Ucapanku...

Your Update :
Assalamualaikum...jemput masuk!sila tinggalkn jejak anda di Cbox atau di ruang komen, saya pasti akan balas kunjungan anda...terima kasih..

Writer Block...

Assalamualaikum...



haloo!!!... anda semua pernah dengar pasal Writer Block Syndrome tak???? mesti ada yang pernah kan... sindrom ini merupakan sindrom yang biasa terjadi pada penulis dah namanya Writer kan... huhuhu 


Writer's block is a condition, primarily associated with writing, in which an author loses the ability to produce new work or experiences a creative slowdown. The condition ranges in difficulty from coming up with original ideas to being unable to produce a work for years. Throughout history, writer's block has been a documented problem.[1] Professionals who have struggled with the affliction include author (sumber wikipedia)


ini adalah petikan artikel dari wikipedia... hehehe untuk pengetahuan semua setiap penulis di atas muka bumi ini taku jika mereka mengalami sindrom ini.. yerla  kalu dah penulisan menjadi sumber pendapatan utama tak ke naye kalu dah takde idea untuk menulis, takde buku untuk di publishkan maka takdelah sumber pendapatan (wang)... huhuhu sedih tau...hurmmm




Ahlam rasa, Ahlam mengalami sindrom ni la.. sebab tesis Ahlam tak siap-siap sampai sudah.. bila buka jer nak buat terus blurrr takde idea padahal sebelum tuh idea macam hujan yang mencurah-curah macam tengah berlaku di bumi Sintok nih.. jenuh Ahlam mencari sumber inspirasi tapi haram tak dapat... huhuhu btw before hujun tahun ni Ahlam kena siapkan and buat Viva.. nak tak nak kena paksa otak nih terus berfungsi... pray for me dear friends.... huhuhuhu



 or Ahlam jer yang perasan.. ini semua poyo! hehehe


sampai jumpa lagi...tatatititutu

6 comments:

  1. Jgn bimbang, Allah kurniakan setiap kita dgn kemampuan tersendiri
    Kalau dah memang itu jalan pilihan susah-senang pasti ada jalan penyelesaian utk menyudahkan tugasan. Sama macam thesis Ahlam tu kakak percaya sampai masa nak submit dah siap..

    ReplyDelete
  2. sy selalu hadapi prob bi.. maklum laa keje dlm bidang yg kena perah idea.. tp kelmarin sy dpt jawapan utk mengatasi masalah ni iaitu, apa sahaja yg kita nak buat, BUAT SECARA IKHLAS DAN KERANA-NYA. niatkan perkara ini setiap kali nk buat sesuatu. insya allah masalah ini dpt diatasi

    ReplyDelete
  3. Salam singgah hari ni bila masa sikit ni. ade yer sindrom ni.. berserah pada allah swt itu yg terbaik

    ReplyDelete
  4. kalau x de idea mmg susah nk mula same to tulus blog jgk

    ReplyDelete

 
COPYRIGHT OF AHLAM ITU MIMPI. DESIGN WITH LOVE BY PINKILICIOUS