Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

Think....

Assalamualaikum semua...




renung-renungkan..selamat beramal..^-^



Ahlam suka gambar n kata2 2.. oleh yg demikian (ceh!! ayat buku..huhu) Ahlam kongsikan kpd semua...:)

Salam Maal Hijrah 1433H

Assalamualaikum 








BERSAMA KITA BERHIJRAH KE ARAH YANG LEBIH BAIK...^-^

New baBy...

Assalamualaikum semua....^-^

pagi jumaat yang indah setelah beberapa hari hujan menyimbanh bumi Sintok..huhuhu hari ni Ahlam rasakan tenang jer pagi ni...bagus la...lagi pun kat sini cuti..heheheh

okhe...bebalik pada tajuk pada kali ni NEW BABY...ape 2??? hehehehehe sebebarnya keluarga Ahlam nak kata baru xjugak terima kelahiran cucu yang ke-19..heheheh (wahhhh!!!! ramainya kan...) bertuah keluarga Ahlam...baby baru ni lahir pada 13/11/2011 pda pukul 9.00 pagi di Hospital Besar Kuala Terengganu.. dilahirkan melalui pembedahan..huhuhu anak ke-3 dpd 3 org adik beradi jdi dia yg bonsu la..kakak Ahlam mugkin dh xboleh mengandung lagi kot sebbnya dah 3 kali dia operate...xpela... hurmm..

baby ni baby boy..hehehe keluarga kami memg tertunggu2 kelahiran baby boy sebbnya dah lama xde baby boy..hakhak...memg kelurga kami ramai girl..:P baby boy ni Ahlam yg letak nama taw walupn Ahlam xjumpe lagi just tgok gambar jer..huhuhu pe nama dia ek? hehehehe namanya Muhammad Syamin Aaron Naufal... cantik x nama 2???? hahahahaha msti korg ckp panjangnya nama hahaha...anak last mesti la pnjang2... ^-^

jum kita tgok gambar dia...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

sebijik macam muka abg dia Adam Alif Mikhail....

mudah-mudahan Syamin menjadi anak yang soleh..amin...

Tahniah Harimau Muda..Tahniah Malaysia!!!!

Assalamualaikum...salam satu  Malaysia...^-^


rasanya tidak terlambat lagi kalau Ahlam nak ucapkan tahniah buat pasukan bola sepak sukan sea negara kita..Harimau Muda...Ahlam jugak tidak ketinggalan menontong perlawanan semalam dari mula sampaila habis..memg tersangat mendebarkan jiwa, raga lah..huhuhu... sakit tekak2 Ahlam menjerit semalam..hahaha walau pun cuaca tersngat sejuk..(ceh!! cam duk kt luar negara lak..huhuhu) sebbnya tgok dkt Astaka kolej BSN..huhuhu tpi tahan jgk..hehehe..dan walaupn esk petangnya Ahlam ada exam midsem paper killer..huhuhu paper yg paling ditakuti oleh budak2 EDU Moral..tapi sebab bola pnya pasal xpe..dan ape yg jadi lepas 2..hahakkk tak tidor lah Ahlam satu  malam sebabnya stdy..hahahakk (padam muka ko..:P) tapi alhmdulillah semuanya ok..insyaAllah mudah-mudahn jawapan Ahlam betul..hahahakk...btw tahniah sekali lagi buat pemain negara yang boleh dikatakan bersemagat kental walaupn pasukan tuan rumah mempunyai kelebihan dari segi penyokon tapi Harimau Muda tetap mantap...Auuuummmm!!! 


memg mendebarkan...but sngat2 seronok n bersyukur..:)


I LOVE MALAYSIA....



All the best...21/11/11

Assalamualaikum

hai!!! semua..mood Ahlam minggu ni sedih 2 sbbnya Ahlam jrg jalan2 kat blog kawan2.. sory yer bila semuanya dah ok insyaAllah Ahlam akn ronda2 lagi..:)..hurm terlalu bnyak kerja, midsem, kuiz dan masalah peribadi..insyaAllah moga Ahlam dapat hndle masalah2 ni dgn baik..amin..doakan Ahlam yer... huhuhu

Okeh..berbalik pada tajuk entry pada hari ini..hurm Ahlam nk ucapkan SELAMAT MENJALANI PEPERIKSAAN STPM adik2 yang mengambil peperiksaan ini...dgn ucapan All the best buat yang terbaik...mulakan dgn bismilah dan akhiri dgn almdulillah..jika ketandusan idea selawatlah keatas junjungan besar kita..insyaAllah semuanya ok...

untuk adik kesanyangan Ahlam Nor Fatin Nabilah..kakak mu mendoakan yang terbaik buat mu dik.. jadilah yang terbaik kamu berhak... kejarlah pelangimu hingga ke hujung dunia...:)






*kejarlah pelangimu hingga  ke hujung dunia...*

Tiada Apa selain MU..

Assalamualaikum....



Tiada apa yang menyejukkan hati selain mengadu padaMu ya Tuhanku
Tiada apa yang mententeramkan hati selain sujud padaMU ya TUhanku
Tiada apa yang melainkanMu Ya Allah dan PesuruhMu Muhammad S.A.W...
Hidup dan Matiku, aku berserah pada Mu...
Hanya padaMU ya Tuhanku...
kuatkanlah semangatku, teguhkanlah imanku...


~amin~




~by Ahlam~
sintok.. 

Bola...BOla...oH...BolA

Assalamualailkum semua...


semua tahu kan tepat pada pukul 8 malam tadi pasukan Harimau negara kita telah menentang Garuda..hehehe dan yang paling penting ialah pasukan bola Sukan SEA negara kita telah mengalahkan pasukan Tuan Rumah..heheheh dgn kemenangan 1:0 hehehe oleh itu, diatas kemenangan ini (ceh ayat buku..hahahakk) telah menjdikn pasukan negara kita sebagai pendahulu kumpulan...Ahlam jgk tidak ketinggalan untuk tgok perlawanan ni.. semagattttt wooo...:P 

tpi p tengok kat cafe kolej Petronas sambil makan Tomyam kaw kt sana..sedapppp n layaaaannnnn...heheheheh


GGGGOOOOOOoooooooLLLLlllll!!!!!


*jauh sikit..huhuhu yg dpn dh penuh...dah la tv kecik..hurm xpe asalkn nmpak ok la 2..:)* 


*gooooolllllll*


*amboiiii cik Finie mkn xpndang kiri kanan...sedapppp eh...yg dia pandang dpn tgok tv n tgok pinggng dia jer... smpai xperasan Ahlam ambik gambar dia..hahahahakk*


*errrrrkkkkkkk....alhmdulillah..knyang n yg penting Malaysia menangggggggg!!!!!*



majulah sukan untuk negara....mudah-mudahan pesukan negara kita berjaya kekalkn pingat emas...amin.

Ya TUhan...152,000... :'(

Assalamualaiku dan salam satu malaysia...hehehehe


hari ni Ahlam tersangat terkejut dgn berita yang Ahlam baca dalam Harian Metro..huhuhu ape yang terkeluar dari mulut Ahlam ialah Subahanallah ya Allah...huhuhu sedih sesangat...kebah deman Ahlam kejap dek kerana terkejut...huhuhu okhe nk taw ape yang buatkan Ahlam terkejut..huhuhu tengok berita ni mesti ramai yang dah baca berita ni kan hari ni..huhuhu yang xbaca lagi leh kelip kat gambar 2...sedih sesangat...apa la nak jadi...hurm 
jom kita tgok...
-
-
-
-
-
KUALA LUMPUR, 15 Nov (Bernama)- seramai 152,182 anak luar nikah direkodkan oleh Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat dari 2008 hingga 2010. Timbalan Menteri bekenaan Heng Seai Kei berkata daripada jumlah itu, Sabah mencata angka tertinggi dengan 41,490 orang, diikuti Selangor (18,983) dan Serawak (17,570). berita selanjuknya leh kelip kat gambar bawah..huhuhu



sama2 lah kita fikirkan sejenak...hurm jauhkan lah ahli keluarga kita daripada pekara2 sebegini..amin ...





*sumber Harian Metro Online...*

GUd LuCK...

Assalamualaikum semua...:)


wahhh...dah lama rasanya Ahlam xconteng2 sini...hehehehe yerlah sibuk kot...nih pon baru jer balik dari langkawi ada perkemahan sikit dgn budak2 PALAPES nih..hehehe walaupn Ahlam dah lama habis dalam PALAPES nih tpi Ahlam tetap aktif lagi..:)

btw berbalik pada tajuk entry kita pd mlm nih..sal GUD LUCK...hehehehe msti dah boleh agakkn..ok Ahlam nak ucapkan GUD LUCK pd adik2 yang akan menjalani peperiksaan besar SPM...dgn ucapan tmbhn jawab elok2 taw...mula dgn bismillah dan diakhiri dgn alhmdulillah..insyaAllah semuanya ok..jika otak jem brhnti kejap n selawat la keatas jujungan besar kita..insyaAllah idea 2 akn dtg..hati kita juga tenang..:) study 2 jgn lewat2 sgt rahat pn kana cukup jgk...see u di IPT..all the best...



k la..bye..Ahlam pon nk study gak nih..huhuhuhu agsmnt pn brtimbun nih xsiap lg..tatatititutu jumpe lagi...:)

Selamat Hari Raya Korban..:)

Assalamualaikum semua....!!!!


terlebih dahulu saya nak ucapkan selamat hari raya korban buat semua rakan2 blogger..marilah kita sama2 menghayati erti sebuah pegorbanan yg sebenar...

tahun ni kat umah saya tak semua adik-beradik saya yang balik...huhuhu..tinggal saya, adik dan kakak saya  jer yang ada dirumah untuk sambut hari raya korban tahun ni..huhuhu..
kakak saya yang sulong balik beraya di Pahang rumah mertua dia, kakak yg kedua di kota bharu kerja, raya ke-2 baru balik sini..huhuhu abg2 saya pula semuanya beraya dirumah mertua masing2 sorg di KL lagi dua kt Terengganu ni jer tapi almaklumlah daerah lain2..huhuhu
kakak saya yang sorang lagi 2..kat Sabah..huhuhu sedihnya semua jauh2..takpela semuanya ada tanggungjawab masing2... lagi pn raya puasa hari 2 dah berkumpul ramai2..:)

lagi pn saya sudah 2 tahun beraya haji di rantauan..huhuhu tahun pertama di UUM saya terpaksa beraya di Pulau Pinang disebabkan ada latihan tempatan, tahun kedua pn sama tapi di Lumut, Perak..huhuhu tahun ketiga alhmdulillah dpt pulang kerumah dan  juga tahun ini..:)

manu raya haji tahun ni cam biasa la..biskut2 raya memang takde..hehehe cuma ada nasi impit kuah kacang special mak, tapai (bnda wajib), kek coklat fatin (adik) n ada la lagi..hehehe xde la semeriah raya puasa.. ala2 kadar jer...
2 jer kot..lgpn saya dah melalut bnyak dah nih..huhuhu...
k bye..t jumpe lagi...:)





p/s: pagi esok jgn lupe prgi sembahyang raya taw..hehehe

25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

assalamualaikum semua..hehehe jom join contest nih..:)



anigif penmerah 25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

sape2 nak join tekan atas..hehehe

referral aku ialah cik Fyza

hadiah dia..memang gempak lah..huhuhu...klu biasa si penganjur 2 just tawarkan untuk naik kan follower n trafik jer..tpi nih dia bagi hadiah yang sgt lumayang lah..hehehehe klu menag lah...:P
jom kite tgok hadiah2nya yang akan saya dapat kalu saya menang...(hahahakk perasannya...)



wahhhhhh!!!!


wouuuuuu!!!!


like...like...like...!!!!


sweeettttnya...!!!!


best kan hadiah-hadiah dia 2..huhuhuhu dpt pndraf pn ok dah...hahahakk...


okeh aku nak tag 


contest nih tamat pada 10 november 2011 nih..sape2 nak join cpat2 lah yer..hehehe




bye3...

Menyambut Orang Baru...

Assalamualaikum semua..:)

pada penghujung bulan sepuluh tahun ni..kami sekeluarga dpt khabar gembira..hehehe... menerima kelahiran orang baru..bertambahlah seorang lagi ahli keluarga En Shafie Ibrahim...wahhh..ayah menyambut kelahiran cucunya yang ke-18...wahhhh!!!! alhamdulillah syukur semuanya selamat....bayi comel seberat 3kg lebih..(aku pn lupe dah berat sebnr dia, tapi 3 lebih la) lahir pada 27/10/2011...merupakan anak pertama abgku...perempuan..hehehehe diberi nama..jgn trkejut namanya panjang..hehehe yerlah ayahnya teruja kot..almaklumlah anak pertama Nur Rania Raisya Rizqin bt Mohd Sabri...hehehehe ape macam pnjang kan..hehehehe....jom tgok gambar baby comel nih..


*Rania dgn untienya..tgok sape lagi comel...hahahakkk...*


*kuat tido tol..kacau2 pn xnak bagun..huhuhuhu..bukak mata kejap pastu tdo alek..hahahakk*


*tgok muka dia cam nk cebek kan..hahahakk aku la kacau dia..sib baik xnagis..hahakk..klu nagis ok gak..leh dgr suara dia...:P*




*kaki Rania comel*

comel x..??? comelkan...Tahniah kpd abg dan kakak ipar ku... alhamdulillah baby sihat xde kena kuning pn..




*awal bulan ni insyaAllah ayah akn terima cucu sorang lagi..dan awal tahun dpan pn sorang lagi gak..hehehehe....*
 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS