Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

SAHUR

Assalamualaikum....


selamat pagi semua... hehehe lama jugak cheq tak tulis entry hati ke hati nih yer.. asyik duk ajak join GA jer...kihkihkih bukan apa adik kakak semua.. cheq nih busy plus tak ada idea nak tulis apa.. buka blog jer nampak GA sana GA situ.. apa lagi GA yang senang tuh cheq joinlah...hehehehe panjang jugak cheq duk melalut nih.. okeh! cheq nak cerita pasal sahur... korang semua sahur dengan apa? mesti makan nasi kan... cheq nih tak merasa lagi sahur dengan nasi... huhuhu al maklumlah duduk hostel... ada jer cafe buka sampai pukul 3/4 pagi tapi dah sangat lewat.. so perasaan dan rasa malas nak keluar bilik amatlah tebal setebal embun pagi di hutan Sintokyo nih.. (hirpobola sgt) dan disebabkan itu cheq dan rumate hanya makan apa yang ada... hehehe eh!!! jangan kata kami tak bangun sahur lak... kami sangat rajin bangun sahur taw! puasa ganti pun bangun bersahur sahkan yang wajib ini...huhuhu


mesti tertanya-tanyakan apa yang kami makan bila bersahur... hehehe jeng-jeng! cheq suka makan oat, pastu letak buah-buahan dalam tu.. biasanya cheq letak apple or pisang...  selain oat cheq makan kurma... cheq memang pengemar kurma, memang selalu adalah kurma dalam bilik nih.. yerlah kurmakan banyak khasiat dia.. kalau bukan dibulan puasa cheq akan makan kurma masa sarapan dan makan malam.. (sebab cheq tengah diet sekarang hahahaha)... tak lapar ke? memang tak rasa lapar pun.. mula-mula tuh memang la rasa lapar jugak tapi alhamdulillah ok jer sampai berbuka.. nampaklah perbezaannya sekarang berat badan dah turun!!! yahuuuu!!! hehehehe


korang try lah.. sedap dulupun cheq tak suka oat.. tapi bila letak buah sedap sangat-sangat.... hehehe apa yang penting sebenarnya ialah kita kena minum air masak banyak-banyak.... ^-^v


puasa jauh dari family memang akan rasa sedih.. tapi cheq hati batu kan.. sedih-sedih pun duk gelak sakan..wawawa dan yang paling terasa adalah tahun ini tahun pertama sambut Ramadan tanpa Ayah... al-fatihah buat Ayah... huhuhuhu




p/s:ingat nak share gambar tapi xtahu kenapa xboleh nak uplod gambar lak... hais tak pelah inshaAllah di entry yang lain sy share gambar ok.. hehehehe

5 comments:

  1. kak cuba gak nak makan oats, tapi ntah..tekak ni tekak jakun, takleh masuk jugak..
    sudahnya cari nasi atau roti..
    samalah kita...perantau. belum dpt balik berbuka dengan famili..huhu

    ReplyDelete
  2. Sy sahur kurma air oren n roti je...

    ReplyDelete
  3. Puasa kena minum air banyak. Tahniah, berat badan dah turun :D

    ReplyDelete
  4. arghh...mcm mana ni..sis JM maintain je berat huhuh...maybe sbb mkn nasi time berbuka dan sahur

    ReplyDelete
  5. samalah kita, dik. Akak pun ni taun pertama berpuasa dan beraya tanpa arwah ayah.
    Al-Fatihah.

    ReplyDelete

 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS