Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

pedih..

ASsalamualikum...
bismillahirahmanirahim... T-T
Ya Allah ya Tuhanku...

Ya Allah pedih dan peritnya rasa didada nih... hanya Engkau Yang Maha Mengetahuinya... 
apabila kita cuba untuk memahami mereka namun mereka engan memahami kita.. 
apabila kita melepaskan apa yang kita inginkan namun mereka tidak menghargainya..
apabila kita cuba untuk kelakuan baik pada mereka namun kita diibaratkan sebagai diri kita yang direncanakn oleh mereka yang dengki..
apabila kita cuba menghormati mereka namun mereka tidak sesekali menghormati kita.. malah kita yang makin salah...
Ya Allah hanya Engkau tempat ku mengadu dan merintih.
cuba untuk melakukan sesuatu tidak menyakiti seseorang namun mereka membalasnya dengan menyakiti kita...
cuba bertolak ansur namun mereka mambalasnya tampa ada tolak ansur pada kita..
di mata mereka hanya kita yang salah... 
segala perilaku kita salah.. perlukah mereka berbuat begitu... 
Ya Allah.. kuatkan aku... 






p/s: kadang2 pasang muzik pn mute kan volume... takot menggangu, kebas katil pn dah xmacam kebas... ya Allah berikan ak kesabaran moga ak kuat.. tempuhi ujian... sekadar contoh.. moga tidak disalah anggap... 



Akhirnya... Setelah Empat Tahun... ^-^

Assalamualaikum...


Akhirnya.. pada tanggal 25/06/2012... saya Ahlam Miera Sahafie telah berjaya menamatkan pengajian saya selama empat tahun di Universiti Utara Malaysia... Alhmdulillah syukur sangat2... terharu pan ada... sedih pan ada... wawawawa... paper pada 25 hb 2 lah paper yg terakhir Ahlam sebagai student di UUM ini... tapi paper last 2 susah sgt...huhuhuhu walaupapn Ahlam tawakal jer... moga segalanya dipermudahkan.. amin insyaAllah...
 Alhamdulillah syukur sgt2.. bayangkan 4 tahun 2... banyaknya dugaan dan peristiwa yang Ahlam lalui selama 4 tahun di UUm ni mesti lah Ahlam sedih kan nak tinggalkan dunia stdy n BUMI SINTOK yang disygi ni...huhuhu...


 *pastinya saya akan rindui suasana begini... sob... sob... sob... T-T*

*stdynya Ahlam sampaikan habis buku jatuh bertaburan... gara2 mencari nota yang bertimbun2 di atas meja... huhuhuhu*


esaknya Ahlam ajak rumate Ahlam ke Jitra...hahahah apa lag klu kuar ke Jitra nih.. ofkos la tgok wayang...hehehehe lepas gian la kata kan sebab Ahlam dah trlepas nk tgok Snow White hari 2 so Ahlam paksa rumate Ahlam tgok citer serammmm... hahahha kesian lak dia... kami tgok citer Arbraham Lincoln...





*filem yang trsngat nak tgok selain Snow Withe...*

samapai2 jer kat sana terus p beli tiket.. tapi wayangnya kul 5.20 ptg lambat lagi so kami p cari makan pastu ronda2... tiba2 ternampak Tuty Frutti... wahhh!!! Ahlam apa lag trus ajak rumate singgah sana... masuk dalam 2 rasa cam org sakai baru tgok dunia moden... hahahah sebabnya kami brdua xpernah dtg ke sini...hahahaha tapi buat2 cam pernah.. paastu siap ambik n bayar kami cari tempat dan apa lagi gelakkan diri sendiri ar... hahahahahahaha.. kelakar giler jer rasa... syokkan kuar time dua2 gadiz ini ABC... hahahaha pas duk lepak2 makan aiskrim 2 kami pn brgegas ke panggung wayang... tapi ada la lg dalam 20 minit  so kami pn duduk la lepak sambil pekena kerusi berurut yg ada kat sana.. syokkk jer hilang leguh2 kaki yg brjalan ni..hehehe


*hahahha.. kontrol cun.. tunggu bas... :P apala kan.. pakai lawa2 tapi naik bas.. ada aku kesah.. :P*
~utk pngetahuan semua ni kali kedua Ahlam pkai tudung cam gini..hahaha...~

*inilah rumate Ahlam... ini blognya..leh la usha2 jap..hehe*

*wahhhhuhuhu... bertutti frutti... jgn jeless...Ahlam curik yg Ila pnya...hehehhe...tamaknya*

*sambil tunggu panggung wayang buka.. so kita urutkan bdan yg lenguh2 nih...hehehhe *

*dkt benner filem Abraham Lincoln.. cerita yang bestt...hehehe xrugi tgok... *

*filem ni ak ditegok dlm masa trdekat nih...hehehehe terujanya... sy gila kartun(huhuhu..cam budak2 lak)*


*ada lagi tempat yang Ahlam prgi... heheh t Ahlam ceritakan yer...hohohohoho... k bye... jumpa lagi..!!!*

Otak Tepuuuuu!!!

ASsalamualaikum semua.... hehehehe


hai2!!!.... dah hmpir seminggu lebih kot Ahlam xupdate...hehehehe sebabnya Ahlam ada gap exam so p la merayap mana2... Ahlam balik ke satu tempat yang xboleh dihubungi oleh sesiapa pn.. wahhhh!!! gtu.. serius memg xde sape pn leh contac Ahlam... erm nk online memeg lagiiiii la  xleh....

hurm.. OTAK TEPU... setelah balik dari merayap Ahlam sambung stdy tuk persiapan exam pada 25 June 2012.. eh ari ni la...wawawawawa... memg Ahlam exam hari ni and jap agi kul 2.30 ptg...huhuhu nervous sgt2... hurm otak dah memg xleh terima apa2 dah ni.. TEPU kata org...huhuhu tapi rasa cam xcukup jer Ahlam stdy nih...hukhukhuk walauapapn skrg Ahlam Tawakal jer nih... 


"wehhhhh!!! Ahlam ko ni xsedar diri ek..? jap lg nk exam sempat update blog...ish3" kata diriku pada diriku...hahahahakk 


well kawan2 wish me luck k... 
tatatatititutut... jumpa di entry akan dtggggggg!!!!  

Renungan bersama.... Ia Aturan Yang Esa...

Assalamualaikum...


sambil Ahlam stdy dan tunggu subuh ni Ahlam nk kongsikan kata-kata yang menyentap hati Ahlam... kata-kata ni di ungkapkan oleh seorang Ustaz masa Ahlam mengikuti Khursus Khawin hujun tahun lepas...(bkn gatal nk kawen ek tpi temankn kawan..hehehe sambil2 2 ambik la skali mana taw jodoh sampai cpt..hahaha)  jom kita tengok...
-
-
-
-
-
-
-
-


" nasib kita tak sama, rezeki kita tak serupa... takdir kita berbeza.... "


serius... masa Ahlam dengar kata-kata ni Ahlam rasa sebak dan terharu.. entah mengapa... betul kata Ustaz 2... setiap manusia ada takdirnya.. Tuhan sudah tentukan segalanya sama ada tersurat dan tersirat.. hanya Dia yang mengetahuinya... lama Ahlam fikirkan kata-kata ini dan akhirnya Ahlam dapat jawapannya... dan juga Ahlam terima serta bersyukur atas segala apa yang dikurniakan pada Ahlam... Alhmdulillah... ^-^v



~renung-renungkanlah... 

struggle!!!!

Assalamulaikum ... 



struggle to be success and struggle to be ok... 




apa yang Ahlam nak katakan ialah.. Ahlam rasa sangat sukar.. begitu sukar... banyaknya yang perlu Ahlam fikirkan... Ahlam seperti berperang dengan diri sendiri... dengan perasaan... 
-
-
-
-
-
-
*erkkk... abaikan parut di pp tu...huhu sejarah hitam cium tar... pengsan time tgh kawad because someone...huhuhu but skrg dah takde parut yeh...hehehe*


hope it will be ok... hard to be my old self....
masih mencari2 Ahlam Miera yang lama... hurm...

Musim Exam la katakan...

Assalamualaikum...


Ahlam nak kongsikan satu gambar nih...hehehehe... 




hahahahahahahahaha (gelak guling2...) ada yg terkena x? 

dugaan betullah FaceBook nih kan... tapi kalau nak seribu daya, taknak seribu dalih.. betul x?


maaf kalau ada yang terasa.. tidak berniat untuk menyakiti sesiapa... ^-^v


out~nk stdy~nk g mkn~nk solat..~but bising~xpe kuatkan semagat!!! wish me luck... tq


sumber Oh Media pic

Gud Luck!

Assalamualaikum... 


Hari ni di UUM dah mula exam akhir dah.. oleh itu Ahlam nk Ucapkan Selamat menempuhi Peperiksaan Akhir buat semua terutamanya buat kwan-kawan EDU Moral 2008/2009 ni last sem kita insyaAllah tahun depan dah mula mengajar.. amin...


*gambr curik kt google..n tambah sikit.. opss salah eja la..huhuhu*


dan buat semua yang akan menjalani peperiksaan akhir... selamat maju jaya... 
doakan Ahlam juga yer... peperiksaan yang terakhir sebagai Mahasiswi... ^-^V



 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS