Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

Tak Puas Hati...

Assalamualaikum...

Amran ini entry tidak Puas hati..:P


huhuhuhu..sedih n geram n xpuas ati tol dgn satu kedai nih..Arggghhhh...huh!!! puas jerit...hehehe
ok la..tntu korg tertnya2 apelah yang buat Ahlam sakit ati sangat nih..huhuhu... gini ceritanya....
 tadi masa otw nak g Library Ahlam n member singgah la dkt satu kedai ni di Mall... sebab nak beli air n gula2 buat bekal masa stdy kt Library t...pastu Ahlam belila satu kotak gula2 ni..huhuhu dah la hrga dia boleh tahan la.. tpi sebab teringgin ambik la jgk..tpi yang masalahnya nih..huhuhuhu bila dah sampai dkt Library nih bukak la gula2 2..huhuhu..tgok2 semuanya dah cair xnmpak rupa gula2 2 pon...huhuhu. bila tgok kt bwah kotak 2 rupa2nya dah temat tempoh aka expired..huhuhu cuba bayangkan skrg dah 3/1/2012 tarikh dkt katak 2 01/03/11...huhuhu..

* nih la gula2 2..huhuhu..jenama biarlah rasiah..hehe*

*tengok semuanya cair..xleh mkn langsung..huhuhu*

*ni palig parah..dah lama dah expired..tapi tetap jual lagi..adoiii..geram tol dgn kedai nih..*

*dah la mahal..huhuhukk..membazir jer..*


yang buat Ahlam geramnya asal la kedai ni tetap jual lag benda/barang yg dah expired date..huhuhu..Ahlam pn salah sebab masa beli 2 tak tgok tarikh luput..huhuhuhu...xpe la t balik t nak singgah lagi kat kedai 2..nak bagitaw dia klu dia xnak ganti baru xpe la..asalkan dia tahu yang barang yang dia jual 2 dah expired date...



p/s: kwn2 semua jgn jdi cam Ahlam taw..beli xtgok dlu..lain kali tgok dulu tarikh luput sesuatu barang yang kita beli 2...PEACE..huhuhu

8 comments:

  1. pengalaman mengajar kite erti kehidupan..huhu
    sebelum beli something tu memang WAJIB belek bende alah tu dlu..terutamenye tarikh luput..bileh dah beli, memang sangat la rugi..huhu..
    xpela, len kali mesti sentiase ingat..huhu

    ReplyDelete
  2. Dierang tak perasan kot. MUngkin silap derang sebab lalai. Cuba pergi tukar. Kalo derang tak kasi tukar, then baru bleh marah. Ace tuko, ace tukor. Nampaknya gula2 sudah cair di dalam kotak, bukannya di dalam mulut anda.

    ReplyDelete
  3. ca kalo beli mknn mmg da terbiasa akan tgok tarikh luput ngan tanda halal..

    ReplyDelete
  4. aaarrgghh.... jgn makan mende xpired.. tseksa.. hikhik.. balas kunjungan =)

    ReplyDelete
  5. Cik Niza: yups betul..slps ni msti kna tgok dlu..huhuhu

    LydSunshine:a'a mgkin kot...huhuhu sebb masa p bagitw 2 muka kakak 2 nmpak cam terkejut..huhuhu..sib baik la diorg bagi tukar..klu xmemeg nk marah jgk la..hehe

    Ca Cik Duyung: bgus la klu ca selalu buat cam 2..hehehe jgn jdi cam Ahlam taw..huhuhu

    iLiAiSyAhkaDir : hurm..betul2 memg terseksa t..klu xteruk pn kuar masuk tandas jer...klu teruk leh masuk sepital..wawawawa...

    ReplyDelete
  6. kalau dia jual lagi, report kat persatuan pengguna..takleh biar je ni..nak untung tapi cara salah..

    ReplyDelete
  7. ish kedai mana lah ni kan...follow blog ini juga sebagi tanda persahabatan dan sokongan.. teruskan menulis untuk Allah swt. hai saya azza!

    ReplyDelete
  8. farhan zuri: huhuhu..dorg dh mtk maaf dgn Ahlam..xpe la mgkin ini jdi pengajaran buat mereka..

    azza azman: tq azza.. Ahlam dah follow azza..insyaAllah..^-^

    ReplyDelete

 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS