ya Ahlam..moga roh ibu saudara dirahmati Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betui 2.. seronok layan diorg nih...hehehe
      terima kasih sis.. ^_^

      Delete
  3. Anak-anak sindrom -down ni tak ada dosa Ahlam. Kak Long kakak pun ada satu anak yg SD disebabkan jatuh dari walker ketika usia 5 bulan. Selepas operation kepalanya dia jadi macam tu. Sekarang dah 23 tahun tapi masih perlu penjagaan. Makan bersuap. Sihat boleh jalan, mandi sendiri tapi bab makan kalau tak suap tak makanlah dia. Kerjanya tengok majalah dan tv aje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahamdulillah sis.. anak buah saya pandai uruskan diri sendiri berkat kesabaran kakak dan abg ipar saya duk ajar...:)

      Delete
  4. Ada ke cerita ibu tinggalkan anak tu? Akak terlepas pandang la tu. Nnt nak google la. Mmg anak2 SD ni comel. Hanya org yang benar2 kuat semangat je dianugerahkan anak SD. Kakak Ahlam salah seorang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada sis... dkt blog oh media! ada.. dalam sinar harian pn ada.. saya cari balik tapi xjumpe lak... hehehe

      Delete
  5. ramai orang ada presepsi buruk pasal anak2 DS nih tapi mereka juga yg akan cemburu kalau mereka berjaya... ramai anak2 DS jadi mangsa buli mereka2 yg 'sempurna' nih... mudah2an nasib mereka terbela... takziah jugak untuk saudari... ibu saudara, ayah dan juga wifi yg kena sambar petir tu... aduhai...

    ReplyDelete
  6. memang betui 2.. kalu dia negara barat sekarang layanan untuk SD nih boleh dikatakan serupa dengan org yg pempurna ini...

    ReplyDelete
  7. Alolo siannya xdapat guna wifi..
    Tapi, janganlah gigit jari.
    Nanti habis pulak kuku tu :)

    ReplyDelete

 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS