Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

Bila BOs tak ada...kami pun..... MAIN MASAK-MASAK...

Assalamualaikum....


hai kawan-kawan... nakal tak tajuk entry kali nih???? hahaha

minggu lepas bos kami tak ada, dia ada musyarat di KL... so kami ape lagi bermaharaja lela lah.. kami jer Pegawai yang ada..hohohoho 

nak tahu apa yang kami buat...hahaha jom tengok:-



lepas keluar membeli belah barang-barang yang diperlukan so kami pun mulakan kerja kami di dapur gellay...hahaha satu hari kami disana duk buat
-
-
DURIAN CREPE


orang lain guna banyak tepung kami satu tepung.. so hasilnya taklah secantik orang lain buat...hahahahakk



sanggup nih p beli durian... walaupun mahal kami sapu jugak...huhuhu


jenuh Ahlan putar crem nih...hahahakk sebab salah beli jenama... nak bagi gebu so kena lah putar.. mesin lak tak de so gunalah tangan...makkk kau letih akak!!!


nihlah hasilnya yang pertama.. tak cantik langsung...huhuhu.. keras dan tebal semacam..hahahakk



dua gambar kat atas tu.. yang ke dua dan hasil yang terakhir.. nampak perbezaannya kan...hehehehe
walaupun tak menjadi sangat tapi semua staf yang makan tu puji kata sedap...hahahaha suke3x


day 2---

hari ke dua pulak kami buat nih!!!!!


speggheti...intalian food gitu.. cehwahhh!!!



taaaadaaaaaaaa!!!! hehehehehe


tgok Fina and Emy makan bersungguh...hehehehe 

speggheti nih tak berapa laku sangat, tak macam durian crepe tu kejap jar dah habis... speggheti nih sampai malam ada lagi...hahahakk...


time bos tak de nih la kami rancang macam-macam... day 3 kami daki bukit bendera lak..huhuhuhu.. penatnya dah lama xdaki mendaki nih.. ni pun sebab kena detail semua pegawai yang ada buat latihan berterusan kena pergi sama bawak kadet yang berkursus... huhuhu sedia bekorban la katakan hahahakkk...

balik jer dari daki bukit bendera cop-cop.. mandi dan tukar baju pastu berkejaran naik bas KD ke tempat kenduri lak.... staf dekat sini khawin daa.. kahwin lak dengan rakan sekerja...hohoho kami pun terkejut mula-mula tu... hahaha dah jodoh diorang....

*kami dan pengantin.. kak laili... doa kami moga kak laili dan pejoi bahagia selamanya.. aminnn!!! (kak laili cuti-cuti jgk tapi cepatlah masukkn bonus kami...kihkihkih) *

penatnya Tuhan saja yang tahu.. tapi kat majlis tu ada buah durian dengan pulut... wahhh!!! apa lagi hilang segala penat dengan muka tak tahu malu kami melantak durian tu...hahahahakkk....

esknya pula kebetulan cuti.. so kami duk melepak dalam bilik, petang skit kami p shopping...bahagianya rasa...hahahakkk

hari ni lak baru nak buat jahat sekali bos dah balik daaa... huhu kantoi tak turun beratur pagi...hahahaha



p/s: hari ni dah mula bz balik dah...huhuhu almaklumlah bos dah ada.. tak bz pun kena buat-buat bz..kihkihkih...:P adios!!!

Terluka

Assalamualaikum....


apa khabar semua? Ahlam harap para rakan-rakan blogger sihat-sihat hendaknya... :)
agak lama rasanya Ahlam tidak coretkan sesuatu dalam blog kesayangan Ahlam ini...agak sibuk dan leptop merah tiada disisi buat seketika...

TERLUKA... mungkin semua orang pernah terluka... bohonglah jika tiada yang  pernah terluka... Ahlam sebagai seorang gadis tidak lari dari rasa itu... rasanya??? sakit, pedih, ngilu, benci, marah, sedih dan akhirnya hanya mampu menagis... dah beberapa kali terasa dan kini masih lagi merasainya... kadangkala pedihnya terasa seperti disiat-siat, sakitnya sehingga ke tulang hitam, ngilunya mengentuk jantung hati.. rasanya semua pernah rasa dan tak perlu untuk Ahlam gambarkan keadaannya... 

terluka kerana dibohongi, terluka kerana dikhianati, terluka kerana dimungkhiri.... masih lagi mencari-cari ubat paling mujarab untuk ubati rasa terluka itu...(ada siapa-siapa tahu???? hehehe)





how dare u orglaut!!! :(


erkkk...*tibe2...huhu maaf fikiran Ahlam sedikit terganggu...huhuhu





p/s: mr. Teddy aka BlueBear yang paling setia bersama Ahlam....huhuhuhu nagis sambil peluk dia

PINDAH RANDAH,KEMAS-KEMAS DAN DATABASE:P

ASSALAMUALAIKUM...


wahhhh!!! MALASNYA!! hahaha... jangan ingat Ahlam ni seorang yang pemalas yer...hohoho  Ahlam malas sebab kena pindah randah... huhuhu dahlah opis pindah tempat lain, sekarang kena pindah rumah pulak..hurmm

tersangat busylah Ahlam minggu nih... kerja bertembung... Ahlam kena buat database untuk unit banyangkan pegawai dengan anggota lain-lain pangkat beratus beb nak kena update 2 dan benda tu nak kena hantar ke MINDAF secepat mungkin... memang berpinar-pinar mata Ahlam nih ngadap leptop... rakan sekerja lak sibuk megemas opis Ahlam lak duduk kat tempat kerja tak bergerak-gerak..hahaha sory yer kawan-kawan tak dapat nak tolong...

sekarang ni lak pagi-pagi hari minggu Ahlam dah bangun mengemas bilik lama untuk pindah ke tempat baru...sebelum tu sempat lagi duk update blog kesayangan ni yer..kihkihkih...


*database oohh database.. sib baik dah setel...hehehehe *

*meja baru Ahlam bersepah-sepah lagi...huhuhu pening nak kemas macam mana...huhuhu*

*kemas-kemas jangan tak kemas...huhuhu*



p/s: okhe nak mengemas nih...hehehe jumpa lagi di next entry... sory tak cerita lak sal kucing 2.. nanti2 lah yer...adios!

Terpinggir...

Assalamualaikum...

apa khabar rakan2 blogger semua...  harap semuanya sihat2 belaka... alhamdulillah Ahlam sihat di sini... ^-^v  cuma Ahlam sedikit bz jer *ohhh alasan  lapok.. padalah xpon.. okhe Ahlam mengaku Ahlam xbz mana pn cuma Ahlam ketandusan idea jer.. xtaw nak update ape atcually ada jer idea 2 tapi xtaw nak mulakan entry macam mana...huhuhu

hurmmm... ari ni Ahlam nak buat entry luahan perasaan sape2 nak baca silakan tapi jangan muntah lak pasni..kihkihkih....:P

TERPINGGIR 2 lah yang Ahlam rasa skrg ni.. hurmm makin hari makin rasa cam 2.. kawan baik Ahlam pn dah macam xhiraukan Ahlam lagi serius dia buat Ahlam xwujud.. xtaw knape...mungkin sal Ahlam marahkan dia sebab dia mungkir janji dgn Ahlam.. yerlah sape xmarah klu dah janji tapi last minute cancel lak.. dah la kita ni susah payah cari tiked, call sana sini macam org hilang anak... bila esknya kita nak naik bas ada org lain yang bgtw kita yang dia xdpt pergi dan bukannya dari mulut dia sendiri.. sape xsakit hati....huhuhu dan tindakan kurang cerdik Ahlam ialah call dia n cakap kat dia sampai hati ko xbagi taw ak yang ko xnak pergi sedangkan ko dah janji dgn ak..tanpa sempat dia bg alasan Ahlam dah letak hp... cerdik x??? xcerdik kan... :( menyesalpan xguna dah.. banda dah jadi... maaf??? Ahlam xnak uncapkan perkataan 2 dkt dia sbb dah banyak kali dia buat Ahlam cam 2... so ni bukan pertama kali yang dia buat cam 2...

lepas dari peristiwa 2 dia buat Ahlam macam xwujud... Ahlam rasa terpinggir sangat2... sampaikan kawan2 lain pn macam 2 jagak.. bairlah yang penting Ahlam masih ada kawan2 blogger...hehehe ^-^v betul x??? betul kan...

*sekadar hiasan dan ada cerita disebalik gambar nih... nanti Ahlam ceritakan yer di entry akan datang...hehehe... kasi suspen skit...:P *


sampai sini sahaja untuk kali ini... ada lagi sebenarnya tapi xtaw nak olah camner...kihkihkih
tatata semua!!! jumpe lagi di next entry...  ^-^v
 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS