Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

INDAHNYA ZAMAN KECIL...

Assalamualaikum...




Halooo!!!!... zaman kecil korang macam mana? celik mata terus kuar main or celik mata duduk lepak depan tv? hahahaha zaman saya zaman kecil dulu memng syok! sangat syok... saya jenis yang celik mata p mandi terus kuar rumah nak ke padang dengan tak sarapan paginya... pastu balik tengah hari macam zombi kelaparan.. hahaha pas melantak (makangkedarah) terus keluar sembunyi-sembunyi ke rumah kawan sebab nak main.. gilorkan? hahahaha pastu kalau tak mahgrib jangan harap nak balik... pastu balik sembunyi-sembunyi takut mak marah... hahahaha


kalau tengok budak-budak zaman sekarag takde dah macam tuh.. kalau ada pun dekat kampung-kampung.. tuh pn jarang jugak... huhuhu sekarang deme dengan gadjet jer dekat tangan... sampaikan aplikasi kita tak tahu deme tahu lagi dari kita.. aduhai!

apapun kanak-kanak yang lahir sebelum 2000 memng best!




nih permainan paling saya suka... susun botol.. dekat tempat korang panggil ape ek?


susun selipar.. yg nih xbrape suka sgt sebab mesti xde org bagi join.. hahahaha sebabnya kalau sy baling sokmo xkena.. huhuhuhu




indahkan zaman kita? huhuhu
serius rindu sgt zaman kecil-kecil dulu...


tatatititutu




1st Segmen & Giveaway By Afidah Azmi88

Assalamualaikum...




  jom kiter join GA nih!!! hehehehe



awak-awak kalau nak join klik gambar nih okeh!









wish me luck!
bye-bye


I Love Giveaway Seindahcerita By Nieyl

 Assalamualaikum....


jom kita join giveaway nih... hehehehe




#klik banner untuk join...




p/s:kiter xde instagram...huhuhu







First Time Menang!

 Assalamualaikum...




hai.. halo... apa khabar semua? hehehehe sorry ler yer rakan-rakan semua lama tak update agak busy skit 2/3 minggu nih dengan thesis tah kemana dengan menyambung pertauliahannya dengan serabut dengan seseorangnya.. Ya Allah rasa macam nak jerik kuat-kuat jer.. nampak tak ke'stress'sannya saya? huhuhu  nih pun baru balik dari Pulau Pinang p siapkan sal menyambung tapi xsiap-siap jugak.. penat nih... but saya gagahkan diri untuk cuba update.. (mata dah kuyu xleh bukak)

tapi dalam keserabutan tuh sempat jgklah sekali sekala p terjah blog orang tapi kadang-kadang xsempat nak hadam apa yang saya baca so ada yang saya xkomen... huhuhu dan yang paling bestnya saya menang Giveaway yang telah dianjurkan oleh Papaglamz.... first time tuh dari berpuluh giveaway yang saya join.. alhamdulillah... hahaha btw thanks Papaglamz... ^-^v 




tengok tuh!!!! mula-mula macam xpecaya tapi bila nampak nama blog tuh eh tuh macam nama blog aku.. eh aku menang ke???? hahahaha serius xpecaya... hahahahaha 




apa-apapun terima kasih semua dan tahniah pada semua yang menyertai giveaway nih.....



love
AhlamMieraShafie




p/s: doakan segala urusan saya dipermudahkan yer semua... ^-^v
p/s2; sorry if ada typo.. mengantuk!

#DEEP!

Assalamualaikum...



saya nak kongsikan satu gambar untuk semua...


#picfromfacebook

walaupun banyak mana peluang yang kita dapat jika Allah S.W. T kata bukan rezeki kita...dan sebanyak mana pun kita usaha jika bukan hak kita maka bukanlah mungkin ada sesuatu yang jauh lebih baik buat kita... hanya DIA yang Maha Mengetahui dalam segala hal.. usah kita pertikaikan...

saya tertarik dengan satu tweet di twitter... begini bunyinya (maaf xleh nak prt sc)
bila kita berdoa untuk sesuatu... Allah akan bagi respond in 3 ways
1. yes,
2. yes, but not now..
3. no, i have something better for you...

bila ditilek, diteliti... ada betulnya... qada n qadar...

maaf jika ada yang salah.. tegurlah dengan sebetulnya... ^-^v



wassalam....




SEGMEN JOM CATWALK BERSAMA PAPAGLAMZ


Assalamualaikum.... 




jom kita join segmen nih.... hehehe





1. follow blog sudah
2. like FBpage pun sudah
3. instagram tak der.. huhuhu


syaratnya cukup mudah...

so kawan-kawan apa lagi moh ler kita join!!!  




Penangan Cinta Si Pak Arab!

Assalamualaikum...


Perghhh tajuk!!!!.. Actually saya tak tahu nak pilih tajuk apa so tajuk tuh rasanya sesuai untuk saya menterjemahkan satu cerita yang bakal saya coretkan disini.. hehehehe  ini bukan cerita novel atau cerpen dan juga cerita dongeng. ini adalah cerita sebenar berdasarkan apa yang berlaku disekeliling saya sakarang ini.. cerita ini tidak ada kena mengena dengan saya kerana saya tidak akan memilih jejaka luar atau bukan Malaysian sebagai pilihan hati saya.... my taste is like tall, dark and hemsem bak hang!..kihkihkih (propa kalau datang Johnnydeep habis tah kemana tall, dark n hemsem tuh melayan)...

'story'nya begini.. saya ada sorang kawan yang sama-sama belajar dekat utaqa nih... kami sama-sama budak postgraduate tapi course lain-lain.. kami rapat macam rahsia ko rahsiaku jua.. hahahaha nak dijadikan cerita, dia nih telah berkasih sayang dengan seorang foreigner datang dari Middle  East.. well kami budak postgraduate memang banyak bercampur dengan foreigner...huhuhu. yehhh foreigner tuh student dekat sini jugak course sama dengan dia.. saya pun kenal budak tuh, kenal gitu-gitu jer...  diorang kapel dah dalam setahun lebih kot.. dalam setahun lebih tuh dah berapa puluh kali dah diorang putus.. saya pn naik pening dah duk dengar cerita dia.. huhuhu yang mintak putus tuh kawan saya sebabnya macam-macam.. kadang-kadang saya naik geram dah.. hahaha yerlah ko putus pastu baik balik.. nak putus, putus jerlah takyah nak pening nak sakit hati dah.. mungkin sakitnya tuh didalam hatiku dan mengambil masa tapi dari ko duk tanggung sakit hati tiap kali jumpa tuh baik sakit sekali jer....huhuhu





kadang-kadang saya tak paham dengan kawan saya nih... dia tak tahu apa yang dia nak... dia tak faham diri dia bila dia cerita dekat saya.. konon nak mintak nasihat (kan saya budak psychology.. :P).. bila saya bagi nasihat dia dengar.. bagus! tapi... macam tuh lah.. hurmmm kadang-kadang putus asa dah nak nasihat nih dan nak dengar masalah percintaan dia nih... dia kata dia sayang, dia cinta tapi dia tak tahan dengan sikap si pak arab nih... hurm biasalah si dia tuh bukan orang Melayu kita so diorang ada adat, pemikiran dan kelakuan yang kadang kala tak kena dengan nilai ketimuran Melayu kita... 

saya kadang-kadang kesian jugak dengan kawan saya nih.. nak-nak time diorang putus kawan saya nih dia punya frust perghhhh!!! sakit jiwa tengok.. hahaha kalah time saya putus cinta 3 tahun  lepas.. hahaha (saya nih hati batuuuuuuuuuu.. huhuhuhu) bila duk diam-diam tengok-tengok dah bunyi sokseksoksek.. mata dah berair merah.. seram tengok... hahahaha tak tahu nak cakap apa tah... lagi pun saya tak pernah jumpa lagi yang frust macam nih... kihkihkih  (sorry awak terkutuk awak)

pada saya.. bila dah kita cakap nak putus tuh putuslah dan saya takkan patah balik dah.. nak-nak kes yang si dia dah berpuluh kali kecewakan kita dan sakitkan hati kita... "sayang sorry.. i janji tak buat lagi.. promise!" sambil angkat tangannya... minggu depan buat balik.. hahahaha  ohh!! itu just example jer yer.. hehehe...  pada saya juga kalau dah belum kahwin dia dah macam tuh bila kahwin nanti macam mana????? ok mungkin tak semua macam tu.. dan mungkin bila dah kahwin nanti dia akan berubah.. tapi kalau dia tak berubah macam mana?? nak bercerai?? huhuhu simpan jauh-jauh... dan ini satu contoh lagi.. awak kenal seorang mamat ini.. dia baik dan awak berkasih sayang dengan dia.. tapi one day awak dapat tahu dia nih penagih dadah... awak mintak putus dan putus.. tapi dalam masa 2/3 hari tup-tup awak baik balik dengan dia... sebabnya awak tak boleh lupakan cinta awak dekat si dia dan si dia janji akan berubah... WTH! dia penagih dadah kot! second chance katanya! saya cukup marah dengan kes macam nih....huhuhuhu 

semua tu atas diri sendiri... tapi pada saya fikir betui-betui, fikir tu biar jauh melangkau 20 tahun akan datang or paling tak 5 tahun akan datang.. apa yang akan jadi pada kita nanti... pada kawan tersayang, saya menyokong apa yang awak lakukan tapi fikirlah masak-masak... jangan biarkan diri terus terseksa dek kerana cinta... yer saya tahu ada yang bahagia... seperti sepupu saya juga berkahwin dengan orang Middle East (kalau sesiapa perasan suami sepupu saya pernah muncul dalam pencentus ummah musim kedua sebagai penceramah jemputan) dan mereka sangat bahagia..alhamdulillah...  tapi tak semua yang bernasib baik... so tepuk dada tanya selera... peace ^-^

eh.. panjang lak essay saya kali nih... huhuhuhu 



saya belanja gambar saya dengan Boyfriend baruuuuuu.... kihkihkih
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



sedondong tak kami????? 
me and Miqdad... anak mix Melayu & Arab... Raya2014





salam sayang....


 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS